ТИФОМАНИЈА!

Член од
30 август 2012
Мислења
3.627
Поени од реакции
6.389
Пиша мислам Saber во нашата тема. Работнички е многу умрен клуб, даваат гол на домашен натпревар и 20 деца од академија им се радуваат. Немаат фанови, Ѓорче и Еуромилк имаат поголем потенцијал за ривалство со нас (бар 0.1%) него овие. Тотално непостоечка екипа се во Скопје.
Ние имаме еден градски ривал, тоа е Слога и со нив никогаш нема да има здраво ривалство, како мзт работнички. Едноставно преголема е омразата. Краток период беа Пирати со Металург ама и тоа изумре како што им ,,остаре,, таа една генерација. Сега децата од автокоманда кои се во навивачки филм, сите одат со нас на трибина.
Не бе со Слога не ми можи да има некој ривалство .
Него по мое мислење фали градско ривалство во Скопје помеѓу два македонски клуба , и очајно фали и Пелагониско ривалство помеѓу Пелистер и Победа .
Само со такви дуели и градење на фан база на 4-5 македонски клуба можи да се спаси овде фудбалот инаку ќе остани на ниво како сега , распад систем . Ама прво мора некој бизнисмени домашни да ги земат клубојте оти вака секогаш ќе биди падни стани и борба за опстанок , и Вардар и Победа и Пелистер

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.835
Поени од реакции
25.288
Тоа се политички фори , т.е. и смешно ми е кога спортски клуб ги применува , народот сака во ЕУ , народот е против Бугари во устав , заедно со народот ќе победиме на избори дрн дрн.
nema vrska toa so politika toa e dobar marketing i go koristi skoro sekoja firma sto saka brendot da go doblizi do narodot seedno dali vo mk ili stranstvo.

vie posto ste malo jojo klubce sto se plasi duri i od lokalna konkurencija primer rabotnik neli se povikuvate na toa deka prestavuvate nekoja lokalna populacija a u princip na edna svadba ima poveke luge nego kaj vas na stadion...

Член од
12 март 2022
Мислења
147
Поени од реакции
1.156
Него да ги прашам шверцери да не ви треба да ви донесеме нешто во болница за освежување?
Го заобиколувате моментот што јадевте бонус пред камени позади паднати реквизити од деца.

Член од
5 февруари 2013
Мислења
168
Поени од реакции
408
Големо браво до целокупното членство, прекрасни беа глетките низ Градскиот парк денеска, навистина е гордо да си Вардарец и Комита при вакви денови и ваква енергија која ја шират илјадници луѓе насобрани на едно место, а со една мисла.

Сепак, на стадион не пречекаа ужасни вести од група на 7-8 деца, кои сведочеа дека на плоштад во близина на Камени мост биле нападнати од орда од 20тина планинци, при што им биле одземени дел од реквизитите Вардар кои носеле на себе (истите тие реквизити сликани погоре), а дел од нив биле и истепани со шамари од ордата, кои патем и покрај бројчаната предност од најмалку 3:1, биле и далеку постари од нив. Дечињата биле на возраст од 13 до 14 години и на стадион дошле самостојно, без придружба на своите родители.

Соочени со оваа страшна вест и со фактот дека шкиптарската полиција работи во координација со овие гадови, затоа што и покрај тоа што на тоа место секогаш има вакви случувања, тие никогаш не превземаат ништо за да ги заштитат нашите браќа, група од 30тина Комити по завршетокот на мечот се упатила према Камени мост за да се соочи со нив и да спречи понатамошно нивно подмолно дејствување. Од другата страна на мостот била забележана група од 20тина племенци, кои откако ја забележале групата од другата страна на мостот, која бројчано им парирала, наместо да дојде кај споменикот фонтана на Филип Втори за да се соочи машки со нив, побегнала во правец према Старата скопска чаршија, но нивните (по мои информации тројца) другари кои најверојатно седеле како извидница од другата страна на мостот, немале толкава среќа и биле пресретнати на самиот мост во обид да побегнат преку него :kuracc:. Во целиот тој хаос на мостот, настрадале и невини возрасни мажи, за што искрено жалам. Меѓутоа, единствениот кривец за нивната судбина се нивните соплеменци кои кукавички го читаат овој форум и ги следат сите наши постапки. Свестете се, затоа што во групните меѓусебни дуели со Комити никогаш немате победено, а во екот на целиот хаос што се случува кога правите вакви педерски акции, ако не настрадате вие, тогаш секогаш настрадува некој од вашиот табор. Или во случаи како денес, настрадале сите!
Сепак, зад белите мечки и овој пат застанале нивните верни другари во сино, кои во својата жестокост да ги одбранат, на крајот привеле неколкумина Комити. Истите тие кои, кога ордата претходно напаѓала Македонци на истото место, никаде ги немало. Ова е уште еден ред во низата каде што се докажува на дело најсилната скопска коалиција ШИПTАРИ - ПОЛИЦИЈА, а истовремено и двојните аршини кои важат за нас Македонците. А замислете, не обвинуваа дека тигри, лавови или леопарди ни ги чувале знамињата, па заради тоа сме биле недопирливи ;) .
И покрај сите репресии, и покрај се - КОМИТИ број 1, секогаш и секаде ;).

Да напоменам - сите останати дечиња или поединци кои дошле на секаков друг начин освен со кола до стадион, по чистењето на теренот безбедно се вратија дома без на ниту еден друг да му фали влакно.

Attachments

Член од
12 март 2024
Мислења
55
Поени од реакции
180
Izgleda ne bil iscisten terenot kako treba posle 18 casot odzemen ti e salot pasioneri87 a za drugoto sve sto kaza moite sliki kazuvaat sve drugacije.

Член од
2 ноември 2022
Мислења
119
Поени од реакции
244
Куп на Македонија во среда Тиквеш-слога дали ќе одат на гостување шверцери дали имаат доставено барање?

Член од
26 март 2022
Мислења
613
Поени од реакции
5.668
Пред да се впуштам во ,,дискусија" со членови на група која не вади фото-извештај од срам, која во 21 век не може да спроведе проста кореографија па и паѓа знамето од јаже(На натпреварот со Вардар) и во која за жал се уште ништо се нема променето ништо во однос на ,,акциите"...

Вчерашниот ден ќе се помни, тоа е сигурно. Успеавме, не на квалификациски натпревар, туку на домашен и тоа дур се бориме за опстанок, да привлечеме илјадници луѓе на стадион. Се за што ми зборувал татко ми, се за што ми прераскажувале, го видов пред очи...полн Градски парк со навивачи, фамилии на сите страни облечени во црвено-црно, полна ,,Фонтана" со навивачи...едноставно преубаво чувство.

Мислам дека и бројката ќе беше многу поголема доколку ние бевме домаќини. Ќе привлечевме преку разни активности многу повеќе народ. Но, во секој случај огромна победа која мора да се одржува. По мене доколку оваа бројка во копот порасне за 300-500 луѓе со добро работење, а бројката на јужна за едно 2000-3000...тоа би било според мене некое посакувано ниво.

Ne napagjajte poedinci kaj kameni most sto nemat vrska so navivaci.
Се гледа на сликата што си ја дека токму вие сте нападнале поединци. Види го само шалот лево...кој нормален ултрас носи таков шал. Маичките ,,Водици" продадени во околу 1000 примероци, а ,,ПАСИОНЕРИ" шалот исто така беше продаван во 2-3 наврати. Башка што точно ги знаеме децата, знаеме со каква ,,прва екипа на Комити" сте се сретнале :) Ништо ново од вас, генерациите се менуваат, тактиката 10 на 1 или напад на деца сепак НЕ:)

QUOTE="favorito, post: 10048767, member: 136912"]
шо и да се оправдувањата, мора да си најдите чаре за реквизитите. Шо е многу, многу е
[/QUOTE]

Во град како Скопје, едноставно е невозможно да спречиш напад, особено ваков на деца од 13-14 години, на кои обично овие им се први натпревари и не се ни толку запознаени со тоа како напаѓаат навивачите на Слога. Да напоменам дека неколку илјади луѓе циркулираа од сите делови на градот..па ќор да си некој ќе начекаш.

Тоа што како група можевме да го направиме, го направивме. Беа нападнати како група,(20 луѓе) но речиси секогаш се случува истото. Поголемиот дел од нив бегаат(таков беше примерот и вчера), остануваат дел од нив кои не се така брзи(како што беше примерот вчера) го јадат за сите останати кои бегаат(како што беше примерот вчера) и дел од нашите завршуваат приведени(како што беше примерот вчера).

Во секој случај, новата генерација на Шверцери уште еднаш беше изгорена за џабе, подбуцната од поединци како дебилов на форумов кој наместо да отиде да ги посети неговите, тука штрака ко будала.

Штета само што се заврши така, но мора да знаат до каде смеат, без разлика што и Полицијата вчера покажа голема некоординираност, намерна или не, не знам..идат избори, а сите знаеме дека групи како Шверцери се на копче кога станува збор за партија. Како и да е, било поминало. Памет за друг пат.

Тоа се политички фори , т.е. и смешно ми е кога спортски клуб ги применува , народот сака во ЕУ , народот е против Бугари во устав , заедно со народот ќе победиме на избори дрн дрн.
,,Вардар-клуб на народот" е нешто кое се роди, не само поради директното финансирање на клубот од страна на народот, туку и поради целата приказна која Комити и народот ја создаваат околу клубот.

Убаво пиша ,,Фаворито", искрено се трудиме целата таа приказна, емоција, визија да ја прошириме, да ги анимираме сите Вардарци, не само нашите членови.

И за крај, дај да не даваме важност веќе на малата маалска група. Најсмешно е што вчера беа во поголема бројка од претходното нивно издание на трибина. Мислам дека на сите ни е јасно за кого збориме.

Член од
18 септември 2020
Мислења
1.171
Поени од реакции
6.848
Јас разбирам повеќе продадени реквизити повеќе пари и дека Скопје голем град, повеќе групи итн...мене мислата ми беше дека можеби треба да ги едуцирате/информирате тие што купуват реквизити дека треба истите да се пазат, шо значи одземен реквизит за групата па и за нив итн... или па да напрајте дистанца од реквизити за масовна продажба(да не го содржат името на групата) и оние кои би "вределе" нешто ако паднат со посебна етикета. Ваша работа, ваш проблем е само кажав мое размислување.

Член од
25 август 2011
Мислења
177
Поени од реакции
1.098
Член од
27 ноември 2021
Мислења
480
Поени од реакции
3.018
Јас разбирам повеќе продадени реквизити повеќе пари и дека Скопје голем град, повеќе групи итн...мене мислата ми беше дека можеби треба да ги едуцирате/информирате тие што купуват реквизити дека треба истите да се пазат, шо значи одземен реквизит за групата па и за нив итн... или па да напрајте дистанца од реквизити за масовна продажба(да не го содржат името на групата) и оние кои би "вределе" нешто ако паднат со посебна етикета. Ваша работа, ваш проблем е само кажав мое размислување.
Фирма на делије секоја утакмица им вадат цели огради со реквизити па никому ништо. Во момент кога групата е на едно повисоко ниво и вади толкава количина на реквизити, единствен вреден трофеј е маица од подгрупа.

Член од
25 август 2011
Мислења
177
Поени од реакции
1.098
Фирма на делије секоја утакмица им вадат цели огради со реквизити па никому ништо. Во момент кога групата е на едно повисоко ниво и вади толкава количина на реквизити, единствен вреден трофеј е маица од подгрупа.
Pa i od podgrupa se desava posle godini da zaluta maica. Zborame za podgrupi od po 50-100 clenoj. Kaj nas se znaj deka preku nokj se stanva huligan isto taka i preku nokj se odi v penzija.
Maica ne e NIKAKOV trofej so koj mozis da kazis eve zedovme maici 5, grupata e slaba.
Si nacekal poedinci i to e to.
Zname se ceni i sudir na prva ekipa, nisto drugo.

Kajgana Shop

На врв Bottom