Стомачни мускули

Член од
16 април 2013
Мислења
65
Поени од реакции
8
Дали некој знае некоја ефикасна справа што топи масти? , има некој ама не знам, можеби се лажипари http://www.topshop.com.mk/fitnes-proizvodi/fitnes-spored-namena/za-slabeenje/u-slender-pojas-slabeenje.html , и слични на ова, доста се глупираат по ТВ дека се супер и т.н ама кога не знам не можам да кажам. Јас немам многу , 1 см. во исправена положба , доколку се свиткам се познава повеќе, околу 2 см. масти, но сакам да ги стопам и тие, правам стомачни и пак стои , никако не се топи, а и немам многу време за трчање, па би било добро ако има ваква справа, т.е апарат.
--- надополнето: 2 јуни 2013 во 11:00 ---
Пред два дена почнав да правам стомачни и направив 5 серии по 20 и еве сега лежам на кревет и ко че сакам да станам ме боли тука кај стомачните.. шо е работава?
Нема гајле, ќе помине . Кај секого е така .

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Дали некој знае некоја ефикасна справа што топи масти? , има некој ама не знам, можеби се лажипари http://www.topshop.com.mk/fitnes-proizvodi/fitnes-spored-namena/za-slabeenje/u-slender-pojas-slabeenje.html , и слични на ова, доста се глупираат по ТВ дека се супер и т.н ама кога не знам не можам да кажам. Јас немам многу , 1 см. во исправена положба , доколку се свиткам се познава повеќе, околу 2 см. масти, но сакам да ги стопам и тие, правам стомачни и пак стои , никако не се топи, а и немам многу време за трчање, па би било добро ако има ваква справа, т.е апарат.
--- надополнето: 2 јуни 2013 во 11:00 ---

Нема гајле, ќе помине . Кај секого е така .
Не помага.

Член од
17 мај 2013
Мислења
210
Поени од реакции
142
Совет како да ослабам имам многу малку сало во долниот дел долните стомачни.

S

Stef Bachatero

Гостин
Ротација на јаглехидрати мене ми помогна минатата година.
Тренингот треба да ти е комбинација од кружен тренинг+тежински.
На тежинскиот треба да скратиш 2/3 од сетовите само ако интенитензитетот се задржи.
Ако си правел 25 сета сега можеш 8 сета да направиш вкупно и после да правиш кружен,интервален тренинг или комплекси со шипка.
Така ги добиваш двете бенефиции а другото ти е до исхраната.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Исто и кај мене ..... горните 4 ми се познаваат али долниве иам еден мал слој сало што е НЕМОЖНО да се отстрани :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ротација на јаглехидрати мене ми помогна минатата година.
Тренингот треба да ти е комбинација од кружен тренинг+тежински.
На тежинскиот треба да скратиш 2/3 од сетовите само ако интенитензитетот се задржи.
Ако си правел 25 сета сега можеш 8 сета да направиш вкупно и после да правиш кружен,интервален тренинг или комплекси со шипка.
Така ги добиваш двете бенефиции а другото ти е до исхраната.
Си имал ти стомачни? >.>

S

Stef Bachatero

Гостин
12 % најточно.
Кај мене долните секогаш биле проблем.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
12 % најточно.
Кај мене долните секогаш биле проблем.
Па не кажувај дека “многу ти помогнало ротација на јх“ коа не ти помогнало очигледно.
И сите иаме проблем со долниот дел масти, не е до тебе.

Flikson

Провинцијалец
Член од
27 декември 2012
Мислења
916
Поени од реакции
2.563
Секој/а има стомачни! :ROFLMAO:

S

Stef Bachatero

Гостин
Па не кажувај дека “многу ти помогнало ротација на јх“ коа не ти помогнало очигледно.
И сите иаме проблем со долниот дел масти, не е до тебе.
Па како што гледаш не бев доволно стрпелив да го следам до крај.
Отидов во теретана и почнав да тренирам друго нешто.
А дека помага,ми помогна да имам 4pack.

Член од
17 мај 2013
Мислења
210
Поени од реакции
142
Исто и кај мене ..... горните 4 ми се познаваат али долниве иам еден мал слој сало што е НЕМОЖНО да се отстрани :)
Горниве добиа форма уше не се како што треба но на пат се али овја доле цел живот ми се такви.И некој ми викаат секој ден да вежбам стомак ка вежбам 2 , 3 дена викаАТ НЕ ТРЕБАЛО одмор па шо ќе кажете.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Горниве добиа форма уше не се како што треба но на пат се али овја доле цел живот ми се такви.И некој ми викаат секој ден да вежбам стомак ка вежбам 2 , 3 дена викаАТ НЕ ТРЕБАЛО одмор па шо ќе кажете.
Како и сите останати, така и стомачните се мускул и не се ништо пософистицирани за да можеш да ги вежбаш секој ден, без одмор.

Доволно е два пати неделно, со пауза помеѓу од 2-3 дена.

И плус, стомачните се прават во теретана, ама се бараат во кујна.

Член од
17 мај 2013
Мислења
210
Поени од реакции
142
Како и сите останати, така и стомачните се мускул и не се ништо пософистицирани за да можеш да ги вежбаш секој ден, без одмор.

Доволно е два пати неделно, со пауза помеѓу од 2-3 дена.

И плус, стомачните се прават во теретана, ама се бараат во кујна.
Уше по колку стомачни да правам ? мислам разни вежби ги знам сите за сите групи туку по колку?

Kajgana Shop

На врв Bottom