Студент на генерација ја напушти Македонија

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411
Повели 5 години, можност за 3 пати да полагаш предмет и сета дрскост на светот заврши со 9.70 на тој факултет.
апсолвент сум на електро со 9 просек и досега немам преполагано испит. Една асистентка ми го кажа муабетот за него каков бил, затоа и тие на иститутот каде учел не се особено горди на него и затоа не ни размислиле да го примат за асистент.

Член од
22 јули 2011
Мислења
248
Поени од реакции
267
апсолвент сум на електро со 9 просек и досега немам преполагано испит. Една асистентка ми го кажа муабетот за него каков бил, затоа и тие на иститутот каде учел не се особено горди на него и затоа не ни размислиле да го примат за асистент.
Браво, пошто си толку паметен ја само би ти кажал да не веруваш многу многу на асистенти пошто реално таму борба се води за секое место. Иначе од прва рака можам да кажам дека дечкото е мнoгу добар математичар али малце е слаб на "people skills" така да и ја не би го стаил за асистент али за research e одличен.

Danger

Survivor
Член од
15 април 2008
Мислења
57
Поени од реакции
23
Студент на генерацијата ја напушти Македонија!?
Па добро бре, на сите ни е јасно каква е ситуацијата, за учењето, за искуството, за сите успеси кој што тој човек ги постигнал нему му плаќаат 500е. Па што е во денешно време 500 евра, со истото знаење и искуства во странсто нему би му плаќале 4500-7000е. Што значи дека секој би размислил под каков стандард би живеел. И јас да сум на негово место и јас би го сторил истото, и некој ќе каже - нели бевте патриоти, ДА ние сеуште сме, но јас да бидам угнетуван заради нечии туѓи интереси НЕ.
Не мора да бидеш праведен спрема владината структура за да бидеш патриот, МОРА да си праведен спрема државата за да бидеш ПАТРИОТ...

Член од
9 октомври 2012
Мислења
763
Поени од реакции
1.018
Па сигурно немал вујко владика и затоа маф му е работата тука.

Kajgana Shop

На врв Bottom