Тато и мама православни, јас атеист

С

Само Човек

Гостин
Послушај ме, оди легни си. Моментално си предмет на потсмев. Те тролаат на големо. Батали, оди легни си, и чекај го Исус да дојде по втор пат. Тој ќе им наплати на овие невернициве и сатанистиве за се... Тебе не те бива.
само пред Бог одговарам, само него го слушам, само тој ми суди

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
твојата религија е нехумана, не духовна, без никаква интелигенција и чувство за естетика, варварска и со други зборови детинеста и проста.
Ова е, што се однесува до мене, најточната дијагноза на рисјанството.
--- надополнето: 18 април 2012 во 23:18 ---
само пред Бог одговарам, само него го слушам, само тој ми суди
Убо, убо. Ајде сега на спиење...

O

onlya

Гостин
Што знаеш ти за тоа како се станува христијанин.Да беше до мене ќе те гушнеш, ќе те жалев..али форум јбг
Се извинувам што ви се уфрлам во муабетов но имам едно прашање за тебе Само Човек. Тебе Дедо Господ случајно да не ти бил прв другар?
Те читам и не можам да сфатам тоа што ти си побожен не значи дека и другите треба да бидат. Еве лично за мене не сум атеистка не сум ни верна христијанка, во врска со религијата ништо не сум во ништо не верувам убаво ми е и не ги терам луѓето да бидат ко мене.
Ова ваше слепо верување во христијанството пополека го претварате во секта, ги терате луѓето да веруваат во нешто против нивна волја.
Не ме сфаќај ко грешница само си кажувам свое мислење. ;)
--- надополнето: 18 април 2012 во 23:23 ---
Почитувањето и одењето во црква, доколку не веруваш не те прави верник.
Да aма мене ми е поубаво кога не сум ни тоа ни тоа :D Пошто да бидеш атеист на пример треба да го почитуваш тоа, а мене почитувањето не ми е баш некоја добра страна :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Пошто да бидеш атеист на пример треба да го почитуваш тоа, а мене почитувањето не ми е баш некоја добра страна :)
Јок, треба само да не веруваш во Бог :)

С

Само Човек

Гостин
Се извинувам што ви се уфрлам во муабетов но имам едно прашање за тебе Само Човек. Тебе Дедо Господ случајно да не ти бил прв другар?
е. ;)
Не. Татко небесен ми е :) Извинето

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Да aма мене ми е поубаво кога не сум ни тоа ни тоа :D Пошто да бидеш атеист на пример треба да го почитуваш тоа, а мене почитувањето не ми е баш некоја добра страна :)
Што да почитуваш? Атеист е оној кој не верува во бог(ови), ништо повеќе, какво почитување има тука?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Исусе Христе!
Така и си мислев, навивачи (за ФК МПЦ) еден куп, верници ни за лек, побргу јас и ти ќе станеме верници отколку некои недоделкани квази верници :D

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Незнам дали ќе ме свати некој, но оној што ќе ме разбере ќе знае за што зборам со параболата.
-Оној кој се откажа од Мене, Јас не се откажувам од него бидејќи го носи мојот поклон во себе и не го давам на другиот, бидејќи тоа е мое Јас го давам и Јас го земам и за истото ќе му пресудам за доброто и злото.-

Незнам дали вредеше оваа парабола да е кажам, но на многумина ќе им остане загатка за цел живот.
Многу длабока парабола. Нема кој да ја разбере. Секоја чест.

Еве ти една парабола од мене.

Глупакот и кога ќе падне на грб си го крши носот.

Верувам дека ќе остане загатка за тебе до крајот на твојот живот...

Kajgana Shop

На врв Bottom