Студентски прашања

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Изреволтирана сум од односот на задолжените да ти дадат информација која ти е потребна на Студентски прашања. Студентите се плашат бе да им се обратат и да прашаат нешто, страв им е да не ги усрамат пред сите со своето дерење зад шалтерот!

Сведок сум на вакви глупави случки, сум гледала како се дерат и ми идело да ги задавам во таков момент. Разбирам дека имаат работа, гужва, дека постојано истото можеби го повторуваат, но за тоа се платени! Има случаи да дреме студент на шалтер, а да не го ни погледнат, едноставно им е гајле дали имаш потреба од помош!

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Фочун, можеби ќе се сетиш дека и банкарските шалтеристи едно време све работеа со една рака, зашто со другата ги држеа јајцата ценети (на не повредам нечии религиозни чувства). Па после бидна конкуренцијата, па после сфатија дека мораат да го применуваат парвилото - муштеријата е секогаш во право.
Мислам дека универзитетите полека сфаќаат дека - студентот е секогаш во право. Слободно кажи за која (и каде) кокошка се работи и ќе се погрижиме да го смени односот - или работното место.

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
ja koga studirav na filozofski tetkata na studentski se "izrazhavashe" premnogu pa posle pokrenatata inicijativa i dokazot deka premnogu cesto gubi prijavi, pa svoevolno gi vmetnuva i sto se ne...ja shutnaa karsi u edno sobche. Ako si go dignesh glasot moze i da opali, ako mislis deka ke te usrami tetkata togash stvarno i ke go stori toa.

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Пааа конкуренцијата сега за сега нема да може да го смени односот на лицата вработени во студентски прашања бидејѓи ошигледно им се потребни тие лица на прфоесорите за да заедно си вршат некои работички хехе.

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
SLaCk напиша:
Пааа конкуренцијата сега за сега нема да може да го смени односот на лицата вработени во студентски прашања бидејѓи ошигледно им се потребни тие лица на прфоесорите за да заедно си вршат некои работички хехе.
Би ценела ако дадеш конкретен пример. На какви „хехехе„ работички целиш?

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Па еве на пример преку ред пријави, побрзо да добијат некои потврди за свои деца и такви ми ти работи а можеби и посериозни не знам! Сакам да кажам им одговара на професорите така да функционираат студентски прашања.

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
SLaCk напиша:
Па еве на пример преку ред пријави, побрзо да добијат некои потврди за свои деца и такви ми ти работи а можеби и посериозни не знам! Сакам да кажам им одговара на професорите така да функционираат студентски прашања.
Пак не гледам како тоа би им одговарало на професорите, освен дека дотичната шалтеруша попила сто грама кафе. Во секој случај, јас би се обратила до управата на факултетот.

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Добро можеби не им одговара ама сакам да кажам не им преши односно не им е гајле се додека они си ги вршат своите работи без проблеми. А да се обраќам нема смисла зошто тоа е нешто што сите го знаат вклучувајќи го и деканот бидејќи бев сведок на таква случка(пола саат ја молеше(барем така ни реше пред да влезе) вработената на студентски да отвори вратите порано зошто надвор чекавме сто луѓе и на крај коа дојде редовното време за отварање она отвори а инаку играше пасијанс на компјутер претходно) така да ќе си трпиме уште малце додека сами не си дојдат работите на свое место.

Carlito Brigante

Хаусмајстор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
844
Поени од реакции
8
Јас од секојпат сум имал добар однос со теткиците. Имам фина фаца, не за друго. Ме сакаат тетки. Јеби га. Ееее, сум заверувал семестар преку ред. Чук, чук, влегувам. Ама имаше изнапатени деца. Тоа е вистина.
Еднаш му заверував на еден пријател на педагошки. А чичковци по дифолт ме мразат. Така да се изнамачив.

Резиме: до човекот е не е до институцијата. Значи работите треба да се сменат. Ај бидна мојата. Ама за моето дете сигурно.

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Јас мислев дека се свестија луѓево откако видоа дека ги губат студентите, дека се средиле малку, ама се излажав. Година дена не бев влезена во Студентски прашања, па се надевав дека нешто се сменило, ама работите останале исти. Се погоди да одам кога е распустов, па наместо четири шалтери да работат, само еден функционираше. Толку на тој едниот му фрчеа искри од очите како цел свет да му е крив.
Aceva напиша:
Слободно кажи за која (и каде) кокошка се работи и ќе се погрижиме да го смени односот - или работното место.
Маж е:) Типот не знам колку пати е опоменуван, колку пати суспендиран баш од овие причини, но не се свестува бе! Значи, џабе.
Кога ќе му ја видам намуртената фаца кога зборува, ми се повраќа. Ни да се насмее, ни ништо. Добро, се насмевнува кога разговара со шефот или со некој професор.

Среќа јас не морам нему да му се обраќам кога ми треба нешто, а ако веќе немам друг излез, праќам некој друг зш ќе го убијам ако ми се испонаша.

И после нема да тепаш?

Batistuta

..пак од скриен број...
Член од
16 февруари 2005
Мислења
1.945
Поени од реакции
50
Јас секогаш сум проаѓал супер со теткиците, а уствари многу ретко доаѓам у контакт со нив, тоа е два пати годишно односно кога упишувам семестар. Може чат-пат по некоја потврда за редовен студент да им зеам и тоа е тоа. А не сум видел да се однесуваат лошо со некого, фини се кај нас.

Романтичар

Се хранам масно и навивам гласно!
Член од
10 јануари 2006
Мислења
125
Поени од реакции
0
Уф колку се имам карано со една бештија таму... :icon_lol: Не би сакал да почнам да ви раскажувам што се ми се случи еднаш кога вадев потврда за редовен студент зошто со самата помисла на таа случка веќе се изнервирав. :icon_evil

Бати, кај вас теткиците сигурно се од типот Хм... Ебем ти матер! :icon_lol: :wink:

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Кој не пробал не знае

Студентски прашања се у принцип страшна институција на факултети, али кој не пријавувал испит на Филолошки, кај оној буљашон, мислам Борис дека се викаше(руски, германски и уште нешто) не знае што е мака :ija: . Ако си женско и има некакви шанси да поминеш ОК засто најчесто му е надрвен под биро и се смее и им завршува работи, али ако си машко т.е студент, е тогаш си готов :pishtoldz .Типот е едноставно НЕЗДРАВ. Додуша ја го разбирам....да работиш на студентски прашања, каде по дифолт се очекува дека си теткица, а он е машко, ш`о муабет да правиме понатаму.

Член од
15 јули 2005
Мислења
972
Поени од реакции
16
Jas nemam problem koga ke otidam na studentski prasanja, zatoa sto kaj nas sekogas se usluzlivi, objasnuvaat, ti pomagaat se sto treba. Ne mora da cekas mnogu, nabrzinka ti zavrsuvaat rabota. I plus toa ne se tetkici, tuku tetkici i pol:icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom