Студент на генерација ја напушти Македонија

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.916
Поени од реакции
11.694
Не е до просекот и дипломата, неспособен е.

Член од
8 декември 2009
Мислења
702
Поени од реакции
528
океј само мене ли ми здосадија ваквите стории?
Зезаш? Мешање у туѓи работи е национален спорт.:D
Од секогаш ме фасцинирало што кога некој од 2ра генерација иселеници во Улам Батор ќе стане успешен директор тоа сите си го сфаќаат како заедничка заслуга на цела Македонија.:)

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Татко му гарант Бранковист бил, и плус кај има место покрај толку магистри и доктори на науки ко Латас на пример :facepalm:

Не знам шо има лошо во една ваква приказна со одличен крај...

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Ај то што не може да најде работа во Македонија е само еден аспект за одејне надвор ама кај вакви луѓе и друго има: Едноставно Македонија и Македонската економика/научен систем итн. немаат повеќе капацитет за да ги унапредат во своето знаејне. Единствен излез им е да заминат во земја со поголема наука, каде што му нудат далеку повеќе можности за да ги оскористи својот капацитет. Не е све до парите.
This

не е битна работата платата... дечково сакал да истражува, кај нас ташаци можеш да истражуваш нити имаш програми добри нити па државата ќе ти помогне во тоа.

Уште еден куп како него ќе има, а и имало во минатото.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.395
Поени од реакции
18.548
Зезаш? Мешање у туѓи работи е национален спорт.:D
Од секогаш ме фасцинирало што кога некој од 2ра генерација иселеници во Улам Батор ќе стане успешен директор тоа сите си го сфаќаат како заедничка заслуга на цела Македонија.:)
не е никаква заслуга,само луѓето за промена сакаат да слушнат приказна со убав крај,во која оној го добил тоа што го заслужил.Ако ти е скурчено од вакви ,тогаш приказни за тоа како пропалитети или криминалци се збогатиле имаш колку сакаш во државава.

Член од
8 декември 2009
Мислења
702
Поени од реакции
528
не е никаква заслуга,само луѓето за промена сакаат да слушнат приказна со убав крај,во која оној го добил тоа што го заслужил.Ако ти е скурчено од вакви ,тогаш приказни за тоа како пропалитети или криминалци се збогатиле имаш колку сакаш во државава.
А тебе овие неколку страни ти изгледаат како уживање во среќен крај или како плукање во вис?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.448
Поени од реакции
30.958
Татко му гарант Бранковист бил, и плус кај има место покрај толку магистри и доктори на науки ко Латас на пример :facepalm:

Не знам шо има лошо во една ваква приказна со одличен крај...
Бидејќи е досадно.
Интересно е првиот пат, вториот пат, ама стопеесетиот?
Има еден куп студенти што секоја година ја напуштаат државава, ај за секој од нив посебно да правиме сторија?
Вака излегува ко само овие што ги пишува по страници да се "најпаметните". Си отишол во странство, супер браво за тебе не мора по весници да те читам.

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
Бидејќи е досадно.
Интересно е првиот пат, вториот пат, ама стопеесетиот?
Има еден куп студенти што секоја година ја напуштаат државава, ај за секој од нив посебно да правиме сторија?
Вака излегува ко само овие што ги пишува по страници да се "најпаметните". Си отишол во странство, супер браво за тебе не мора по весници да те читам.
Nesto barem korisno ke procitas,nekoj sto uspeal,nekoj sto se potrudil da uspee...ako ne ti se komentira na ovaa tema togas odi si i broj si do 100 000 ako ti e toa pointeresno.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.448
Поени од реакции
30.958
Nesto barem korisno ke procitas,nekoj sto uspeal,nekoj sto se potrudil da uspee...ako ne ti se komentira na ovaa tema togas odi si i broj si do 100 000 ako ti e toa pointeresno.
баш ме интересира што корист ќе имам лично јас од шо ќе прочитам.
добра идеја.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Глеам на сите ни е многу жал за дечково, дај да се собереме од темава да му купиме точак

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
Глеам на сите ни е многу жал за дечково, дај да се собереме од темава да му купиме точак
Na nikogo ne mu e zal za nego,nitu mu treba milostinja od tebe...da mu trebase ke ostanese vo Makedonija da lize gzovi kako sto mnogumina od vas ste se resile na toj cekor...zatoa,aj ne gnjavi i cirkuliraj od tuka.

• Ми се допаѓа
Reactions: Meh

Kajgana Shop

На врв Bottom