"Тајната" на водата

Член од
14 декември 2008
Мислења
64
Поени од реакции
1
Го гледав документарецов, многу интересна теорија. Ако се докаже, наместо хард дискови ќе имаме цистерни со вода во секој компјутер. Шала на страна, ми се допадна хипотезава дека водата има способност да памти и да ги менува својствата во соодветност со емоциите што ги упатуваш спрема неа, ама малку чудно ми звучи... Којзнае...

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Дури откако го гледав документарецот ми стана јасно зашто сите духовни учења велат да имаш позитивни мисли. Со оглед на фактот дека крвта е голем дел вода јасно е дека кристалите можат да се менуваат во однос на расположение.

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
ВОДАТА ПРОВОДНИК НА МИСЛОВНА, ЕМОЦИОНАЛНА, МЕНТАЛНА И ДРУГ ВИД ЕНЕРГИЈА?

Ако структурата на молекулите на водата зависи и од тоа
какви мисли шириме какви емоции имаме?

Ако водата има многу повеќе витална енергија кога е изложена
на луѓе кои околу себе зрачат со радост, љубов милост?

Ако водата кога е изложена на убави емоции формира
прекрасна кристална структурна на молекулите.

И ако секој човек
кај кого оваа структура на молекулите на водата не е ни малку симетрична или кристална и со тоа водата во човекот е без витална енергија и човекот е болен на што ни укажува ова?

Дали на тоа дека ако сакаме да бидеме здрави, среќни исполнети со љубов и радост треба да ги развиваме
нашите духовни и човечки квалитети и да се насочиме кон будење на самите себе и на божественото во секој од нас?

Член од
22 декември 2010
Мислења
290
Поени од реакции
204
imas li uste za vodata ... za vodata odnosno vodorodot , znam deka e vistinska inteligencija , ziva , moze da prenesuva informacii da menuva forma , sostojba , razmislete malku vo ovaa nasoka se na ladno se sobira , vodata pravi obratno , taa na ladno se siri , a isparuva na sekoja temperatura osven pod nula se razbira ...

MakeLOVEnoTwar

Љуби без оглед на се’
Член од
10 декември 2010
Мислења
213
Поени од реакции
114
прекрасна тема :) браво за луѓето кои ја збогатија со информации и кои го делат знаењето - така се пали интересот меѓу луѓето и се освестуваат масите . . . :):):)

L

Lu

Гостин
Цела тема ја прочитав и навистина е одлична.
Еве и неколку видеа поврзани со темата од емисијата „На рубу знаности„ (ќе ги поставам сите 6 видеа од целата емисија)

1 ДЕЛ

2 ДЕЛ

3 ДЕЛ

4 ДЕЛ

5 ДЕЛ

6 ДЕЛ

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Хмхм, може држи вода теоријава имајќи на ум дека водните молекули можат да учествуваат во различните типови хемиски врски. Иначе ширењето на водата на 4 степени не е ништо чудно туку научно објаснето.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Рускиот документарец (1 час и 20 минути)

Го нема со превод и ќе мора малку да се потрудите за да разберете по нешто :smir:

Благодарение на Лурц за преводот ќе ставм линк за симнување на видеото (легален, 254 мегабајти) и линк за симнување на преводот (српски)

Уживајте :smir:

Ќе повторно линк? :) Не работи овој.

DemijanaX

Sama se farbam!!
Член од
12 март 2011
Мислења
32
Поени од реакции
8
Ima li nekoj link sakam da go simnam dokumentarecov, iako mi se sto pati glean, Vidov deka imam link za prevod. :)

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
Земените примероци на вода во Јапонија блиску до нуклеарката Фукушима се
навистина изобличени и со многу хаотичен облик.
Доктор Масару Емото го спроведе тоа истражување односно тестирање на водата после нуклеарната катастрофа,
имаше слики од молекуларната структура во емисијата ,без пардон, на мтв1 на 15 март.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Е ова се случува кога руси ќе почнат да трипаат групно.Сето ова нема блага врска.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.805
Поени од реакции
12.295
Е ова се случува кога руси ќе почнат да трипаат групно.Сето ова нема блага врска.
Мислиш? Зарем и тие кои експериментирале не ги бива :)
Од секогаш ме интересирало зашто вода осветена од т.н. свето место, манастир и слично без да засмрди и да се претвори во смрденица ни трае во исто шише многу долго...да кажам четврт, пола година. Стои без мирис и без други видливи промени. Истото шише сум го полнел со вода од чешма, од кујна. Замирисува. Одговорот не го знам, претпоставувам (откога ги видов испитувањата) ако е заради вакво нешто со експериментиве. Би требало да сфатиме и прифатиме дека ние, човештвото не сме убер алес. Постои многу нешто кое не го знаеме, не ни е достапно (голем дел од нив ги нарекуваме мистерии како громот кај античките народи). Не мора да си по класичните вери и религии за да сфатиш дека многу нешто не знаеме...но затоа не треба да го игнорираме.

DemijanaX

Sama se farbam!!
Член од
12 март 2011
Мислења
32
Поени од реакции
8
Мислиш? Зарем и тие кои експериментирале не ги бива :)
Од секогаш ме интересирало зашто вода осветена од т.н. свето место, манастир и слично без да засмрди и да се претвори во смрденица ни трае во исто шише многу долго...да кажам четврт, пола година. Стои без мирис и без други видливи промени. Истото шише сум го полнел со вода од чешма, од кујна. Замирисува. Одговорот не го знам, претпоставувам (откога ги видов испитувањата) ако е заради вакво нешто со експериментиве. Би требало да сфатиме и прифатиме дека ние, човештвото не сме убер алес. Постои многу нешто кое не го знаеме, не ни е достапно (голем дел од нив ги нарекуваме мистерии како громот кај античките народи). Не мора да си по класичните вери и религии за да сфатиш дека многу нешто не знаеме...но затоа не треба да го игнорираме.
Svetata voda ne se rasipuva najprvo zaradi bosilokot , antibakteriski e toj i ne dozvoluva da se razvijat bakterii vo vodata, natamu ti objasni si zosto ne se rasipuva plus :)

Kajgana Shop

На врв Bottom