Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Снемав интернет и ТВ скоро 2 саати.

Член од
15 јули 2012
Мислења
571
Поени од реакции
832
Дали може ако имаш статична ип од телекабел да ја смениш некако ти или мора они да ти ја сменат? Заради бан на гта сервер :D вистина ли е дека со ова се менува секоја ип "ipconfig /release" then "ipconifg / renew" или не е вистина? Јас вчера пробав ама пробав само со првото "ipconfig /release" е со ова ама снемав интернет на 10тина минути. Не ми препорачувајте прокси.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Дали може ако имаш статична ип од телекабел да ја смениш некако ти или мора они да ти ја сменат? Заради бан на гта сервер :D вистина ли е дека со ова се менува секоја ип "ipconfig /release" then "ipconifg / renew" или не е вистина? Јас вчера пробав ама пробав само со првото "ipconfig /release" е со ова ама снемав интернет на 10тина минути. Не ми препорачувајте прокси.
Они мора да ти ја сменат. Со "ipconifg" бараш од модемот нова ИП што нема шанси да ти ја смени:)
Јави се прашај дали може да ти ја сменат.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Што беше финтата? Коце да не ги скинал каблите монтирајќи нов споменик?:D
Не знам, не им работеа телефоните за да ги прашам :D

Може да се смени.. низ годиниве имам сменето еден куп адреси од нив преку страната на рутерот што ми е поврзан на нивниот модем. Само пишувам друга MAC адреса и (ако е валидна) добивам нова IP.

Член од
15 јули 2012
Мислења
571
Поени од реакции
832
Не знам, не им работеа телефоните за да ги прашам :D

Може да се смени.. низ годиниве имам сменето еден куп адреси од нив преку страната на рутерот што ми е поврзан на нивниот модем. Само пишувам друга MAC адреса и (ако е валидна) добивам нова IP.
е како да ја сменам жити се кажи :) или да им се јавам па да ми ја сменат?

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
е како да ја сменам жити се кажи :) или да им се јавам па да ми ја сменат?
Ако имаш рутер, тогаш сигурно има некаде опција за клонирање на MAC адреса. Ископирај ја таа од твојот компјутер, смени ги последните 1-6 симболи и тоа е тоа.

Ако немаш рутер, не знам.. јави им се.

Член од
15 јули 2012
Мислења
571
Поени од реакции
832
Јас се јавив во техничка поддршка на телекабел и они ми рекоа дека ми била динамична ип адресата и дека ако сум го исклучела модемот и сум го оставела 15 минути исклучен и пак сум го уклучела ќе сум имала нова ип па ќе пробам и ќе видиме ај белки ќе бидне :D
--- надополнето: 19 јули 2012 во 17:57 ---
Јас се јавив во техничка поддршка на телекабел и они ми рекоа дека ми била динамична ип адресата и дека ако сум го исклучела модемот и сум го оставела 15 минути исклучен и пак сум го уклучела ќе сум имала нова ип па ќе пробам и ќе видиме ај белки ќе бидне :D
Не успеа ни ова, после се јавив пак во техничка поддршка и рекоа они ќе ми ја сменат и пак да го направам ова по 10 минути, го направив и пак ништо истата си стои и пак сум банирана на серверот! Ова не е фер, па како да ја сменам таа ип адреса аман више :mad:

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Не успеа ни ова, после се јавив пак во техничка поддршка и рекоа они ќе ми ја сменат и пак да го направам ова по 10 минути, го направив и пак ништо истата си стои и пак сум банирана на серверот! Ова не е фер, па како да ја сменам таа ип адреса аман више :mad:
Те прашаа одговор ни треба....имаш ли рутер или само модемот го имаш ?

Член од
4 декември 2008
Мислења
404
Поени од реакции
15
--- надополнето: 19 јули 2012 во 17:57 ---

На конекцијата десен клик properties -> configure -> advanced. селектирај network address од листата и во полето value внеси некоја MAC адреса. Apply и ке добиеш нова IP

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
Го надминав денес лимитот и пак имам брзина

чудно

Kajgana Shop

На врв Bottom