Не сакам да се препукувам на форум ама со идеиве што ги имаш можеш слободно да ни направиш услуга на сите и да емигрираш во Северна Кореја. Таму таквите ко тебе се на цена.ti kazav za koja firma rabotam.
Ти и да се "одлееш" некаде тоа сигурно нема да се оквалификува како одлив на мозоци.So se zagrizi za mene kaj a da emigriram. Toa e moja licna rabota. A na takvite kako tebe GTFO !! Samo kazav sto ne ceka i vladata raboti na nacin da se stopira odlivot na mozoci.
Барем не во демографска, миграциска конотација.Ти и да се "одлееш" некаде тоа сигурно нема да се оквалификува како одлив на мозоци.
So se zagrizi za mene kaj a da emigriram. Toa e moja licna rabota. A na takvite kako tebe GTFO !! Samo kazav sto ne ceka i vladata raboti na nacin da se stopira odlivot na mozoci.
Така е мајсторе!mora ednas da se spreci odliv na mozoci. a toa e se znae kako. Ovaa vlada treba da poraboti na toa. sekoj sto saka da odi nadvor prvo neka deponira garancija od odredena suma na nekoja smetka i duri posle moze da ja napusti drzavata. Redno e da stegnat obrac.
Сериозно, колку глупости можеш да истресеш во единица време?koj saka neka ide kaj saka. Ako covek e uspesen prvo ke uspee doma pa tek posle ke kazuva nadvor kako uspeal. Inace na zapad te cekaat so otvoreni race.
Pokraj tolku indijci so doktorati od univerziteti koi se daleku pred skopskiot ili bilo koj tukasen rangirani posledno nesto sto eden rabotodavec na zapad e deka ke zeme covek od tuka. Indiecot mu raboti za 1/4 od prosecna plata.
Da ne me razberes pogresno,i jas sum protiv iseluvanje, ama aj kazi mi primer na uspesen covek kaj nas. Toa ti se sve lopovi i mafijasi, brkaat u kajmakot preku drzavni tenderi ili nagradeni so monopolistčka pozicija vo nekoj biznis. Česen i uspešen nema, ednoto so drugoto ne se sovpaga kaj nas.koj saka neka ide kaj saka. Ako covek e uspesen prvo ke uspee doma pa tek posle ke kazuva nadvor kako uspeal. Inace na zapad te cekaat so otvoreni race.
Pokraj tolku indijci so doktorati od univerziteti koi se daleku pred skopskiot ili bilo koj tukasen rangirani posledno nesto sto eden rabotodavec na zapad e deka ke zeme covek od tuka. Indiecot mu raboti za 1/4 od prosecna plata.