- Член од
- 31 мај 2009
- Мислења
- 1.255
- Поени од реакции
- 2.588
Дали Балисти побараа дозвола за гостување кај вас ?
Поздрав.
Дали Балисти побараа дозвола за гостување кај вас ?
Десна рака во вис, фен8меналн8
Глупости живи, недостаток на едукација и пуста желба за докажување. Под тој симбол милиони луѓе имаат страдано. Што е најтрагично истите тие кои го започнале нацизмот и фашизмот гледале на нас како суб раса. Македонците имаат своја уникатна борба и вакво лепење на туѓо лево или десно е крајно идиотско. Ај остај швабите и италијаните него балистите и бугарите биле на нивна страна и правеле зулуми по Македонија под истата идеологија. Кога ке видам вакви необразовани неонацисти (ги има скоро во секоја група па и у Комити) или пак комунисти ми се сере...Кога се нема доволно цврсто национално чуство се забегува вака. Ценете си го своето деца, најдете уникатен Македонски начин а не ова... Видете ги пољаците, скоро сите се десно ориентирани но не се глупираат со "hail hitler" ниту пак со величење комуњари пошто си ја знаат и ценат историјата и немаат потреба да трчаат слепо по туѓи идеологии. Кај нас ке изгледаат некој филм ко American History X и мислат дека е "кул" да си нацист. Исто ко кога го гледаа Ране па после за викенд сите беа мафијаши знаш ме знам те...Десна рака во вис, фен8меналн8
Нешто можи и да држи вода нешто не...Глупости живи, недостаток на едукација и пуста желба за докажување. Под тој симбол милиони луѓе имаат страдано. Што е најтрагично истите тие кои го започнале нацизмот и фашизмот гледале на нас како суб раса. Македонците имаат своја уникатна борба и вакво лепење на туѓо лево или десно е крајно идиотско. Ај остај швабите и италијаните него балистите и бугарите биле на нивна страна и правеле зулуми по Македонија под истата идеологија. Кога ке видам вакви необразовани неонацисти (ги има скоро во секоја група па и у Комити) или пак комунисти ми се сере...Кога се нема доволно цврсто национално чуство се забегува вака. Ценете си го своето деца, најдете уникатен Македонски начин а не ова... Видете ги пољаците, скоро сите се десно ориентирани но не се глупираат со "hail hitler" ниту пак со величење комуњари пошто си ја знаат и ценат историјата и немаат потреба да трчаат слепо по туѓи идеологии. Кај нас ке изгледаат некој филм ко American History X и мислат дека е "кул" да си нацист. Исто ко кога го гледаа Ране па после за викенд сите беа мафијаши знаш ме знам те...
А ако се вадите сеа демек ова е ок бидејки е насочено против Албанците онда не знам што да ви кажам. Му доаѓа исто ко пољак да крева рака против германец... Плус фактот дека балистите се "наследници" на таа идеологија го прави ова уште посмешно. Детски неиживеани глупости...
Точно така, но луѓето треба да разберат дека кога некој од страна ќе ги види со вакви салути дека ќе ги асоцираат со најлошото, со работи кои немаат врска со нас Македонците. Десничарска идеологија е ок, ама со локален шмек и интерес а не туѓи идеологии. Имате доста Роми во тоа баиро, сигурно некои од нив и навиваат за Пелистер и се дел од Чкембари. Да сум на нивно место би ми било срам да делам трибина со луѓе кои подржуваат идеологија која "правела сапун" од нив... Не е муабетот само за поздравот. Во минатото имавте и некои знамиња, подгрупи и слично со симболи на туѓа идеологија, со време созреавте и пополека приметувам се помалку се експонираат али од време на време има по некој испад.Нешто можи и да држи вода нешто не...
На пример не е точно дека нацистите не сметале за подолна раса...
Тој факт е излезен од негативните гледишта на А.Х за населените словенци и словени во Австрија и за марксизмот кој владеел во словенски држави тие времиња, тука околу оваа идеологија и поддржување на истата треба да се гледа на учењето на десничарската идеологија, а не толку на историски настани кои се случиле, зошто кај сите можиш да сретниш негативни случки и примери кои не се дел од учењето на истата идеологија, десната крената рака датира уште од римско време итн... итн....
На крај можи и не е толку важно да навлегваме и да губиме време околу ова, зошто тука ќе се согласам, сепак делумно, со тебе за "Најдете свој уникатен македонски начин"
Ваквите идеологи многу често ги заслепват младите националисти и не ги гледат проблемите во својота држава, туку се замарат со црнци евреи и жолта раса а моментално во цела држава дали 1000души има од сите тие заедно.
Глупости живи, недостаток на едукација и пуста желба за докажување. Под тој симбол милиони луѓе имаат страдано. Што е најтрагично истите тие кои го започнале нацизмот и фашизмот гледале на нас како суб раса. Македонците имаат своја уникатна борба и вакво лепење на туѓо лево или десно е крајно идиотско. Ај остај швабите и италијаните него балистите и бугарите биле на нивна страна и правеле зулуми по Македонија под истата идеологија. Кога ке видам вакви необразовани неонацисти (ги има скоро во секоја група па и у Комити) или пак комунисти ми се сере...Кога се нема доволно цврсто национално чуство се забегува вака. Ценете си го своето деца, најдете уникатен Македонски начин а не ова... Видете ги пољаците, скоро сите се десно ориентирани но не се глупираат со "hail hitler" ниту пак со величење комуњари пошто си ја знаат и ценат историјата и немаат потреба да трчаат слепо по туѓи идеологии. Кај нас ке изгледаат некој филм ко American History X и мислат дека е "кул" да си нацист. Исто ко кога го гледаа Ране па после за викенд сите беа мафијаши знаш ме знам те...
А ако се вадите сеа демек ова е ок бидејки е насочено против Албанците онда не знам што да ви кажам. Му доаѓа исто ко пољак да крева рака против германец... Плус фактот дека балистите се "наследници" на таа идеологија го прави ова уште посмешно. Детски неиживеани глупости...
Каков недостаток на едукација кога немаш отворено асолна книга да прочиташ а се базираш на несигурни информации напишани од антифашистите, ова исто како да читам книга напишана од Бугарски националист за Македонија, простотилук во одлична форма. Кој луѓе страдале под тој симбол? Дедо-ти, Баба-ти? Биле Комунисти? нормално. Ама и ти и твоите деца ќе страдаат ради то шо ти сам знајш шо се случуват во Европа и Македонија да не се објаснувам. Како не гледале како суб-раса кога имало чисти војски со наши словенски народи? Никаде нема кажано дека сме суб-раса или дека сме подоле од просечниот Германец. Самиот себеси се лажиш со то “Балистите и Бугарите праеле пакоси по Македонија со таа идеологија„ сигурен сум дека и ти си го искористел некого за твоја воља, така и Хитлер. Кои пакоси му ги праеле и на кого? Кај го пишит то во книга, Балистите да биле лоши ама неспоредливи со Комунистите или Демократите од запад. За Пољаците, не знам колку си запознает ама на 12ти Ноември секоја година се оддржува најголемиот националистички/фашистички марш во Варшава, ако не си бил еве јас бев годинава па ќе ти кажам, секој пољак си носеше Келтски Крст, Црно Сонце или НРК симболи на знамиња, маски итн итн. Се креваше десната рака со секое пеење, ама не биле тие хаил хитлер остај ајде така? Така со глата во ѕид се маваш од шо си изгубен. Не се базирај на филмој или шо прат тие околу тебе, гледај ти да научиш од кај шо требит. Од кога се мразат Пољаците и Германците? заедно се шетавме низ Варшава без проблем, ама ајде бе, така мене ми чини и така е вистина, а?Глупости живи, недостаток на едукација и пуста желба за докажување. Под тој симбол милиони луѓе имаат страдано. Што е најтрагично истите тие кои го започнале нацизмот и фашизмот гледале на нас како суб раса. Македонците имаат своја уникатна борба и вакво лепење на туѓо лево или десно е крајно идиотско. Ај остај швабите и италијаните него балистите и бугарите биле на нивна страна и правеле зулуми по Македонија под истата идеологија. Кога ке видам вакви необразовани неонацисти (ги има скоро во секоја група па и у Комити) или пак комунисти ми се сере...Кога се нема доволно цврсто национално чуство се забегува вака. Ценете си го своето деца, најдете уникатен Македонски начин а не ова... Видете ги пољаците, скоро сите се десно ориентирани но не се глупираат со "hail hitler" ниту пак со величење комуњари пошто си ја знаат и ценат историјата и немаат потреба да трчаат слепо по туѓи идеологии. Кај нас ке изгледаат некој филм ко American History X и мислат дека е "кул" да си нацист. Исто ко кога го гледаа Ране па после за викенд сите беа мафијаши знаш ме знам те...
Колку сме ние моќни сами бе? раст на економија неможеме да постигнеме ние сами ќе сме имале идеологија, странец да го прочитат ова во фаца ќе ти се смејт.Точно така, но луѓето треба да разберат дека кога некој од страна ќе ги види со вакви салути дека ќе ги асоцираат со најлошото, со работи кои немаат врска со нас Македонците. Десничарска идеологија е ок, ама со локален шмек и интерес а не туѓи идеологии. Имате доста Роми во тоа баиро, сигурно некои од нив и навиваат за Пелистер и се дел од Чкембари. Да сум на нивно место би ми било срам да делам трибина со луѓе кои подржуваат идеологија која "правела сапун" од нив... Не е муабетот само за поздравот. Во минатото имавте и некои знамиња, подгрупи и слично со симболи на туѓа идеологија, со време созреавте и пополека приметувам се помалку се експонираат али од време на време има по некој испад.
Комити Чентоод кој фаланга е распадната
Делам исто мислење.Глупости живи, недостаток на едукација и пуста желба за докажување. Под тој симбол милиони луѓе имаат страдано. Што е најтрагично истите тие кои го започнале нацизмот и фашизмот гледале на нас како суб раса. Македонците имаат своја уникатна борба и вакво лепење на туѓо лево или десно е крајно идиотско. Ај остај швабите и италијаните него балистите и бугарите биле на нивна страна и правеле зулуми по Македонија под истата идеологија. Кога ке видам вакви необразовани неонацисти (ги има скоро во секоја група па и у Комити) или пак комунисти ми се сере...Кога се нема доволно цврсто национално чуство се забегува вака. Ценете си го своето деца, најдете уникатен Македонски начин а не ова... Видете ги пољаците, скоро сите се десно ориентирани но не се глупираат со "hail hitler" ниту пак со величење комуњари пошто си ја знаат и ценат историјата и немаат потреба да трчаат слепо по туѓи идеологии. Кај нас ке изгледаат некој филм ко American History X и мислат дека е "кул" да си нацист. Исто ко кога го гледаа Ране па после за викенд сите беа мафијаши знаш ме знам те...
Пендиков ти ли си?Самиот себеси се лажиш со то “Балистите и Бугарите праеле пакоси по Македонија со таа идеологија„ сигурен сум дека и ти си го искористел некого за твоја воља, така и Хитлер. Кои пакоси му ги праеле и на кого? Кај го пишит то во книга, Балистите да биле лоши ама неспоредливи со Комунистите или Демократите од запад.
Нападнати наши помлади од нивна прва екипа. Побројни, постари и понаоружани.Едно е денеска да бидеш националист и да се бориш за опстанок на својата раса зошто сите гледаме што се случува на нашиот континент ама со здрав разум не можеш никако да гледаш идол во Х и цела таа приказна зошто дури и историски гледано таа приказна е мутава сама по себе и со скриена намера. Ама поради сите срања што ги прават западноевропските држави и либералите, таа идеологија ја имаш и кај млади Французи и Англичани, кои исто така страдале во ВСВ, така да не можеше и да очелувате дека ќе ја заобили и нашата младина.
Автоматски споено мислење:
Кумани, нешто повеќе околу ова има вистина или не?Прегледај го приврзокот 436102