Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.278
исус не смисли нова вера, него други го злоупотребијаДа се потсетиме што бидна со Исус оти смисли нова вера....
исус не смисли нова вера, него други го злоупотребијаДа се потсетиме што бидна со Исус оти смисли нова вера....
Јасно е што сакам да кажам, не?исус не смисли нова вера, него други го злоупотребија
мене ме викаат јасновидецЈасно е што сакам да кажам, не?
А ако го исклучиме случајот на пумата и не зборуваме во случај на врски и бракови? Иронично ли е атеист да иде во црква и да се крши со јајца(од никого ни побаран ни замолен)? Тоа е друга работа кога се работи за почит, посебно за слави и имендени.RedStarFan не си во право, во врска и во брак се прават компромиси. Имаш атеисти кои се венчаваат во црква од почит кон партнерот. Имаш атеисти кои одат по слави и имендени кај пријатели од почит кон пријателите. Не гледам ништо лошо ако атеист стои пред црква или во црква со партнерот или со друштво или за фаќање сеир. Атеисти сме затоа што не веруваме во божества ама тоа никако не подразбира одредени правила на однесување, атеизмот не е идеологија нити религија.
Јас лично во црква не одам освен за венчавки и погреби, ама во некои околности, како оние на Пумата, би влегол. Тоа за мене нема никакво значење. На луѓето отворено им кажувам дека сум атеист ама не можам на баба ми кога ќе ми рече „Христос воскресе“ да и речам „Како да не?!“ Од почит ќе кажам Вистина воскресе а сеирењето ми е за форум и за пријатели.
А бе у реду е баче, на твои години веројатно и јас сум познавал повеќе такви кои ти ги опишуваш, сепак возраста има влијание, но почитување на некој си адет (кој во суштина и не е христијански него пагански) кој што се прави или заради забава и дружење или од почит према верниците, нема да го смени нивниот став, ако го имаат, а некои пак се на пола пат ни ваму ни таму. Не е тоа толку страшно. Пострашно е вернициве кои пропагираат Љубов, очи ќе ти извадат ако не си од „нивните“, пропагираат 10 божји заповеди а ги почитуваат само првите 4 (па дури и тие кој знае), кои редовно постат за сите пости а и секоја среда и недела, одат во црква секој ден, а со цел колектив е скаран заради материјални интереси.....итн, да не редам, многу повеќе вакви примери знам, за жал.Не знам дали се приметува од постовиве, ама и јас сум атеист, само ми се мачи од овие кои јас ги опишувам а ги познавам еден тон, не зборам на празно. А не се само за обичаите и во муабет коа се наоѓаш на оваа тема незгодно им е отворено да си признаат или да го застапат тоа нивно мислење.
Те разбирам за кои случаи мислиш. Јас не ги оправдувам ама не ги ни осудувам. Секој човек си е приказна за себе. Познавам луѓе кои живеат во строго традиционални семејства и кои не сакаат да се декларираат јавно за да не си навлечат триста бељи без потреба. Некои од нив не се изјаснуваат за да не ги навредат родителите и да не си ги расипат односите дома. Кај сега јас да инсистирам да се изјаснуваат, кога не сум им во кожа. Јас се изјаснив одма кога ми прегоре чипот, но познавајќи си ги најблиските знаев дека тоа нема да биде проблем за нив или за мене. Во други околности можби и јас ќе кршев јајца во црква. Што знам...А ако го исклучиме случајот на пумата и не зборуваме во случај на врски и бракови? Иронично ли е атеист да иде во црква и да се крши со јајца(од никого ни побаран ни замолен)? Тоа е друга работа кога се работи за почит, посебно за слави и имендени.
Не знам дали се приметува од постовиве, ама и јас сум атеист, само ми се мачи од овие кои јас ги опишувам а ги познавам еден тон, не зборам на празно. А не се само за обичаите и во муабет коа се наоѓаш на оваа тема незгодно им е отворено да си признаат или да го застапат тоа нивно мислење.
Ти пораснало егото , ништо не си сватила.Да, ме носеле по цркви, крстена сум во црква, но од многу, многу мала сум сфатила дека никој друг, освен човекот, не го контролира овој живот.
ее сите да се ко тебе до сега легални бракови ќе имаше за хомосексуалци.Зависи. Има атеисти хомофобици.
Јас ќе ги ,,благословам,, (на твој јазик) децата.
Такво ми е родено, такво ќе си го сакам. И ич таквото не ми чуе за другите.
ц, не смисли нова вераДа се потсетиме што бидна со Исус оти смисли нова вера....
Хмм. рак не се добива од пушење само, јас ти гарантирам декаа ако пушиш чист тутун никад нема да добиеш рак, проблемот е во друга хемија која создава зависност и од јадење на вештачка храна. И да човекот решил точно, затоа бог му дал слободна воља. Бог не вика да пиеш детус, да јадеш нешто кое е труено со хемија . Бог одредил колку време треба да порасне едно пиле,но луѓето мислеа дека тие го контролираат животот,дека тие се богови и ете ни си умираме од рак.Имено, ако пушам и добијам рак на бели дробови, тоа е зошто јас самата сум го предизвикала тоа - не зошто ,,бог,, така сакал. Ако некој умира од глад, не е тоа зошто ,бог, решил така, туку зошто човекот решил така... Итн
Да, но реков поголем од мене*. А тоа не е тешко. Поише пути иам кажано колку добар Христијанин сум јас.Испаднав јас дека сум поголем христијанин, од христијаните...!
Од Кравари беше ти дете?мене ме викаат јасновидец
Тие се лажни јасновидци само еден е вистински ентелигентен, начитан, бистар, секси, духовит, личен, паметен, деликатесен, елоквентен јасновидец - јас!Од Кравари беше ти дете?
Немав намера да потценам никого со постот, секој е добар на свој начин и си има свои квалитети.Да, но реков поголем од мене*. А тоа не е тешко. Поише пути иам кажано колку добар Христијанин сум јас.
* Не споменав ништо за сите други Христијани
На 16г сите мислат дека се што лита , се јаде.Значи насловот гласи "Тато Мама православни јас атеист" на местото на православни и атеист ставете било кои други но ставете различни една во однос со друга вера и одговорете ми: како е можно во едно семејство таткото и мајката да имаат една вера а детето да има сосема трета, дали е тоа резултат не неинформираност, неваспитаност или...?, дали тука грешката е на родителите?, или е виновно друштвото на тоа дете? или пак самото дете забегува со паметот?