- Член од
- 13 април 2008
- Мислења
- 7.592
- Поени од реакции
- 6.959
Yup, my bad ..Пишува дека треба по пошта.
Yup, my bad ..Пишува дека треба по пошта.
Приговор поднеси кога веќе тераш оди до крај. А за ова што викаш дека има богаташи на список кои се примени ништо ново, таква ни е државата.ona ti e katastrofa drzava mater da mu eb**.... aplicirav za Tip B. imam 8.4 prosek 3 cleno semejstvo, vraboten samo tatko mi i ziveam pod kirija i ne dobiv.. Koja e logikata? mi rekoja logikata bila deka tatko mi rabotel vo REK Bitola -.-.. pa dobro be kazi mi ti mene kakva vrska ima stipendijata so to tatko mi so rabotel vo REK i zemal visoka plata..na spisokot ima najmalce 200 dusi cii mesecni primanja nadminuvaat 900 evra.. i posle ke barame drzava..abe da mu e....
abe nema problem jas ke podnesam prigovor ali znam sto ke dobijam.. od trite podolgoto... to e bate ebana drzava eban narod..zemat po 1500 evra mesecno i niv stipendija a mene obrazlozenie problem bilo toa sto tatko mi zemal 40 iljadi plata... I da prasam dali znaj nekoj slucajno kako koga i kade se podnesuva prigovor?Приговор поднеси кога веќе тераш оди до крај. А за ова што викаш дека има богаташи на список кои се примени ништо ново, таква ни е државата.
А како дозна колку поени имаш? Праша таму? Според име или според некој од бројчињава што ги имавме? Одма го праќам дечко ми....Еве јас бев денес до министерство за да добијам образложение и да знам што што понатаму...приговор се поднесува од кога ќе дојде тоа решението дома...демек се рачунало тебе од кога ќе ти дојде...и после ќе чекаш второстепена комисија да ги прегледа документите уште еднаш....итн
Инаку јас сум одбиена за тип А за 0,3 поени ако ви се верува...!!!
А дали ти мислиш дека само за Јануари за уписи моето семејство ги потроши тие пари? од што да живеам јас месецов? со 2 000 денари? мислам шала на страна тоа го коментирам од причина што се увидува дека се правени триста милиони начини да некој ја земе стипендијата...тие што очекувале на чесност и праведност се одбиени....Дали мислиш дека 30 000 се малку? Сите што ги познавам што земаа, имаа по 10 000 - 15 000.
Добро, не сакам да отварам нова тема на дискусија, дали 30 000 се многу или малку, само ти кажувам во споредба со тие шо ги познавам, вклучително и јас, 30 000 е многу.
Aбе од стопанска ми имаат дадено ама во НЛБ не, а сакам на сметкава од НЛБ да ја остам.за ProCredit Bank може да идеш до банката дадеш 50 ден. и ти даваат лист со твојата сметка (ист таков ти дават кога си ја отворил сметката, мислам ако го чуваш).. а другите банки (мислам дека скоро сите) даваат пластична картичка на која го имаш твојот број на сметка (значи не дебитна или кредитна картичка) = што и да е од тие две сигурно ти го дале при отварањето на сметката
не мора оргинал да носеш, може копија
4000 месечни примања! Со толку примања да немам 13.44 поени е невозможно + некој поен од просекот...не, тоа важи за тип А, за Б важи следното "Студентите на техничките факултети и медицинските науки добиваат дополнителни 10 бодови, а студентите на факултетите од општествените науки и на факултетите од уметностите добиваат најмногу 7.5 бодови." а за В го нема тој основ туку следното "
Дали сите од тип В се деца без родители, деца со посебни потреби, деца на самохрани родители, деца на корисници на социјална помош и деца на корисници на надомест по основ на технолошки вишок?и како ги делат тие 10 поени ?
- Остварен успех во текот на студирањето за сите студиски програми. По основ на овој критериум може да се добијат најмногу 20 бодови.
- Материјални можности на студентите и нивните семејства – се земаат месечните примања по член на семејството на студентот во однос на просечно исплатената месечна нето плата по вработен во Република Македонија за последните три месеци утврдена од Државниот завод за статистика. По основ на овој критериум може да се добие најмногу 70 бодови.
- Студенти – деца без родители, деца со посебни потреби, деца на самохрани родители, деца на корисници на социјална помош и деца на корисници на надомест по основ на технолошки вишок добиваат најмногу 10 бодови.
--- надополнето: 2 февруари 2012 во 20:56 ---
30 000 се јаки примања за 4 члено семејство со 2ца студенти? образложение нема!