Поглупа констатација, амин!
Има една гооолема книга каде се што се случило и што треба да се случи а автор е семоќниот.
Right.
Која е причината за денес починатите во Охрид?
Токму на ова мислев, се се случува со причина, а најголема причина е човековото незнаење и човековата ГЛУПОСТ, ништо повеќе и помалку од тоа, за да се изгориш треба да си играш со оган., универзумот си има свое "на ти го дај ми го" филозофија, демек све што правиш ти се враќа како бумеранг, карма и слично се е тоа едно те исто, верувам во ова без резерва но во претходното се се случува со причина верувам но само од аспект на сопствена причина,и право на сопствена грешка за која што плаќаш сопствена последица од направената грешка.
Секој човек има избор во животот, што треба да го направи, за последиците од својот сопствен избор, плаќа преку силата на "Карма и Универзум" но тоа е се, нема некој си план, шема како сакате наречете го, напишано однапред дека така и така треба да се случи и за се во животот не треба да ја префрлуваме одговорноста за последиците на "Вишата Сила", туку малце да бидеме самокритични и да направиме една ретроспектива за сопствените Акции со кои што самите сме си предизвикале таква Реакција, неможе јас ништо да не учам и да се молам во црква да полагам испити и да ги положам
ако не сум учела нема да положам и крај тоа е тоа нема никаква Виша сила што ме бутнала на испит самата сум си крива за тоа ме разбирате, во светот се случуваат многу негативни работи на невини жртви кои што со ништо не придонеле за да им се случат но сепак се случиле, еве на пр. што да заклучиме кој е виновен за несреќата во која што некое си девојче мало 6 годишно да речеме останало непокретно или инвалид, или кој е виновен за тоа што таткото на друго девочје го силува и ја трауматизира ќерќа си уште на мала возраст, да речеме дека така требало да биде дека за тоа си имало причина, не би рекла баш...........................................