Дали си на технички факултет? И тоа носи некои + бодови...Имам просек 8.05 и материјални приходи помали од 30 000 (и сум 3год), значи ги исполнувам условите и за Б и за В, дали да аплицирам само за Б, или и за В?
даДали си на технички факултет? И тоа носи некои + бодови...
Вака, лани последниот во тип Б имаше 81.75 бодови, а последниот во тип В имаше 13.44 бодови. Ако и оваа година се повтори слично на ланското тогаш би бил/а меѓу последние од листата. Тип В ти е сигурен 100%. Најпаметно е да аплицираш за двете, па ако те служи среќа ќе си земеш од тип Б.
Tи треба да го симнеш, испринташ и пополниш.На факс само печат ќе ти удрат.тоа УППИ образец треба ние да го симниме, испечатиме и однесиме на факс да ни го потполнат?
Ама годинава има ограничување на 30.000 да имаш најмногу примања за тип В... А кога ќе ги соберам приходите од потврдата од УЈП од двајцата родители и ги поделам на 12 месеци иди повеќе од 30.000... а едниот родител е невработен а другиот зема плата од 17.500 па тие ми се реални примања, а минатата година на мајка ми и префлија некои пари од предходната работа и тие се израчунати во УЈП па затоа иди повеќе и не ми е јасно дали исполнувам услов сега...Јас имав само прихот од имот и имотни права и во електронската пријава си ја впишав цифрата од УЈП, која се најдува десно во ИЗНОС.
Значи вкупната сума за 2011та, а не ја пресметував месечно или не знам како. Тие немаат потенцирано, имаат само потенцирано месечно за платата, така да...
Пиши им на мејл, јави им се, не би требало да те заебат така.Ама годинава има ограничување на 30.000 да имаш најмногу примања за тип В... А кога ќе ги соберам приходите од потврдата од УЈП од двајцата родители и ги поделам на 12 месеци иди повеќе од 30.000... а едниот родител е невработен а другиот зема плата од 17.500 па тие ми се реални примања, а минатата година на мајка ми и префлија некои пари од предходната работа и тие се израчунати во УЈП па затоа иди повеќе и не ми е јасно дали исполнувам услов сега...