Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
30 октомври 2010
Мислења
919
Поени од реакции
907
фала за одговорите, но иам уште едно прашање.. пошто ќе го гасам 3-махов, ми треба интернет+телевизија+телефон имаат такви пакети телекбел?

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
фала за одговорите, но иам уште едно прашање.. пошто ќе го гасам 3-махов, ми треба интернет+телевизија+телефон имаат такви пакети телекбел?
Zначи прво ставаш кабелска ... оп со тоа нели телевизија ..
Второ ставар интернет и телефонија со модем кој ги има двете (успут префрлаш бројот за да не мора да кажуеш на сите ...

И сума сумарум мислам дека ќе ти дојдат сите 3 за 1000 денари месечно (350 + 500 + 150) ако имаш 500+ значи доплаќаш плус трафикот, но само до сума на доплата од 1000 ...

Бонус што ќе имаш ако имат дигитален телевизор со DVB-C што ќе гледаш и дигитални канали ...

Ако убаво е изведена инсталацијата и ти внимаваш да не закачиш некое срање (вирус, и сл ...) ќе те служи одлично ...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Да не има некој што работи во телекабел (овде на форумов) да ни намести интернет ?

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.939
Поени од реакции
1.481
Да не има некој што работи во телекабел (овде на форумов) да ни намести интернет ?
Скопје
* Техничка Подршка: 02/6121-612 02/6090-609
* Секретарки: 02/6121-609 02/6121-611
* Факс: 02/6121-608
* Адреса: Јане Сандански 79а
Јави се кај секретарките, ќе им кажеш адреса и ќе ти закажат термин истиот или наредниот ден за инсталација.
Или пак може да се закаже со одење во локалниот наплатен центар на Телекабел.

PS: Да расчистиме - НЕ сум вработен во Телекабел, само сакав совет да дадам.
PPS: Броевите што ги наведов се само за во Скопје, целата листа на контакт телефони за сите градови се наоѓа овде: http://telekabel.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=51&Itemid=41&lang=en

login.php

404 Error on index.php
Член од
5 јуни 2009
Мислења
696
Поени од реакции
28
Да не знае некој кај пакетот 500+ дали се доплаќа само за надминатиот download или за вкупен сообраќај? Пошто пред некој месец кога го надминав лимитот, ми наплатија помалце отколку што израчунав па си помислив дека можеби само download се плаќа.
во пакетот 500+ имаш 50GB за 500 денари после надминувањето на пакетот се доплаќаше нез по колку ама се до 1500 денари кога ке го напрајш тој износ значи 500 денари редовна цена и плус 1000 денари најголема доплата иначе послем тоа брзината не се намалува а исто така и нема лимит на доунлоад.

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.939
Поени од реакции
1.481
во пакетот 500+ имаш 50GB за 500 денари после надминувањето на пакетот се доплаќаше нез по колку ама се до 1500 денари кога ке го напрајш тој износ значи 500 денари редовна цена и плус 1000 денари најголема доплата иначе послем тоа брзината не се намалува а исто така и нема лимит на доунлоад.
Доколку си на пакетот 500+ по 50GB се додаваат + 0,05МКД за 1MB се до вкупни максимални 1500МКД како што знам.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.354
Мислење од мене ама реално без чувства кој сака нека чита кој нејке немора(Џаст сејин)

-6 години сум нивен корисник и не сум имал проблеми со вработени или кога вртам на техничка(во почетокот ме правеа бебе ама после се средија и сега се добри)
-кабловската е катастрофа со понуда нема Fox Life,Fox Crime,Discovery пакетот... 320 денари кабловска..Незнам што не ја качат ко кејблтел океј ке давам и 500 денари само дај нешто да гледам не пинк да ми пушта и глупи канали
-Дигитална телевизија која ти е бесплатна но нема ништо.Знам дека ги пуштаат HRT1,2,3,OBN,NOVA,MTV DANCE,HITS,MTV другото е крш и се ФТА канали.
- Телефонот е зачудувачки одличен.Никакви шумови,сметњи ништо од тоа.Јебига се плаќа 150денари претплата ама стварно е многу добро во почетокот не беше саглам но сега е беспрекорен.
- Интернет.многу зависи од каде си и каква е инсталацијата.Јас сум од Штип и имам релативно да кажам онака конекција.На моменти одлично но понекогаш ми се оди со модемот да задавам некого.Јас лично уште не сум имал ден кога можам да гледам онлајн стримиг или видео од јутјуб без проблем во било кое доба од денот.Преку ден ајде некако но ноќно време заборави на тој поим.Свати го тоа како полициски час.На торент може да извади некои 300 до 500кб даунлоад ама за видео и слично никако.Конекцијата ретко паѓа и за сурфање е добар ама за видео НИКАКО.Незнам кој од Телекабел да ми дојде да ме убедува нема да успее.За нив се знае,нивни блиски и вработени имаат беспрекорна брзина а другите се оставено на божја слава.Мене брзината ми варира помѓу 8мбпс од сабајле до 4мбпс вечерно време(Но видео и стриминг е невозможно вечерно време ни со добра брзина). По другите градови незнам како е.Отприлика вакво е искуството.
Единствено ние измачените души на Телекабел се молиме да се повеќе луѓе да се исклучат од Телекабел за да се растерети мрежата за да имаме нормална конекција.0денари вложуваат. А Ако ставиш поскап пакет се е поинаку.Јас имав неогарничен и беше супер ама 1500 ми се многу и сменив.Сега за 500 денари добиваш нов свет.Колку пари толку музика кај телекабел.Се навикнале со опција наречена Priority User.Некогаш знае да изненади ама тоа се дешава 1 на 4 месеци.

Па ти процени дали ти одговара.

На Телекабел сум од следните причини:

Нема други кабловски во мој регион(Кејблтел има во цел град освен кај мене иронично нели)
Т-Хоме,Оне не доаѓаат во предвид
Коа бев на Т-Хоме обично по 6 месеци немав фиксен затоа што неможев сметката да си ја платам од лажни трошоци.

theli2007

lost in the jungle
Член од
20 јануари 2009
Мислења
66
Поени од реакции
93
За ТВ каналите се согласувам со тебе, discovery ми беше пуштено 24/7, а сега само NatGeo, другото тапа..

Да не знае некој дали телекабел имаат забрането SNMP зошто кога користам doscdiag ми дава cable modem not found... Да не можеби тоа го направиле чисто како сигурносна мерка или проблемот е кај мене?
Инаку немам проблем со интернетот, исто е како и порано.

Член од
31 јануари 2011
Мислења
779
Поени од реакции
382

Добро овие нормални се од телекабел?!?! Ја за шо давам пари?!?!!

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82

Eве ви ги телекабел што интернет имаат!

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
еве телекабел што интернет имаат

1139801779.png 1139795738.png

п.с пред да испратам одговор мерев уште еднаш и гледам (с)крена малку

1139808118.png

Attachments

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
гледам на инфо каналот имаат некоја нова понуда (не за интернет за жал)

ако имате кабелска телефон и нет а ако сакате дигитален ресивер (значи за тие кои немаат ЛЦД ТВ) има попуст на ресиверот т.е од 2900 ден намален е за 900 значи за 2000 го продаваат

ама јас шо немам телефон (а и неќам)!?

некој ако има инфо?

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.354
гледам на инфо каналот имаат некоја нова понуда (не за интернет за жал)

ако имате кабелска телефон и нет а ако сакате дигитален ресивер (значи за тие кои немаат ЛЦД ТВ) има попуст на ресиверот т.е од 2900 ден намален е за 900 значи за 2000 го продаваат

ама јас шо немам телефон (а и неќам)!?

некој ако има инфо?
Кај виде ова за ресиверов?Кај мене никаде нема на инфо каналот??

--- надополнето ---

Значи да се доврзам.Сеа видов на нивната страна и разбрав.
Значи Мики ако немаш телефон од нив за тебе не важи овој попуст.Ова важи за тие што имаат интернет+телефон и кабловска која е предуслов за претходните две.Инаку незнам на кој фиксен оператор си моментално ама можам да ти кажам дека фиксната е доста солидна и 99% uptime.Телефон нема само кога интернет нема.Споредено со квалитет на сигнал буквално ист како на Т-Хоме и Оне.Барем така е кај мене.Во Штип многу фирми и луѓе се имаат префрлено на Телекабел и буквално со цел град сум бесплатно.Така да види процени според твоите услови.

--- надополнето ---

Ај трета надпуна.Гледам овие од Оне ги дуплирале пакетиве за интернет а и Т-Хоме се спрема за истото овие имаат ли намера нешто да качуваат?:tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom