Студентски домови

А

Атомската мравка

Гостин
epa nz mi rekoaj deka i tamu studenti primale am anesum siguren ama me inteesira poveke na stiv ako znaes kazimi bi ti bil blagodaren :D

Не седам во студентски јас ама имам доста пати одено и се гледа дека се реновирани машките згради во Стив, е сега народ како народ без култура одма почнале да шкртаат ходници/соби па внатре еден куп искршени бироа/маси/столчиња како и да е пак на подобро ниво се за разлика од другите.. единствено негативно е тоа што се по 4-5 души во соба а мислам и немаат читална за да можат на раат да учат, знам дел од таму што седат дека одат на околниве факултети (на 100тина метри) за да учат

Џ

ЏинЏер

Гостин
Ај да не се расправате :D
Уствари тоа и го кажав :)
losto iskustvo vo stiv?
Премногу гужва и бучно за мој вкус. А и немаше услови за учење (во мое време немаше ни читална). Не ми беше многу лошо ни таму, човек на се се навикнува, ама сепак Гоце не би го мењала за ниеден друг студентски.
--- надополнето: 14 јули 2013 во 23:30 ---
mhm a rece kaj se najduva vo koja naselba?
Населба Триангла, Гази Баба... поконкретно каде не знам.

Jaqen H'ghar

Faceless man
Член од
25 март 2009
Мислења
1.077
Поени од реакции
1.272
Триангла е местото каде секоја година се организира турнир во мал фудбал. Сигурно е блиску до играличтето. Маџари е тоа. 23ка фаќаш после поминување на пругата 2-3 станици мислам дека беше и 100 метра од станицата.
Дај некој скопјанин нека пише поточна локација :D

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
Заради овие категории во втора не зедов стипендија со 9.5 просек, ми се вратија сликите пред очи кога прочитав дека и за дом се воведени истите.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.084
Поени од реакции
13.067
Мене една работа не ми е јасна со категорииве. Се спомнуваат стипендии, наводно државата
ќе ги покривала трошоците за одредени категории, дали тука спаѓа само прва категорија или?

Broda

Ijackhammer.
Член од
6 февруари 2013
Мислења
259
Поени од реакции
141
Читав погоре некој пиша дека негде се реновира некој од студентските, дали може некој да го потврди тоа и да ми каже кој студентски е точно, а и ако има некој понови информации за останатите студентски (Во ск) кој како се, читам само Гоце така бил средно-мизерно за живеење и се трпело, пишете тие што знаете повеќе ве молам оти солзи ми идат кога ја читам темава.

Член од
23 октомври 2010
Мислења
243
Поени од реакции
86
Шо сакаш да се каже. Една соба двајца седат. ВЦ немаш во соба. Има на спрат 2 вциња со по 2 кабини. И ги користи цел спрат. Тоа во машки дел е 29 соби по 2ца пресметај колку го користиат.
Женски е помал и има само 1 вц со 2 кабини.
И има смао една бања за туширање на цел спрат.

Инаку според конкурсот кога ќе се објави бруцоши неможат да седат во Кузман и Гоце.
Ќе може да ми појасниш зошто?

Член од
28 јуни 2013
Мислења
316
Поени од реакции
1.940
Ќе може да ми појасниш зошто?

Бруцоши од никогаш не седеле во Кузман и Гоце, освен ако немаш ептен јаки врски. Таму сме скоро секогаш ние постарите.

Инаку, Партенија е на пет минути од Сениќ,одма кај Макпетрол бензинската, а Сениќ е кај Фершпед во Автокоманда.

/МIRЧ3_МкД\

Временски патник
Член од
7 март 2012
Мислења
380
Поени од реакции
102
Од Гоце до електро за колку време отприлика се стига пеш ? 15 мин ?

Член од
3 октомври 2011
Мислења
167
Поени од реакции
78
Ќе ги пуштаат ли реновираните бараки во употреба од оваа година во Стив или слабо? Гледам на конкурсот за аплицирање ги нема, само прва, втора и трета зграда.
Јадењето, учењето како во Стив? Другарка ми ми кажа дека ич не се учело во читалната, прозорецот отворен (на пролет) и се слушале гласови, гласна музика од собите над читалната. :icon_lol:

Член од
8 декември 2010
Мислења
511
Поени од реакции
131
kako go smetam prosekot na otceni pd godinata? a kako da gi smetam predmetite koi sum gi padnal a treba da gi polagam vo avgust?

Член од
5 април 2009
Мислења
874
Поени од реакции
75
Дали овој конкурс што е сега објавен се однесива и на нас, кои сега треба прва да се запишеме.Нели тој го објавуваат подоцна ?

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Дали овој конкурс што е сега објавен се однесива и на нас, кои сега треба прва да се запишеме.Нели тој го објавуваат подоцна ?
2. До кога трае електронското пријавување?

Електронското пријавување за Конкурсот за прием на студенти во државните студентски домови и други објекти за сместување во Република Македонија за студиската 2013/2014 година за студентите од II и повисоките студиски години започнува од 15.07.2013 година и трае до 10.08.2013 година, додека за студентите кои за прв пат се запишуваат на додипломски студии од прв циклус електронското пријавување започнува од 19.08.2013 година и трае до 25.08.2013 година.

Kajgana Shop

На врв Bottom