Тато и мама православни, јас атеист

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
ќе летаат парчиња од тие како тебе. Има бог лег за таквите. Јас не докажувам ништо, ти го го гледаш тоа така у твојот варварски болен ум.
Навистина е рисјанството религија на вртење на другиот образ и ширење светлина помеѓу луѓето...

Емпириската евиденција тоа масовно го сугерира...

С

Само Човек

Гостин
Тогаш спреми се за осудата господова, не плаши се вечен е животот и во пеколот
ќе ти го кажам она што ИСУС им го кажа на фарисеите, да беше слеп, немаше да бидеш виновен, но штом тврдиш дека глеаш- остануваш виновен

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
ќе ти го кажам она што ИСУС им го кажа на фарисеите, да беше слеп, немаше да бидеш виновен, но штом тврдиш дека глеаш- остануваш виновен
Одличен пример. Ти си оној кој цело време тврди дека гледаш, значи виновен си.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Навистина е рисјанството религија на вртење на другиот образ и ширење светлина помеѓу луѓето...

Емпириската евиденција тоа масовно го сугерира...
Ѕирни ја темана за петте убиства кај смилковско езеро....да видиш колку и како вртат образ.
Овој пост, најдобро кажува:
Епа објасни ми до кога.
У просек, Секој ден, по еден каур на рандом го крка (кој убиен, кој претепан....).
Таквите како тебе, велат тоа се провокации, да не се буниме... До кога?
Па ти си бре човече пет пути поголем Христијанин од мене (извини ако те навредив со ова).
Ти го вртиш образот, по дифолт.
Испаднав јас дека сум поголем христијанин, од христијаните...! :vozbud:

Tzeentch

Дискретен Херој
Член од
6 октомври 2011
Мислења
581
Поени од реакции
347
ете доаѓа Господ , со десетици илјади свои светии
да им суди на сите
да ги осуди безбожниците за сите нивни зли дела
што безбожно ги извршија
за сите навредливи зборови
што против НЕГО ги изрекоа безбожните грешници
--- надополнето: 18 април 2012 во 22:51 ---

еве славиме

Слаб обид за тролање. 1/10

С

Само Човек

Гостин
Одличен пример. Ти си оној кој цело време тврди дека гледаш, значи виновен си.
За наша радост Господ е љубов и е милостив. Тој силно посакува да ни ги прости гревовите! Во II Петрово 3:9 ни кажува: „ ... Тој го покажува Своето трпение кон вас, зашто не сака некој да пропадне, туку сите да дојдат до покајание.“ Бог сака да ни прости и затоа ни овозможува сè што е неопходно за тоа да се случи.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
За наша радост Господ е љубов и е милостив. Тој силно посакува да ни ги прости гревовите! Во II Петрово 3:9 ни кажува: „ ... Тој го покажува Своето трпение кон вас, зашто не сака некој да пропадне, туку сите да дојдат до покајание.“ Бог сака да ни прости и затоа ни овозможува сè што е неопходно за тоа да се случи.
Џабе цитираш дечко. Не се станува христијанин со цитирање библија, се покажува по делата. Ни одблизу не си христијанин, само навивач за ФК МПЦ

С

Само Човек

Гостин
Џабе цитираш дечко. Не се станува христијанин со цитирање библија, се покажува по делата. Ни одблизу не си христијанин, само навивач за ФК МПЦ
Што знаеш ти за тоа како се станува христијанин.Да беше до мене ќе те гушнеш, ќе те жалев..али форум јбг

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Што знаеш ти за тоа како се станува христијанин.Да беше до мене ќе те гушнеш, ќе те жалев..али форум јбг
Жали се себеси, а можеш и на доктор да појдеш.
А што знаеш ти за атеисти што какаш цело време против нив?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
сега ги трпи тие како тебе
Послушај ме, оди легни си. Моментално си предмет на потсмев. Те тролаат на големо. Батали, оди легни си, и чекај го Исус да дојде по втор пат. Тој ќе им наплати на овие невернициве и сатанистиве за се... Тебе не те бива.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Па види сега не можам да верувам но одам во црква, ги почитувам празниците, ја почитувам верата. :)
Почитувањето и одењето во црква, доколку не веруваш не те прави верник.

Kajgana Shop

На врв Bottom