ТИФОМАНИЈА!

Член од
20 мај 2024
Мислења
27
Поени од реакции
80
ne se sekiraj ti za nas, ovaa sezona e sezona na stabilizacija za klubot. nitu klubot a uste pomalku grupata ke se raspadne.

koncentriraj se na toa sto vas clen prasa i se diskutira, gostuvanjeto vo ohrid.

fakt e deka nie gostuvavme i so zabrani pa sega ne mozat da ni zabranat polesno im e da ne pustat...

fakt e deka vie kako picenca ne se pojavivte pa sega si igraat kur tasak so vas.

tolku ednostavno e.
Glup si be tolku? Kako ne bevme gledaj malce be tuku tropaj gluposti, seljak.

Член од
2 декември 2022
Мислења
40
Поени од реакции
227
Припазвајте се чкембари контакт со скопјани тие што имаат да не оддадат тајна во кој се знамињата
Автоматски споено мислење:

цела битола знај како во 90 тите 50 чкембари беа на помош за македонштината на вардар звезда додека скопјани ни вратија со шипки тие се сакат да контролираат болка му е за кавадарци,струга на секој начин да ни вратат а најпресно беше последното гостување на комити запад кога нападнаја деца на жфк атлетико и младинските школи што седеја на старата чкембарска позиција што потврдува дека кај нив менталитетот анти битола секс со бт уште им е врежан од постарите генерации т.е пренесен

Последно уредено:
Член од
3 мај 2022
Мислења
161
Поени од реакции
1.598
ne se sekiraj ti za nas, ovaa sezona e sezona na stabilizacija za klubot. nitu klubot a uste pomalku grupata ke se raspadne.

koncentriraj se na toa sto vas clen prasa i se diskutira, gostuvanjeto vo ohrid.

fakt e deka nie gostuvavme i so zabrani pa sega ne mozat da ni zabranat polesno im e da ne pustat...

fakt e deka vie kako picenca ne se pojavivte pa sega si igraat kur tasak so vas.

tolku ednostavno e.
Ти реплицирам прв пат само колку да се разјаснат некој работи и случки кои до сега не се спомнале тука.

Првата домашна средба против Воска, на која и присуствуваше Нефи заедно со цела негова екипа, БЕА НАПАДНАТИ на стадионот во Битола, дел од нив откако се видоја во безизлезна положба извадија пиштоли, ова одговорно го тврдам.
Полицијата тргнува на нас и не спречва во обид за поголем судир со неговата група, пиштолите си останаја невидливи за нив, како на трибина за време на инцидентот така и на врата при претрес.

Истата сезона по некој месец Чкембари и покрај забраната и покрај иницдентот во Битола (тогаш Нефи беше на власт и страв и трепет во Охрид и пошироко) присутни со 10тина коли на гости против Воска, прво беа одлучни околу то дека нема да влезиме на стадион но сепак на крај победи битолскио инает и влеговме на трибина, од тогаш па наваму добиваме известување за забрана со изговор "Нарушени односи меѓу навивачите и управата на Воска" и повторно Чкембари секогаш присутни.

Само да се знај дека Чкембари не се пиченца и се без пардон кон секој!

Член од
30 август 2024
Мислења
60
Поени од реакции
265
Кој луѓе страдале под тој симбол? Дедо-ти, Баба-ти? Биле Комунисти? нормално.

Самиот себеси се лажиш со то “Балистите и Бугарите праеле пакоси по Македонија со таа идеологија„ сигурен сум дека и ти си го искористел некого за твоја воља, така и Хитлер.

Кои пакоси му ги праеле и на кого? Кај го пишит то во книга, Балистите да биле лоши ама неспоредливи со Комунистите или Демократите од запад.
Ако си македонец, ова што го напиша е таков грев... не си ни свесен колку си бладаш. Колку години имаш жити мене?

Ги браниш балистите и бугарите и фашистичката политика во тоа време?
Какви пакоси правеле?
Нормален ли си бе теле едно? :tapp:
Па уште релативизираш дека „и он правел нешто поради лична воља“.

Дете, не се бламирај по форуми, не глуми хулиган со вакви небулози бидејќи очигледно сопствена историја не си познаваш. Глуперда.

Член од
10 мај 2022
Мислења
779
Поени од реакции
2.405
Ако си македонец, ова што го напиша е таков грев... не си ни свесен колку си бладаш. Колку години имаш жити мене?

Ги браниш балистите и бугарите и фашистичката политика во тоа време?
Какви пакоси правеле?
Нормален ли си бе теле едно? :tapp:
Па уште релативизираш дека „и он правел нешто поради лична воља“.

Дете, не се бламирај по форуми, не глуми хулиган со вакви небулози бидејќи очигледно сопствена историја не си познаваш. Глуперда.
Исперен му е мозокот на овој,само игнор.Босот на темава @Комита Ултрас нека му стегне бан.

Член од
27 ноември 2021
Мислења
406
Поени од реакции
4.270
Другар убаво ти напиша човекот погоре,ако балистите не правеле злодела во реканскиот крај не знам кој правел,за пример ќе ти го дадам масакрот во Беличица,не те разбирам стварно...
Мојот прадедо е заробен на Славеј Планина од страна на Балистите, и масакриран, смрт која ден денес мојата фамилија неможе да ја преболи. За смртта негова имало жестока одмазда, а во негова чест е подигнат споменик во славна Дебрца. Балистите направиле многу злодела низ Охридскиот крај, ова го кажувам од пример на мојата фамилија, зато вакви профили шо пишет вакви работи, слободно может да се тргнет од форумов.

Е тој е тој.
Пендиков другарче ми беше .
Најголемиот македонец .
Барем така се представи.
Не се дружевме многу бидејки не сум од охрид .
Се запознавме ненадејно во охрид и со него и со брат му.
Јас мислам дека сега и брат му не го сака
.
Гледам дека брат му е дел од Рибари Охрид .
Се надевам дека не е како него..
Братму е најубав чоек, јас одговорно тврдам и е во јадрото на Рибари, и немат допирна точка со брат му.

Член од
26 март 2022
Мислења
588
Поени од реакции
5.463
Абе вие го решивте Миленко ви распадна и клуб и група , сега со нас се замарате :ROFLMAO:
Инаку еве гледам Нефи се стресе од вас ,исто како и Миленко , еве веќе 2-3 месеци не спијат .
Ко некој или Миленко или нема да постојте , не сте баш релевантни за курчење да пишите
Како група чии основач јавно пропаѓираше бугарска анти-македонска политика и кој во центарот на Битола свечено го отвори бугарскиот клуб", не сте баш релевантни за курчење.

Како група која 20 години чекаше титула, а од Управата пред освојувањето на истата доби ,,шут карта" каде што бевте помочани, па наместо во сала, истата ја славевте пред сала, дур внатре цела битолска публика си славеше, без да и е гајле за вас, па уште помалце сте релевантни..

Море, еден Блашко ве мочаше како стигне, уште низ Скопје се фали за местенките, за тоа како никој не му можел ништо, што и сами знаете дека е вистина...и вие тука нешто коментирате?:))

Дали некој спие ради нас или не, тоа не е наша работа. Во три години, ниту еднаш не сме дозволиле да не отидеме во Охрид. Двапати се влезе насилно, пробивајќи кордон, еднаш се навиваше од надвор(над 100/120), тогаш се одеше со сопствен прњвоз иако сите знаеа дека нема да се влезе.

И не се грижи за нашата група, таа и сега кога сме во конфликт со највисокиот државен врв, е респектабилна. Подобро запрашај се зошто бевте 70 луѓе на ЛШ, и тоа после одличните натпревари на клубот..

Ние имаме 200/300 луѓе стандардни, при срта борба но и при сите катастрофалнии резултати, најлоши во историјата на клубот!

За изданија не ни дискутирам...срамота е.

Чим сакаш ваква дискусија, повели :)

Член од
3 мај 2022
Мислења
161
Поени од реакции
1.598
Како група која 20 години чекаше титула, а од Управата пред освојувањето на истата доби ,,шут карта" каде што бевте помочани, па наместо во сала, истата ја славевте пред сала, дур внатре цела битолска публика си славеше, без да и е гајле за вас, па уште помалце сте релевантни..
Како група 20 години шо чекаше титула и на крај СИ ДОСТОЈА НА ЗБОРОТ ДЕКА ДО КРАЈ НЕМА ДА ПРИСУСТВУВА В САЛА!!!

Треба да го пофалите ова а не класика да ја извртвате вистината, и само да знајш надвор пред видеобимот имаше 500 Чкембари иако не му беше на никој забрането ниту замерено да оди в сала.

Ние наместо да се глупираме со прес конференци во костуми покондурени wannabe политичари, постапивме навивачки и со цврст став.

Член од
21 јануари 2019
Мислења
172
Поени од реакции
119
Како група 20 години шо чекаше титула и на крај СИ ДОСТОЈА НА ЗБОРОТ ДЕКА ДО КРАЈ НЕМА ДА ПРИСУСТВУВА В САЛА!!!

Треба да го пофалите ова а не класика да ја извртвате вистината, и само да знајш надвор пред видеобимот имаше 500 Чкембари иако не му беше на никој забрането ниту замерено да оди в сала.

Ние наместо да се глупираме со прес конференци во костуми покондурени wannabe политичари, постапивме навивачки и со цврст став.
Zbor dva ne kaza priajtele za rakometot so fredericija za 100 ckemabari vo kopot a igrate najvazna utakmica za vo nokaut faza da idete

Член од
30 август 2012
Мислења
3.565
Поени од реакции
6.219
Како група чии основач јавно пропаѓираше бугарска анти-македонска политика и кој во центарот на Битола свечено го отвори бугарскиот клуб", не сте баш релевантни за курчење.
Се гледа дека појма немаш , групата е основана далеку пред него така да никогаш не бил основач.
Воџа во еден период да, ама основач не.

Инаку и тој сега шо ви е 35 години Вардарци здружението и сега ударна медиумска фигура е со Битолски корени , барем ние скопјанец сме немале за воџа и ударна фигура :)

Член од
26 март 2022
Мислења
588
Поени од реакции
5.463

Супер, потегот е за поздрав, но мене поентата ми е дека вашата Управа до толку не ја болело кур за вас, штом се решиле толку катастрофална одлука да донесат и покрај сите ваши молби и сите ваши Соопштенија, извини ете не биле прес-конференции, туку соопштенија, сепак да постапат по свое.

Тоа е поентата, дека борба против Управа е проблем на секоја навивачка група, војна во која честопати Управата ја боли кур за тоа што мислат навивачите. Затоа нема потреба од глупи муабети.

Нашиот став и сега и секогаш бил јасен. Независно колку силна функција или политичка моќ имал некој, сепак над се - секогаш биле и ќе останат интересире на ФК Вардар. Затоа и толку директно ги посочивме работите...затоа што став не е секогаш само во тоа да прескокнеш ограда или во вашиот случај уште полошо, да се туркаш со неа..некогаш и кажаниот збор, односно јасниот став насочен директно кон лица, е многу повеќе храбар, имајќи ја в предвид и можноста за уште поголема ескалација на конфликтот.

Ова со ,,покундурени" не го ни коментирам...да дадеш таков коментар, после најголемата инвазија на Битола, дур ситуацијата со клубот е повеќе од ужасна..::)

Kajgana Shop

На врв Bottom