Студирам психологија

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.786
Добро бе ама искрено да ми кажеш како те трпат тебе по дома? :confused:
Ајде како така добар и квалитет психолог (другите не чинат) процени сам :)
Не беше ти од оние кои трубеа дека жените всушност сакаат да бидат силувани?

Боже, ако те има помилуј, на кого јас треба колега да му речам :facepalm:

Член од
3 март 2009
Мислења
601
Поени од реакции
178
Дечки може ли некој да ми каже какви се испитите по психометрија (психолошко тестирање)? Дали со заокружување како колоквиумите, или со есејски прашања?

Член од
27 јануари 2007
Мислења
2.504
Поени од реакции
72
Имам прашање за изборните во петти семестар - чув дека Ана на морален развој била прилично строга, у стилот не го бирајте ако не ве интересира, а и морален развој и надареност осеќам ќе бидат подеднакво тупење со теории и сличен шит, така да ако може да ми кажете околу ова :)

Член од
31 март 2011
Мислења
102
Поени од реакции
18
Дечки може ли некој да ми каже какви се испитите по психометрија (психолошко тестирање)? Дали со заокружување како колоквиумите, или со есејски прашања?
ako dobro ja slusnav ke ima kratki esejski prasanja kako sto bilo na statistika.... e sea pod kratki esejski valjda podrazbira nekoja definicija da reproducirash iako taa voopsto ne mi izgleda takov tip... a nekni rece deka moze da se prepolaga samo DEL od kolokviumot... toa znaci deka samo eden kolokvium ????

Член од
3 март 2009
Мислења
601
Поени од реакции
178
ako dobro ja slusnav ke ima kratki esejski prasanja kako sto bilo na statistika.... e sea pod kratki esejski valjda podrazbira nekoja definicija da reproducirash iako taa voopsto ne mi izgleda takov tip... a nekni rece deka moze da se prepolaga samo DEL od kolokviumot... toa znaci deka samo eden kolokvium ????
Рекла такво нешто? Лелееее ако е можно такво нешто одлично! И се надевам ќе имаме резултати до крајот на неделава па ќе ги имаме сите потребни информации што понатака...

^_^• Албина •^_^

Чекорам по пат во правец кој води... НИКАДЕ!!!
Член од
23 мај 2012
Мислења
21
Поени од реакции
7
После ова што го прочитав, мислам дека изгубив надеж за психолог да станам :( Пошто 3-та год, со двој4е поминав :(
а на крај полагав Училишна... :facepalm: Нема шанси да ме примат... :( се растажив... толку беше од моите сонови...

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
И јас не видов ништо лошо во Развојна на Шкариќ, би сакала да ми предочиш што е толку проблематично (инаку учев по ,,старата,, верзија, односно едната книга, сега материјалот е разделен во две).
Книгата на Шкариќ е хомофобична, шовинистичка идиотштина, со примеси на добри ствари, мора да признаам, заедно со Психопатологија, Социјална патологија, Педагогија и дел од Личност на Јанаков.
--- надополнето: 29 мај 2012 во 20:09 ---
Имам прашање за изборните во петти семестар - чув дека Ана на морален развој била прилично строга, у стилот не го бирајте ако не ве интересира, а и морален развој и надареност осеќам ќе бидат подеднакво тупење со теории и сличен шит, така да ако може да ми кажете околу ова :)
Јас ги имав и двете. Надареност е прилично досадно во споредба со Морален, но Ачковкса ко што си ја знаеме, може да даде заебани прашања, но најверојатно ќе положиш, па макар и со 20. Кај неа има еден феномен, на вториот колоквиум сите имаат по 3/4 поени минус и тоа е тоа.
Кај Ана ќе треба повеќе да учиш, ќе имаш домашни три, две се есеји, едно мислам дека ни даде прашалници ко на равојна. И може да презентираш семинарска или да ти даде превод. И има повеќе за учење.
И двата предмета се добри ако си заинтересирана во образование.

Општо земено сите професори си имаат ист стил на колоквиуми и на испити и на оценување, било кој предмет и да ви го преедаваат.
Така да како што оценувала Кенинг статистика така ќе оценува и тестирање, така и квалитативни.

Член од
31 март 2011
Мислења
102
Поени од реакции
18
Книгата на Шкариќ е хомофобична, шовинистичка идиотштина, со примеси на добри ствари, мора да признаам, заедно со Психопатологија, Социјална патологија, Педагогија и дел од Личност на Јанаков.

Јас ги имав и двете. Надареност е прилично досадно во споредба со Морален, но Ачковкса ко што си ја знаеме, може да даде заебани прашања, но најверојатно ќе положиш, па макар и со 20. Кај неа има еден феномен, на вториот колоквиум сите имаат по 3/4 поени минус и тоа е тоа.
Кај Ана ќе треба повеќе да учиш, ќе имаш домашни три, две се есеји, едно мислам дека ни даде прашалници ко на равојна. И може да презентираш семинарска или да ти даде превод. И има повеќе за учење.
И двата предмета се добри ако си заинтересирана во образование.

Општо земено сите професори си имаат ист стил на колоквиуми и на испити и на оценување, било кој предмет и да ви го преедаваат.
Така да како што оценувала Кенинг статистика така ќе оценува и тестирање, така и квалитативни.
a moralen razvoj od sto se uci ima li skripta ili ke treba da kopirame hendauti sekoj cas?? I btw dali ima mnogu teorii????

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
a moralen razvoj od sto se uci ima li skripta ili ke treba da kopirame hendauti sekoj cas?? I btw dali ima mnogu teorii????
Абе исто е ко развојна. Значи има теории, има скрипти, има хендаути, но тие Фрицханд ви ги прави за полесно да се ориентирате, а не за да учите од нив. И не ги копирате вие, туку она ви ги носи, барем кај нас така беше.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.786
Можам да се согласам до некаде, но сепак тоа ни е книгата за испит, и мене, и вас :)
Инаку, не ни очекувам нешто подобро од некој кој е ,,стара школа,, кај нас.

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
Можам да се согласам до некаде, но сепак тоа ни е книгата за испит, и мене, и вас :)
Инаку, не ни очекувам нешто подобро од некој кој е ,,стара школа,, кај нас.
koga dojde koga se ukluci na kajgana :) :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom