Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
22 февруари 2008
Мислења
376
Поени од реакции
15
Во моментот интернетот им е труба на Телекабел (и јас сум на нив). Едвај до 1 оди после 20:00. Од сигурни извори: имале технички проблем и веројатно ќе го решеле. Ама тоа парите што ги даваме не ни ги скусуваат-си сакаат 500.
Мене не ме интересира што макат имат, јас за моите пари си сакам тоа што го плаќам. Проблемот е што нема некоја конкуренција. Едни нудат едно, другото им е труба. Трети се скапи за наш стандарт.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Што е работата веќе 15 дена е ужас ај викам 31 е ќе се оправе ама и на 1 и 2 беше исти едвај отвара кајгана и други веб страни, дали намерно така ми прават со оглед на тоа дека дневно трошам по 5gb па ми ја намалуваат брзината?
Порано не беа вака цел месец си симнував филмови со 950kb/s сега нема шанси! Минатата ноќ немаше од 1 па до 8 сабајле, вчера цел ден ме цркна те и сега од сабајле почна иста песна е или ако почне да врне или дува ветер одма го исклучуват значи треба да чекам да има сонце за да имам интернет. Не знам како е можно овоа кога кај тие до мене што живеат е добар интернетот само кај мене зафркава. :mad:

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.948
Поени од реакции
1.500
Што е работата веќе 15 дена е ужас ај викам 31 е ќе се оправе ама и на 1 и 2 беше исти едвај отвара кајгана и други веб страни, дали намерно така ми прават со оглед на тоа дека дневно трошам по 5gb па ми ја намалуваат брзината?
Порано не беа вака цел месец си симнував филмови со 950kb/s сега нема шанси! Минатата ноќ немаше од 1 па до 8 сабајле, вчера цел ден ме цркна те и сега од сабајле почна иста песна е или ако почне да врне или дува ветер одма го исклучуват значи треба да чекам да има сонце за да имам интернет. Не знам како е можно овоа кога кај тие до мене што живеат е добар интернетот само кај мене зафркава. :mad:
Пријави во корисничка?

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
А ти си тој што цело време го јебеш интернетот а? :mad:

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
А ти си тој што цело време го јебеш интернетот а? :mad:
Да де само јас го е*** интернетот.
--- надополнето: 12 јуни 2012 во 12:48 ---
Пријави во корисничка?
Да пријавив ми рекоа да го рестaртирам модемот сега гледам добро е ако не се оправи ќе ми пратиле екипа да не било нешто до жиците оти кај нив се било ок.

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
dobro samo mene li ne mi mrda netot od 8 saat navaka ???????????

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
И мене почна опасно да ме дупчи од пред саат време. Ни јутјуб не ми отвара како што треба.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Кај мене е ок. Баш сега симнав едно 3-4 гига, идесе со 800-900KB/s. Иначе тапа им е нетот по правило нив, ама ефтин е и без договор. Тоа е.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Тие што имаат пакет од 500 без доплата колкава ви е максималната брзина што може да ја повлечете?

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Тие што имаат пакет од 500 без доплата колкава ви е максималната брзина што може да ја повлечете?
Во ред е кај мене, одма се среди проблемот уште наредниот ден.
Ова ми е максимумот што може да го имам со 500 без доплата. И на торенти е слична брзината.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Повеќе од 960-70KBps кај мене не крева. Океј што не крева, ама скоро секогаш ја држи таа брзина, многу ретко ми паѓа под тоа. Едно време не беше така, сега како да се имаат опраено малку. Ова кажувам за во Аеродром, и мислам дека немаат сека иста инфраструктура, затоа што има корисници што се жалат во некои други населби.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Моментот е што пред да го спуштам пакетот на 500 без доплата имав скоро константни 10mbps одкако спуштив повеќе од 6mbps неможам да кренам. Сум се јавил неколку пати и као тоа е тоа се е ОК.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Моментот е што пред да го спуштам пакетот на 500 без доплата имав скоро константни 10mbps одкако спуштив повеќе од 6mbps неможам да кренам. Сум се јавил неколку пати и као тоа е тоа се е ОК.
Да не користиш USB кабел?

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Да не користиш USB кабел?
Па да :D од причина што на мрежниот имам надворешен хард закачено. Баш ќе пробам со мрежен како ќе иде. Видиш ни на крај памет не ми падна тоа.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Па да :D од причина што на мрежниот имам надворешен хард закачено. Баш ќе пробам со мрежен како ќе иде. Видиш ни на крај памет не ми падна тоа.
До тоа е 100% ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom