- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 8.756
- Поени од реакции
- 8.786
Aма чекај сега. Нели работеше нешто друго? Да не те вработија како IT инженер со 9.6 просек на психологија?!
Aма чекај сега. Нели работеше нешто друго? Да не те вработија како IT инженер со 9.6 просек на психологија?!
Не бе срце консултант сумAма чекај сега. Нели работеше нешто друго? Да не те вработија како IT инженер со 9.6 просек на психологија?!
Ај мене прошверцај ме, ете јас на мастер Клиничка ќе одам Викаш, ќе ме примат?Не бе срце консултант сум
Само ако положиш психометрија 2 а заборавив ќе треба и слика да ми пратиш за cv-тоАј мене прошверцај ме, ете јас на мастер Клиничка ќе одам Викаш, ќе ме примат?
Сигурно дека ќе положам, кога ќе дојде времеСамо ако положиш психометрија 2
Е како функционира де? Мене бар ми беше супер (мало искуство имам али сепак), полагав еден предмет кај нив, ништо посебно... Како и на секој друг факултет на УКИМНе е тоа факултет друже само така го викаат да си запознаен како само функционира ќе ти згади животот...
Колку што разбрав, си бил демонстратор и после некој преку врски стаиле а тебе те тргнале, па сеа плукаш пошо те боли.Тоа го викаат сите со слаб просек! А да и професорите и асистентите на психологија...нив им се побитни родово-племенските односи...таму треба да бидеш "роден психолог" на мајка или на тато!
Значи ти сметаш дека е во ред да членови од семејството се вработуваат! Ти не си ни видела како се предава и што е предавање! Сигурно не ги ни разбираш предавањата...а ако мислиш дека таму нешто ќе научиш тешко тебе и на другите како тебе...едноставно жално и за гревота!Колку што разбрав, си бил демонстратор и после некој преку врски стаиле а тебе те тргнале, па сеа плукаш пошо те боли.
Да го мразеше толку факултетов, немаше да бидеш демонстратор, пошо тоа е нешто за кое доброволно се пријавуваш.
Океј, шо да праиме сеа што сите кај нас се запослуваат преку врски.
Не знам зашто не разбираш дека ми е гајле мене а верувам и на другите, како они станале професори, ми е битно шо ќе ми кажат на предавањата, а сите што ги наброја се одлични во она што го работат, Ана предава феноменално, Бешка исто.
И пак ќе ти кажам, не бери гајле ти за нас, али ако толку сакаш да спасуваш луѓе - оди пред факултет на денот на уписите и одвраќај ги луѓето шо ќе одат на психологија со она што очигледно имаш да го кажеш.
Со оглед на тоа дека не ја ни разбра што ти напиша, цела среќа па не си се вработил како психолог. Тешко на тие луѓе ако вака реагираш и не се ни трудиш да разбереш што ти кажале.Значи ти сметаш дека е во ред да членови од семејството се вработуваат! Ти не си ни видела како се предава и што е предавање! Сигурно не ги ни разбираш предавањата...а ако мислиш дека таму нешто ќе научиш тешко тебе и на другите како тебе...едноставно жално и за гревота!
За тебе имам само два збора "РАЗВОЈНА ПСИХОЛОГИЈА"Со оглед на тоа дека не ја ни разбра што ти напиша, цела среќа па не си се вработил како психолог. Тешко на тие луѓе ако вака реагираш и не се ни трудиш да разбереш што ти кажале.
Ти ја потценуваш цела психологија како наука. Што повеќе?За тебе имам само два збора "РАЗВОЈНА ПСИХОЛОГИЈА"
Не целата само тоа што се предава кај нас на институтот за психологија. Ако сакаш нешто да научиш учи од друго местоТи ја потценуваш цела психологија како наука. Што повеќе?
А од каде знаеш дека не учам?Не целата само тоа што се предава кај нас на институтот за психологија. Ако сакаш нешто да научиш учи од друго место
Далеку сум јас од неуспех туку можев многу повеќе да напредувам доколку почнев на друго место таму завршуваат само хедикепирани психолози кои незнаат да ја вршат својата работа али ај ќе видиме ти до каде ќе стигнеш кога веќе толку добро ја разбираш "РАЗВОЈНАТА ПСИХОЛОГИЈА" како и "ИНДИКАТОРИТЕ НА НЕСВЕСНОТО"А од каде знаеш дека не учам?
И пак ќе ти кажам - не студирам на УКИМ. Ни знам кој предава, ни како предава, ни ме интересира.
Ама нема некој разочаран од својот неуспех да ми попува како на погрешен пат сум тргнала.