ТИФОМАНИЈА!

Член од
11 октомври 2022
Мислења
229
Поени од реакции
627
Очекувано беше после вашиот бум дека ќе направат таква циганска работа.
Па кога изгубија влијание, внимание и беа потиснати последниве 2 3 месеца мораа да направат ваква циганска работа за да добијат пак пажња.

Член од
22 ноември 2024
Мислења
1
Поени од реакции
5
„Здраво дечки!

Отворив профил на Инстаграм посветен на навивачките групи, нивната култура, историја и енергија! Тука ќе најдете објави за кореографии, песни, моменти од трибините и многу повеќе што го одразува вистинскиот дух на навивањето.

Целта ми е да ја едуцирам и инспирирам публиката за тоа што значи да се биде дел од оваа уникатна заедница – љубов, страст, заедништво и кодекс!

Следете ме и придружете се на овој пат, каде што ќе го славиме навивачкиот дух како што треба!

Член од
27 јуни 2022
Мислења
146
Поени од реакции
481
Пендиков ти ли си?
Те памтам и пред некоја година водевме ист муабет на темава и исти глупости тропаше.
Али сега имаш напредок. КАКВА ШТЕТА ИМ ПРАВЕЛЕ БАЛИСТИТЕ НА МАКЕДОНЦИТЕ? Ова го прочитав од македонец еј. Оди слави ден на албанска азбука или положи цвеќе на споменикот на Џемо Хаса во Стримница.

Како некој што има 3/4 од предците од реканско-дебарскиот крај, можам книга да ти напишам за сите злодела кои ги правеле. Цели села палеле, ги ограбувале куќите секојдневно, не го оставале населението на раат, силувале жени, убивале невино население. Целосно одврзани раце имале да прават што сакаат. Дебрца ти е блиску, посети ги селата и направи муабет со некој од постарите жители да видиш каква мака виделе нивните родители од балистичките банди.

Ниту една екстремна идеологија не е добра, ама ние по ниту една основа не сме блиски со фашистичката. Тоа што сме неспособни да си ја одбраниме државата и ни се случува егзодус, нема врска со никаква идеолодија, ниту ќе се смени ако се сликате со кренати десни раце.
Се шири некој лош филм од одредени патриотски страни дека србите не направиле вакви неспособни и се е тоа во ред, ако истото води кон градење македонски посилен идентитет на сметка на намалување на огромното влијание од Србија (музика, филмови, спорт, емисии итн). Ама за жал истото води до тоа младите генерации да оправдуваат некакви бугарски тези, држава и народ кој негира буквално се' што е македонско. Би не уништиле во истата секунда. Многу имам пишувано за партизаните во минатото, а ќе кажам и сега. Стигнавме дечурлана да ги навредува борците и обичните луѓе кои загубиле животи и единствени придонеле за оформување на ова парче земја, на сметка на разни бугарофилишта и да релативизира терор од балисти и татари. Срамотилаци.
Ние ко нација не смееме да се наклонуваме кон ниедна соседна земја, ќе им бидеме лесен залак за да не асимилираат. Ако сакаме да изградиме држава мора да ги продолжиме идеалите на ВМРО и АСНОМ. Иако биле во различен период и двете групи основен идеал им бил Македонија а потоа биле леви или десни, патем имало и едни и други. За нација која не си ја знае доволно историјата и се плаши да дискутира на одредени теми премногу глумиме патриоти а ја знаеме само бисер балкански. За жал точна е тоа дека векови немавме држава а имавме нација а сега имаме само држава(да речеме).

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.931
Поени од реакции
73.422
Стварно овој има споменик у Стримница?
Сум го утнал селото :D
Во родната Симница, не Стримница.
Ставија голем споменик уште пред некоја година. Ние сме циркуз од држава, одамна е познато тоа.

Член од
3 март 2024
Мислења
14
Поени од реакции
282
Каков недостаток на едукација кога немаш отворено асолна книга да прочиташ а се базираш на несигурни информации напишани од антифашистите, ова исто како да читам книга напишана од Бугарски националист за Македонија, простотилук во одлична форма. Кој луѓе страдале под тој симбол? Дедо-ти, Баба-ти? Биле Комунисти? нормално. Ама и ти и твоите деца ќе страдаат ради то шо ти сам знајш шо се случуват во Европа и Македонија да не се објаснувам. Како не гледале како суб-раса кога имало чисти војски со наши словенски народи? Никаде нема кажано дека сме суб-раса или дека сме подоле од просечниот Германец. Самиот себеси се лажиш со то “Балистите и Бугарите праеле пакоси по Македонија со таа идеологија„ сигурен сум дека и ти си го искористел некого за твоја воља, така и Хитлер. Кои пакоси му ги праеле и на кого? Кај го пишит то во книга, Балистите да биле лоши ама неспоредливи со Комунистите или Демократите од запад. За Пољаците, не знам колку си запознает ама на 12ти Ноември секоја година се оддржува најголемиот националистички/фашистички марш во Варшава, ако не си бил еве јас бев годинава па ќе ти кажам, секој пољак си носеше Келтски Крст, Црно Сонце или НРК симболи на знамиња, маски итн итн. Се креваше десната рака со секое пеење, ама не биле тие хаил хитлер остај ајде така? Така со глата во ѕид се маваш од шо си изгубен. Не се базирај на филмој или шо прат тие околу тебе, гледај ти да научиш од кај шо требит. Од кога се мразат Пољаците и Германците? заедно се шетавме низ Варшава без проблем, ама ајде бе, така мене ми чини и така е вистина, а? :tapp:
Автоматски споено мислење:

Колку сме ние моќни сами бе? раст на економија неможеме да постигнеме ние сами ќе сме имале идеологија, странец да го прочитат ова во фаца ќе ти се смејт.
Другар убаво ти напиша човекот погоре,ако балистите не правеле злодела во реканскиот крај не знам кој правел,за пример ќе ти го дадам масакрот во Беличица,не те разбирам стварно...

Член од
30 август 2012
Мислења
3.565
Поени од реакции
6.219
razlikata megu nas i ckembari e sto nekolku pati se otide i se napravi haos pa sega polesno e da ne pustat nego da vojuvaat so nas pred stadion. e sega surite se picki u dusa i dovolno e edno soopstenie da im pustis pa i tie 20 dusi sto idat na nivnite gostuvanja da se otkazat. :toe:
Абе вие го решивте Миленко ви распадна и клуб и група , сега со нас се замарате :ROFLMAO:
Инаку еве гледам Нефи се стресе од вас ,исто како и Миленко , еве веќе 2-3 месеци не спијат .
Ко некој или Миленко или нема да постојте , не сте баш релевантни за курчење да пишите :oleee:

Пендиков ти ли си?
Те памтам и пред некоја година водевме ист муабет на темава и исти глупости тропаше.
Али сега имаш напредок. КАКВА ШТЕТА ИМ ПРАВЕЛЕ БАЛИСТИТЕ НА МАКЕДОНЦИТЕ? Ова го прочитав од македонец еј. Оди слави ден на албанска азбука или положи цвеќе на споменикот на Џемо Хаса во Стримница.

Како некој што има 3/4 од предците од реканско-дебарскиот крај, можам книга да ти напишам за сите злодела кои ги правеле. Цели села палеле, ги ограбувале куќите секојдневно, не го оставале населението на раат, силувале жени, убивале невино население. Целосно одврзани раце имале да прават што сакаат. Дебрца ти е блиску, посети ги селата и направи муабет со некој од постарите жители да видиш каква мака виделе нивните родители од балистичките банди.

Ниту една екстремна идеологија не е добра, ама ние по ниту една основа не сме блиски со фашистичката. Тоа што сме неспособни да си ја одбраниме државата и ни се случува егзодус, нема врска со никаква идеолодија, ниту ќе се смени ако се сликате со кренати десни раце.
Се шири некој лош филм од одредени патриотски страни дека србите не направиле вакви неспособни и се е тоа во ред, ако истото води кон градење македонски посилен идентитет на сметка на намалување на огромното влијание од Србија (музика, филмови, спорт, емисии итн). Ама за жал истото води до тоа младите генерации да оправдуваат некакви бугарски тези, држава и народ кој негира буквално се' што е македонско. Би не уништиле во истата секунда. Многу имам пишувано за партизаните во минатото, а ќе кажам и сега. Стигнавме дечурлана да ги навредува борците и обичните луѓе кои загубиле животи и единствени придонеле за оформување на ова парче земја, на сметка на разни бугарофилишта и да релативизира терор од балисти и татари. Срамотилаци.
За жал тие шо паѓат на ваква фашистичка идеологија , најлесно читале читале и оп се разбудват како Бугари .
Фашистичка идеологија нема ништо заедничко со македонската .

Последно уредено:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.433
Поени од реакции
24.614
Абе вие го решивте Миленко ви распадна и клуб и група , сега со нас се замарате :ROFLMAO:
Инаку еве гледам Нефи се стресе од вас ,исто како и Миленко , еве веќе 2-3 месеци не спијат .
Ко некој или Миленко или нема да постојте , не сте баш релевантни за курчење да пишите :oleee:

За жал тие шо паѓат на ваква фашистичка идеологија , најлесно читале читале и оп се разбудват како Бугари .
Фашистичка идеологија нема ништо заедничко со македонската .
ne se sekiraj ti za nas, ovaa sezona e sezona na stabilizacija za klubot. nitu klubot a uste pomalku grupata ke se raspadne.

koncentriraj se na toa sto vas clen prasa i se diskutira, gostuvanjeto vo ohrid.

fakt e deka nie gostuvavme i so zabrani pa sega ne mozat da ni zabranat polesno im e da ne pustat...

fakt e deka vie kako picenca ne se pojavivte pa sega si igraat kur tasak so vas.

tolku ednostavno e.

Член од
30 август 2012
Мислења
3.565
Поени од реакции
6.219
ne se sekiraj ti za nas, ovaa sezona e sezona na stabilizacija za klubot. nitu klubot a uste pomalku grupata ke se raspadne.

koncentriraj se na toa sto vas clen prasa i se diskutira, gostuvanjeto vo ohrid.

fakt e deka nie gostuvavme i so zabrani pa sega ne mozat da ni zabranat polesno im e da ne pustat...

fakt e deka vie kako picenca ne se pojavivte pa sega si igraat kur tasak so vas.

tolku ednostavno e.
Абе вас никој не ве есапи дома сега за Охрид чалами фрлате, дај уозбилисе :ROFLMAO:

Член од
30 ноември 2023
Мислења
7
Поени од реакции
17
Пендиков ти ли си?

Е тој е тој.
Пендиков другарче ми беше .
Најголемиот македонец .
Барем така се представи.
Не се дружевме многу бидејки не сум од охрид .
Се запознавме ненадејно во охрид и со него и со брат му.
Јас мислам дека сега и брат му не го сака
.
Гледам дека брат му е дел од Рибари Охрид .
Се надевам дека не е како него..

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.433
Поени од реакции
24.614
Абе вас никој не ве есапи дома сега за Охрид чалами фрлате, дај уозбилисе :ROFLMAO:
faktite se tie sto gi kazav. inace milo mi e sto i vo bitola intenzivno se pratat slucuvanjata vo klubot na narodot.

neka vi e cestit denot na sponskata azbuka, uste eden produkt na vukojebinata od vasite kraevi.

Член од
30 ноември 2023
Мислења
7
Поени од реакции
17
faktite se tie sto gi kazav. inace milo mi e sto i vo bitola intenzivno se pratat slucuvanjata vo klubot na narodot.

neka vi e cestit denot na sponskata azbuka, uste eden produkt na vukojebinata od vasite kraevi.
Ех кано кано ...
Нај големиот клошар ....
Да знаеш кој го пише ова ке речеш да така е .....

Член од
20 август 2022
Мислења
59
Поени од реакции
250
Од патриотско друштво пола читатели на форумов купиле блузи или нешто друго со мотиви од Тодор Александров, Ванчо Михајлов, букет за кралот, итн итн итн. Настани и ликој кој се дел од Македонија, и ги болело името Македонија. Ама бугарите си го напраја своето и сега нас ни се странци. Како настан ќе го земам 8ми септември 1944. Оти, шо и како на овај ден? Знат тие шо читале. И уште нешто, настан кои сѐ уште е непознат за јавноста "крваво коледе". Оти шо и како со овај настан знат тие шо читале или му раскажале, ако имале некој таму. Ама едно така подлабоко прашање, кој симбол беше на запленетите пушти шо ги најдоа на кале? Долго ќе ако одиме да разработиме колку сме биле тогаш блиску со та владеечка сила тогаш. А за десната рака кај сите групи исто еволуира, наместо десна рака со кукасти се користи десна рака со кутлешот (национален симбол, денес забранет). Ко заклучок многу површно гледање на работите.

Kajgana Shop

На врв Bottom