Досега немам имано проблеми со студентски но сум бил сведок на студенти кои имале. Дали ги мрзи да работаат, или што им е финтата, не знам. Како прво, многу ми е чудно тоа што за студенти се достапни само 2 часа во текот на денот, и тоа од 12-14 часот, а за време на заверка на семестри, ајде даваат гратис уште еден час (до 15). Кога е заверка на семестри, таму е една таква невидена гужва и онесвестувања! Секоја заверка минимум по 1 човек му се слошува! Сега последнава, резервниот шалтер не беше пак во употреба (се прашувам дали некогаш воопшто е), и на кај нас на втора година беше многу гужва а на шалтерот од прва безмалку никој. И ја прашуваме на таа дали може дел да се префрлиме на тој шалтер, оваа вика “Не“, а дали може да ги дадеме сите индекси па да дојдеме за ден-два да ги земеме, оваа пак “Не“. И едно дете отиде кај деканот и тој го дал истиот одговор. Меѓутоа и покрај тоа, буквално и ги “тутнавме“ индексите под шалтер и си заминавме и беше приморана, сакала-не сакала да ги земе и да им удри печат па после два дена ги зедовме.
Едно дете поднесуваше барање за стипендија и оваа му се раздера зошто не ги подредило оценките во барањето исто ко што му се во индекс! И му вика “Добро сега јас ќе трошам време за да ти ги барам оценкиве, што не си ги подредил!“ и баш броевме - на женава и требаа само 15 секунди! Абе значи мора да се испонашаат прво! И највеќе ме нервира што има деца што не чекаат ред туку одат кај нив (од нивниот влез) и овие замислете им вршат работа! А ние тука што сме, што чекаме?! Бреееј!