ТИФОМАНИЈА!

Член од
20 декември 2023
Мислења
184
Поени од реакции
719
Лозари распад. Балисти дошле да навиваат (пропеаја 2 песни од време на време) во Штип како гости, овие никаде ги нема.
Од уста не не вадите, кошмари во главите..

Ако на форум си толкава гнаса од нечовек, можам да замислам какво скопско лигле си во живо, стар нестрижен ерген укртен и неженет, грицка нокти и чмае на телефон и провоцира.. Погодив?.. Тиквеш и Лозари се тие што најмногу трпат од козоеба*ите оваа сезона, ој ти скопска плачипи*ко. Клубовите и ФФМ имаа договор натпреварот да се оддржи БЕЗ навивачки групи за да нема санкции, додатно што во Штип е функционална само една трибина па натпревар против Ш со 2 навивачки групи е апсолутно невозможен. Туку

За ПОМАЛКУ ОД 72 ЧАСА има натпревар Вардар - Тиквеш во Скопје. Кога сте во план да ја пуштите дозволата за гостински навивачи, или пак Лозари ќе бидат кривите за недоаѓање? Нецели 72 часа, тивко, тивко, ќе рече човек заборавивте на нас.

Член од
10 мај 2022
Мислења
777
Поени од реакции
2.399

Ако на форум си толкава гнаса од нечовек, можам да замислам какво скопско лигле си во живо, стар нестрижен ерген укртен и неженет, грицка нокти и чмае на телефон и провоцира.. Погодив?.. Тиквеш и Лозари се тие што најмногу трпат од козоеба*ите оваа сезона, ој ти скопска плачипи*ко. Клубовите и ФФМ имаа договор натпреварот да се оддржи БЕЗ навивачки групи за да нема санкции, додатно што во Штип е функционална само една трибина па натпревар против Ш со 2 навивачки групи е апсолутно невозможен. Туку

За ПОМАЛКУ ОД 72 ЧАСА има натпревар Вардар - Тиквеш во Скопје. Кога сте во план да ја пуштите дозволата за гостински навивачи, или пак Лозари ќе бидат кривите за недоаѓање? Нецели 72 часа, тивко, тивко, ќе рече човек заборавивте на нас.
@Достоен. дојдете ќе ве угостиме,барем знаете дека нема да имате забрана и слободно може да дојдете,и да не заборавам победата ви е загарантирана.Среда неработен ден поубаво за гостување здравје.

Член од
17 април 2024
Мислења
589
Поени од реакции
1.368

Смири се брату.

ZelenoBel

Нова Битола
Член од
30 април 2013
Мислења
1.582
Поени од реакции
8.447
НИКОЛА САЗДО!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.919
Поени од реакции
73.288

Ако на форум си толкава гнаса од нечовек, можам да замислам какво скопско лигле си во живо, стар нестрижен ерген укртен и неженет, грицка нокти и чмае на телефон и провоцира.. Погодив?..
Како да ти кажам, ама утна се што можеше :D
Кавадаречки зет сум уствари, повеќе си живеам со кавадарчани што и сам не можеш да замислиш :D Не делам луѓе по градови, во сите градови сум бил по неколку пати и секаде си имам луѓе со кои сум близок, така да на тотално грешно место пукаш.

Во што сакаш ќе се кладиме дека ќе стигнат бројка над 3000 луѓе :D
Па ова е историја за нив, можеби once in a lifetime experience. И тој што следи спорт и тој што прв пат гледа ќе дојде. Ќе имаат масовен организиран превоз, плус со коли, плус како што споменав во претходниот меил, во самото Скопје има сигурно 5-10-тина илјади кавадарчани или некои со кавадаречки корени. Да додадеме и поддршката од битолчани, доста очекувано е да ја достигнат оваа бројка.
Имаат прилила да изборат пласман во Европа, што тешко дека некогаш ќе се повтори.
Финалето доаѓа во период кога Лозари не се на нивото од пред 2-3 години, ама тоа апсолутно нема да биде пречка да се мобилизира цел град.
Финале на куп си носи посебен шмек, а кавадарчани сакаат фудбал.

Ако нешто ми се допаѓа во Кавадарци тоа се графитите низ градот. По мое мислење можеби единствен град во кој се осеќа истакнатоста на навивачките графити. Да знсеш дека влсдее некоја навивачка група во градот. Ние имаме можеби 20 пати повеќе графити, ама Скопје е преголем град и го немаш тој ефект. Графитите се добро изработени и на ударни места. Фали малку да се обои паркот и делот околу стадионот кај гостинската трибина и старите графити на ултрас кру. Добро би легнале и огромни графити на новиот пат изграден над костурницата. Налепници од Лозари и Чкембари насекаде.
Градот е жив, има млади, иако и тука се познава дека она население кое е меѓу 20 и 35 години, заминало да работи некаде, што е погубно за навивачките групи и веројатно затоа опаднаа. Она што не ми се допаѓа е дека и таму оние најмладите до 20 години се палат на шунд и кичерај, пре би да дремат по кафичи и да тераат инстаграм шема, отколку да се посветат на навивање и нешто корисно за себеси. Предност во поглед на број на публика им е тоа што има традиционална дружба меѓу луѓето, особено постарите, се' ти е блиску итн.
Кога си треба пофалба, сум пофалил, тоа што паднавте на трагично ниво си е ваш проблем.
Повеќе од тебе ме боли што ве гледам дека сте распад систем и вие и било која друга македонска навивачка група.
Кога сакаш на наредно доаѓање ќе испиеме едно пивце во паркот, таман го отворивте Бриони, без нервози :D

Член од
10 мај 2022
Мислења
777
Поени од реакции
2.399
Како да ти кажам, ама утна се што можеше :D
Кавадаречки зет сум уствари, повеќе си живеам со кавадарчани што и сам не можеш да замислиш :D Не делам луѓе по градови, во сите градови сум бил по неколку пати и секаде си имам луѓе со кои сум близок, така да на тотално грешно место пукаш.

Кога си треба пофалба, сум пофалил, тоа што паднавте на трагично ниво си е ваш проблем.
Повеќе од тебе ме боли што ве гледам дека сте распад систем и вие и било која друга македонска навивачка група.
Кога сакаш на наредно доаѓање ќе испиеме едно пивце во паркот, таман го отворивте Бриони, без нервози :D
Значи по дома и ти навиваш за Тиквеш,:)

Член од
27 ноември 2021
Мислења
403
Поени од реакции
4.207
Еве како беше вчера во Охрид!

Дефинитивно, изгледат светски!

Имаше и фан зона, DJ, фан шоп, штанд со алкохол, мезе.. баш врвно изгледаше.

Наши дечки, директно ги спремет и помагет и овие работи за се да изгледат вака, и клубов е отворен за секоја нова идеа.

Иначе, Стевче Алушоски е страшно добар лик, мене ме имат фасцинирано, прво како чоек, после како тренер.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom