Студентски прашања

Член од
17 јануари 2006
Мислења
1.883
Поени од реакции
3
i kaj mene ne ekonomski imalo problemi so tetkicite na studentski no licno jas ne sum imal, a veruvam deka vo idnina nema da ima problemcinja oti starite tetkici gi smenija (n.z.ostana uste edna ama brzo ke ode i ona u penzija) i na nivno mesto dojdoa pomladi so ne poveke od 30 godini i koi mozat da te razberat oti se poblisku generaciski a i ne e kojznae kolku daleku vremeto koga i tie bile na nase mesto i cekale pred salterite pa veruvam deka tie ke imaat daleku pogolemo razbiranje za nasite potrebi i problemi povrzani so studentski prasanja.

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Jakov напиша:
Студентски прашања се у принцип страшна институција на факултети, али кој не пријавувал испит на Филолошки, кај оној буљашон, мислам Борис дека се викаше(руски, германски и уште нешто) не знае што е мака :ija: . Ако си женско и има некакви шанси да поминеш ОК засто најчесто му е надрвен под биро и се смее и им завршува работи, али ако си машко т.е студент, е тогаш си готов :pishtoldz .Типот е едноставно НЕЗДРАВ. Додуша ја го разбирам....да работиш на студентски прашања, каде по дифолт се очекува дека си теткица, а он е машко, ш`о муабет да правиме понатаму.
Е да си ми жив и здрав за муабетов!! На истоит тип и јас мислев, само не се вика Борис (не мора да го именуваме):icon_lol: Е како можеш да го разбираш? Покрај него работат и две теткици и уште едно машко и зошто тој не е таков нервен, црвен во очите од злоба, распартален и размафтан во рацете?
Среќа не морам да се обраќам кај такво створење!:je:

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
FortunE напиша:
Е да си ми жив и здрав за муабетов!! На истоит тип и јас мислев, само не се вика Борис (не мора да го именуваме):icon_lol: Е како можеш да го разбираш? Покрај него работат и две теткици и уште едно машко и зошто тој не е таков нервен, црвен во очите од злоба, распартален и размафтан во рацете?
Среќа не морам да се обраќам кај такво створење!:je:
Neznam jas go imam posmatrano ednas, kako so strast i uzivanje kako da mu e posledno, piese kafe, pozadi salterot. Mislis deka na covekot vo takvi momenti na uzivanje treba samo da mu dades index i se e gotovo.
Luge odednas se pretvori vo lamija i pocna da frla ogan....abe neznam....
Jas uste sum na mojot damnesen vpecatok....Masko na studentski prasanja :ija: ....nekako ne mi ide. Zena- rudar?????:ija:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Јакове, дискриминираш полови?? Па има жени рудари, аман. Како што има машки мед. сестри, стилисти, педикири....

V

Vlad II Draculea

Гостин
Е како можи кај нас на цел универзитет да работат 5 души на студентски прашања.. А како е тоа решено, е па како студент имаш број на индекс, ставаш легитимација во Апарат, и печатиш секоја птврда ;)..

кафе бурек, треба со декрет да му се ѕабрани,.. на сите во студенски прашања. :(

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Garfield напиша:
Јакове, дискриминираш полови?? Па има жени рудари, аман. Како што има машки мед. сестри, стилисти, педикири....
Sorry.
Malku mi se nespoivi zatoa gi dadov kako primer.

Carlito Brigante

Хаусмајстор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
844
Поени од реакции
8
Vlad II Draculea напиша:
Е како можи кај нас на цел универзитет да работат 5 души на студентски прашања.. А како е тоа решено, е па како студент имаш број на индекс, ставаш легитимација во Апарат, и печатиш секоја птврда ;)..

кафе бурек, треба со декрет да му се ѕабрани,.. на сите во студенски прашања. :(
Ја викам да се тргат и климатизерите. Кога им е угодно не работат како што треба. Исто да се стави лимитирана количина на кислород. Да дишат од боци. Еднаш месечно да одат во веце.

Ај ви се молам, повеќето од проблемите што ги наведовте не се однесуваат на теткиците туку на образовниот систем. Замислете 300 фаци како на последниот ден за пријавување на испити ви висат пред нос. Имале цела недела за пријавување, а чекале да дојде 5 до 12. И ти треба да имаш насмеана фаца и да го погалиш секого како мајче. Ја викам да се вработи и една пред шалтер што ќе ги гушка сите посакувајќи им добредојде. Еве може и @dajdo. Он е по гушкањето.

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
Треба да воведат едношалтерски систем на студентски :pos:

И на ЕТФ не е подобро, побрзо би те стрелалае на плоштад него да ти одговорат тоа што треба, башка многу ме нервира дрскоста и дерењето од такат ме вади, ко да неможе тоа да се каже на пофин начин шо е до мене јас би измислил некој компјутерски систем да ги врши тие работи и раат ем ние ем тие

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Najgolemata glupost po mene e koga ke zavrsis i ides da baras dokumneti za diploma. I na studentski tetkata ti vika...ti falat 7 prijavi po razni predmeti. Kupi si blanko i popuni gi, idi uplati pari i takseni marki nie ke napravime duplikat i ke ti dademe diploma inaku nemoze.
I ja i rekov, kako be tetke sum polagal na vremeto bez uplata za ispit i bez prijava ziti se pa sega me teras odnovo da uplakam na veke polagan i polozen ispit. A ona mi vika ili uplati ili nema.
Ja i vikam zasto da uplatam koga veke sum platil, ona mi vika "ili uplati ili nema". Ke idam kaj sekretarot ona pak"ili uplati ili nema" Ne e se vo obrazovniot sistem, a ne e ni vo gasnjenje na klimatizerite. Ja koga studirav nemaa klima pa bea isti vakvi.... :(

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Одам пред некоја недела на факултет да си го земам интексот од Студентски затоа што го имав оставено да ми средат, ми кажува тој дека ми го нема индексот. Ајде чаре, купив нов индекс, триста тракатанци со молби, слики и глупости.
Одам петокот да си го земам индексот бидејќи не беше готов кога бев пред две недели, да земам една пријава од положен испит за да ми го признае друга професорка и да не морам да го полагам повторно, тој ми кажува дека досието ми го нема!:nerv: Цело досие бее ејјјј со сите пријави и документи! Сега чекам да се смилува да го најде, иначе тешко него! Неодоговорност! Досие да ти снема!

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
И кај нас на факултет „теткиците“ (бабите, сите по 50-60 години набиле) се одлични, не сум имал некакви проблеми со нив. Така да нема што да се пожалам.
Односот им е фин, ама понекогаш што знаат да изгубат некоја пријава за испит, знаат...

NIKA

F.B.I (Fausse Bonne Idée)
Член од
11 април 2006
Мислења
791
Поени од реакции
12
Mozebi ne mu e mestoto na komentarov tuka...no kako i da e...sakam da spodelam.A znaete li nie koi ucime pak nadvor od makedonickava nasa kako nie?
Auu uste po zalno....odam jas vo "odel studenti" i se zalam deka mi e mnogu taksata za tri predmeti zapisani...i ovaa tetkata ....stranskite gragani plakaat poveke(duplo).Bre ami kako da ja namalam?Mnogu mi e?"Ami izvadi si BULGARSKI passport".Bre da ne sum luda ma jas?Ti normalna i si?Da pisam deka baba i dedo bile bugarii koa se vistinski makedonski bezanci.I sea so da pravam?Baram nekoj koj ke mi izvadi dvojno graganstvo bez da pisam t.e.lazam deka baba i dedo bile bugari.E za ovi dve godini so sum na fakultetov ke si platev za cetiri ne se izdrzuva ova.Zalnite mama i tato samo se macat za mene.
So gjavol me natera da dojdam ovde vo Sofija da ucam...a be ne za drugo ami podobro go znaat francuskiot jazik...taka si mislam jas de.
A ovie politicarive ke se setat li deka treba nesto da napravat i za nas...ta da ne im begame site...ili samo sme za niv glasaci...nisto drugo samo glasot im e vazen...ex tragedija sme....zalnite nie!
I posle uci uci i nakrajo nema rabota samo tate i bate.....

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
кај мене е се ок, кога ми треба нешто прашувам тие љубезно ке ми одговорат и така...

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Да не економски фак. има климатизери...па така додека ти фино-лепо се вариш во толпа до уште милион луѓе, оние се облекуваат во јакна затоа што им е ладно.:):)

И што е најтрагично поради разликата во температурата се замаглува стаклото, преку кое она треба да ти прочита од уста што сакаш ти да кажеш. Истовремено стаклото е дебело и ништо не се слуша, ни ти неа не можеш да ја слушнеш а па ни она тебе. И на крај иди разбери се, почнавме со гестовна комуникација како глуво-неми да се разбираме.:)

И уште ова идеш ти да завршиш работа, г-ѓата на студентски занесена си игра Солитер, ако ја викнеш ќе ти рече зошто ја викаш затоа што кога ќе можела ќе дошла, ако не ја викнеш никогаш нема да дојде. Па ти бркај работа.

Знам дека на рударски факултет, пред некое време им влегувале студенти и од пријавите скришно им одлепувала таксени марки и ги препродавале. После тоа ги фатиле и за жал на студентите им го нарушиле бизнисот.:)

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
И што е најтрагично поради разликата во температурата се замаглува стаклото, преку кое она треба да ти прочита од уста што сакаш ти да кажеш. Истовремено стаклото е дебело и ништо не се слуша, ни ти неа не можеш да ја слушнеш а па ни она тебе. И на крај иди разбери се, почнавме со гестовна комуникација како глуво-неми да се разбираме.:)
:pos2::pos2: Да, леле, ама стварно ништо не се слуша, еднаш таа на студентски беше болна, а тогаш замисли како беше?:pos2: Целата глава ми беше под стаклото за да и кажам нешто и одвај ја разбрав што ми кажа и не сум ја убаво разбрала, знам и ја бев изнервирана, ај да беше прјавување испити ок е, не мора да збориш, ама за се друго треба.:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom