Стомачни мускули

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Уше по колку стомачни да правам ? мислам разни вежби ги знам сите за сите групи туку по колку?
Тоа е индивидуално.

Моја препорака 5 серии, по 20 повторувања. Нормално, горни, долни, странични...

S

Stef Bachatero

Гостин
Уше по колку стомачни да правам ? мислам разни вежби ги знам сите за сите групи туку по колку?
Експериментирај најдобри вежби за стомачни ти се Plank,Ab roller,Side plank,Leg raise,Reverse crunch.
Според мене најдобро е да направиш еден вид на кружен тренинг да идеш од вежба на вежба без пауза и да си готов за 5-10 мин.
Пример правиш потисок на стомак,па страничен потисок за стомак на двете страни,потоа reverse crunch и завршуваш со штица позиција и странична штица позиција(plank).
Пробај 3 серии од тоа и ќе видиш како се горат стомачните.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
62
Поени од реакции
9
Според МЕНЕ ако не ви е тешко додека правите стомачни тешко ќе ги направите ако можете да направите 200 земете плоча од тег и со нејзе напрајте 10 или прајте тешки вежби Стомачните функционираат исто како другите на пример грб наместо со 5 кила веслање 200 пати праиме со голема тежина 10 пати.МОЕ МИСЛЕЊЕ

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.503
Поени од реакции
1.894
Некое чаре за долните стомачни ???? Али по дома. Не теретана, бенчови и сл.

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Некое чаре за долните стомачни ???? Али по дома. Не теретана, бенчови и сл.
Ако си бил буцкаст и ако си го замрсил тој дел од стомакот тешко е да се исчисти, сега засега кај мене добро оди али зедов салбутамол и ефедрин по недела и пол и плус ја средив исхраната особено последните 8 дена сум исцеден ко лимон.

Еве ги вежбите што ги правам јас

• Weighted Sit Ups: 4 Sets x failure​
  • Hanging Leg Raises: - 4 Sets x failure​
  • Side Bends: 4 Sets x failure​
  • Side Crunches: 4 Sets x failure​
  • DragonFlyes 4 Sets x Failure​
  • Hanging Leg Raise: 4 Sets x failure​
  • Cable crunch for upper abs 4 sets x Failure
  • Weighted Sit ups: 4 Sets x failure​
  • Air bike: 4 Sets x failure​
  • Barbell Twists: 4 Sets x failure​
Ги вежбам 3 пати неделно и ги ротирам вежбите вака. Најтешка од сите ми е DragonFlyes али и најефективна според мене. Али додека не се среди исхраната џабе е, ко жена бремена бев пред два месеци подуен во стомакот оти имав над 15 % телесни масти и јадев голема количина на храна. Сега сум паднат на околу 13% и веќе се знаат колку толку горнте, а за долните има да се мачам до август со вакво темпо .

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Ако си бил буцкаст и ако си го замрсил тој дел од стомакот тешко е да се исчисти, сега засега кај мене добро оди али зедов салбутамол и ефедрин по недела и пол и плус ја средив исхраната особено последните 8 дена сум исцеден ко лимон.

Еве ги вежбите што ги правам јас

• Hanging Leg Raises: - 4 Sets x failure​
  • Hanging Leg Raise: 4 Sets x failure​
  • Cable crunch for upper abs 4 sets x Failure
  • Weighted Sit ups: 4 Sets x failure​
  • Air bike: 4 Sets x failure​
  • Barbell Twists: 4 Sets x failure​
Ги вежбам 3 пати неделно и ги ротирам вежбите вака. Најтешка од сите ми е DragonFlyes али и најефективна според мене. Али додека не се среди исхраната џабе е, ко жена бремена бев пред два месеци подуен во стомакот оти имав над 15 % телесни масти и јадев голема количина на храна. Сега сум паднат на околу 13% и веќе се знаат колку толку горнте, а за долните има да се мачам до август со вакво темпо .
по 20 серии правиш за стомачни на 1 тренинг ? Нели ти одзема многу време, јас на еден тренинг правам се заедно 20-30серии

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
по 20 серии правиш за стомачни на 1 тренинг ? Нели ти одзема многу време, јас на еден тренинг правам се заедно 20-30серии
Па моментално правам по 2 часа тренинг.
Ден 1
Гради (45-60 мин)/Бицепс(30-45 мин)/Стомачни(30мин)
Ден 2
Грб (60 минути), Трицепс (45 минути), /Кардио (30-45 мин)
Ден 3
Кардио 45-60 мин, Подлактица (15-20мин)
Ден 4
Нозе(60-75 мин)/Стомачни (30мин)
Ден 5
Рамо (45-60 мин),Трапез (15 мин), Раце (60 мин)
Ден 6
Стомачни (30-45 мин), Кардио 60 мин
Ден 7 ОДМОР
Помеѓу секоја серија правам по 30-45 секунди пауза, али без некој појак додаток не се издржува тренингов. Ако не беа салбутамолот и ефедринот немаше шанса да издржувам толку тешки тренинзи плус и 3-4 пати неделно пливање навечер.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
62
Поени од реакции
9
Вака размислував неш неам многу сало ал не сум ни рамен аим многу малку у долниот дел па вак со 3-4 пати неделно по 600 или повеќе стомачни 10 км трчање и сеа за храната ја иам сите мускули само стомачни неам и сеа планирам да ги напраам па поубаво е да намалам на јадење не како сеа како за маса туку да идам повеќе зеленчук овошје ал и некој грам протеин или повеќе протеини значи целта ми е само стомачни друго ен ме интеересира.

S

Stef Bachatero

Гостин
Вака размислував неш неам многу сало ал не сум ни рамен аим многу малку у долниот дел па вак со 3-4 пати неделно по 600 или повеќе стомачни 10 км трчање и сеа за храната ја иам сите мускули само стомачни неам и сеа планирам да ги напраам па поубаво е да намалам на јадење не како сеа како за маса туку да идам повеќе зеленчук овошје ал и некој грам протеин или повеќе протеини значи целта ми е само стомачни друго ен ме интеересира.
Не те хејтам,но искрено прашањето ти е премногу комплицирано.
Сакаш стомачни долни треба да ја средиш исхраната.
Пробај ротација на јаглехидрати.
http://scoobysworkshop.com/advanced-fat-loss-carb-cycling/

Член од
3 јуни 2013
Мислења
14
Поени од реакции
6
инсенити вежбајте! Цело тело се формира не само стомачни. Лудило е!

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.738
Поени од реакции
11.618

Што мислите за овие вежби, добри се? Има резултати?
И да ги правам секој ден или преку ден?

S

Stef Bachatero

Гостин
Ако имаше 8 минути вежби за да ги добиеш стомачни сите ќе бевме Зизз.
Добро помага ама секако со средена исхрана.
Стомачните се гледаат кога ќе намалиш под 10% телесни масти,не е тоа правило треба да имаш доволно мускулатура.
Но додај и штица позиција,да видиш како ќе те болат стомачните :)

Kajgana Shop

На врв Bottom