Студентски прашања

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
И јас сум сведок на вакви глупалавштини позади шалтерот наречен Студентски прашања...
Тогаш беа вработени две погани жени при ФТУ-Охрид, што едната дури и припаѓаше во несвест од клетина....Најважно им беше да си се напијат кафенце и замезат преку денот а студентите кој ги шиша:tapp:

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
i jas imam dosta loso iskustvo od studentski prasanja.studiram na tehnicki f.-bitola .koga zaveruvav 3 sem.otidov so indeksot i so prijavite na studentski prasanja.vo momentot koga zastanav do salterot vo stomakot me pogodi necij indeks.toa navistina bolese i poradi toa ne mozev da se karam so zenata od studentski prasanja.namesto da mu go vrati na ubav nacin indeksot na deckoto i da stani od kompjuterot, taa nasila mi go zakaci vstomak.
toa bese totalna katastrofa.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.222
Поени од реакции
952
Досега немам имано проблеми со студентски но сум бил сведок на студенти кои имале. Дали ги мрзи да работаат, или што им е финтата, не знам. Како прво, многу ми е чудно тоа што за студенти се достапни само 2 часа во текот на денот, и тоа од 12-14 часот, а за време на заверка на семестри, ајде даваат гратис уште еден час (до 15). Кога е заверка на семестри, таму е една таква невидена гужва и онесвестувања! Секоја заверка минимум по 1 човек му се слошува! Сега последнава, резервниот шалтер не беше пак во употреба (се прашувам дали некогаш воопшто е), и на кај нас на втора година беше многу гужва а на шалтерот од прва безмалку никој. И ја прашуваме на таа дали може дел да се префрлиме на тој шалтер, оваа вика “Не“, а дали може да ги дадеме сите индекси па да дојдеме за ден-два да ги земеме, оваа пак “Не“. И едно дете отиде кај деканот и тој го дал истиот одговор. Меѓутоа и покрај тоа, буквално и ги “тутнавме“ индексите под шалтер и си заминавме и беше приморана, сакала-не сакала да ги земе и да им удри печат па после два дена ги зедовме.

Едно дете поднесуваше барање за стипендија и оваа му се раздера зошто не ги подредило оценките во барањето исто ко што му се во индекс! И му вика “Добро сега јас ќе трошам време за да ти ги барам оценкиве, што не си ги подредил!“ и баш броевме - на женава и требаа само 15 секунди! Абе значи мора да се испонашаат прво! И највеќе ме нервира што има деца што не чекаат ред туку одат кај нив (од нивниот влез) и овие замислете им вршат работа! А ние тука што сме, што чекаме?! Бреееј!

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Изреволтирана сум од односот на задолжените да ти дадат информација која ти е потребна на Студентски прашања. Студентите се плашат бе да им се обратат и да прашаат нешто, страв им е да не ги усрамат пред сите со своето дерење зад шалтерот!

Сведок сум на вакви глупави случки, сум гледала како се дерат и ми идело да ги задавам во таков момент. Разбирам дека имаат работа, гужва, дека постојано истото можеби го повторуваат, но за тоа се платени! Има случаи да дреме студент на шалтер, а да не го ни погледнат, едноставно им е гајле дали имаш потреба од помош!
Искрено на оваа тема и за теткиците мои мили од студентски прашања немам жалби,знам да бидам доста досаден кога нешто треба да ми се објасни и на глава да им се качам и никгаш не ми се развикале или пак ми затвориле шалтер барем кај нас на машински се доста фини сите три,знам дека на КГФ се катастрофа страв им е да влезат а камоли да прашаат нешто студентиве,а и на електро не се нешто подобри страва (за таа младата со пирсот немам зборови :wet dreams: ) :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom