Стипендии

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Имам конкурирано за два типа, имам два различни термини и два идентификациони броеви. Кога ке одам таму кој да го носам идентификационен број и на кој датум да одам !? :)

Член од
11 март 2011
Мислења
33
Поени од реакции
4
Имам едно прашање...Каков документ треба да извадам за татко ми кој се води ни како вработен ни како невработен(значи фирмата во која работел не е ни под стечај ниту пак работи, а пак во заводот не е пријавен)!:confused:

vlatko_95

Чоек
Член од
26 септември 2008
Мислења
260
Поени од реакции
66
Некој од постариве да ме посоветува, мене УППИ-то ми е заверено на една децимала, и во електронската пријава со една децимала го пишав а се појавувало дека требало со 2 децимали јас не сум видела, да преправам што да правам, да не не ми го прифатат???

Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
Некој од постариве да ме посоветува, мене УППИ-то ми е заверено на една децимала, и во електронската пријава со една децимала го пишав а се појавувало дека требало со 2 децимали јас не сум видела, да преправам што да правам, да не не ми го прифатат???
Мислиш на 1 децимала на просекот?Поправија и во УППИ образецот и во електронската пријава кој ќе знае дека на 1 децимала ти било во УППИ

vlatko_95

Чоек
Член од
26 септември 2008
Мислења
260
Поени од реакции
66
Мислиш на 1 децимала на просекот?Поправија и во УППИ образецот и во електронската пријава кој ќе знае дека на 1 децимала ти било во УППИ
Ама па повеќе ми одговара на една децимала, хахаха со една децимала ми е 9,9 , а со две 9,86.... :)) Мене ми е да не ми прават проблем во министерство... :/ Фала на мислењето, ама сепак јас ќе заѕвонам во Министерство може ќе ми речат ако хахах :)

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Луѓе дај малце да се заангажираме да ни исплатат некоја рата пред НГ... ни требаат пари. :)
На кој мејл би требало да пишеме? :)

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
Да ве прашам дали изводот и државјанството можам да ги позејмам од факс или треба да вдам нови.и колку чини да вадам ддокумент со кој се потврдува дека сум ги положила сите испити ?фала однапред

aleksandarreal

Sport fanatic
Член од
15 мај 2009
Мислења
905
Поени од реакции
276
Object reference not set to an instance of an object.
namesto indetifikacionen broj ova mi go dava cel den probuvam da apliciram sto e rabotava??????

Член од
27 февруари 2011
Мислења
297
Поени од реакции
227
Да ве прашам дали изводот и државјанството можам да ги позејмам од факс или треба да вдам нови.и колку чини да вадам ддокумент со кој се потврдува дека сум ги положила сите испити ?фала однапред
Гледам дека си на Економски, па така да те известам дека државјанството не го даваат од студентски (ново негде чини околу 150 денари), а извод не ти треба. Притоа за уверението за положени испити треба да уплатиш 300 денари. Исто така, за уверението за редовен студент доплаќаш плус 100 денари. За УППИ од сајтот на министерство не ти треба ништо да плаќаш. Инаку сите овие документи можеш да ги добиеш за еден ден

Член од
18 септември 2011
Мислења
221
Поени од реакции
24
Јас учам во гимназија и сакам да се запишам на Медицински факултет во Бугарија. Може ли некој да ми каже дали може да се конкурира за стипендија или условите за запишување ?;)

Вондерфул

Chemical love
Член од
2 јуни 2008
Мислења
251
Поени од реакции
157
Имам конкурирано за два типа, имам два различни термини и два идентификациони броеви. Кога ке одам таму кој да го носам идентификационен број и на кој датум да одам !? :)
Двете дати би требало да ти се исти сега (т.е. ко втората), провери дали ти се сменала првата. А идентификационите броја треба двата, за секој тип е посебен.

Член од
15 август 2011
Мислења
52
Поени од реакции
14
Сигурни сте околу ова ?? Некои мене ми рекоа дека таму треба да го напишам смерот на факултетот, па сегаа !? :confused:
Мислам дека треба смерот, студиската програма, како и да е. Кај нас на факс така пополнивме.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Документите дефинитивно се носат во МОН ! Проверено ;)
Сепак, мора да те корегирам затоа што информацијава не е точна. Значи, како што напоменав, аплицирањето за информатички стипендии се вршело во МОН, додека аплицирањето за останатите стипендии е во студентскиот дом Куман Јосифовски Питу. Информацијата е од вработен во министерството, така да не се сомневам во нејзината веродостојност.

Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
Сепак, мора да те корегирам затоа што информацијава не е точна. Значи, како што напоменав, аплицирањето за информатички стипендии се вршело во МОН, додека аплицирањето за останатите стипендии е во студентскиот дом Куман Јосифовски Питу. Информацијата е од вработен во министерството, така да не се сомневам во нејзината веродостојност.
Студентите, кои електронски се пријавиле по конкурсот, потребно е во Министерството за образование и наука ул. Мито Хаџи-Василев Јасмин бб – Скопје, од 14.12.2011 година до 28.12.2011 година, од 9 – 16 часот,
А ова? Како можи таму да се носат а да не поправи на официјалната страна ? Зарем сите што аплицираат читаат по форуми да не има некој промени? Не знам од кај ги ваѓате информациите.Или пак намерно вака се прави за да се промарши терминот и да има помалце кои ќе добијат стипендии.
Се извинувам длабоко сеа видов на http://stipendii.mon.gov.mk/ :)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Студентите, кои електронски се пријавиле по конкурсот, потребно е во Министерството за образование и наука ул. Мито Хаџи-Василев Јасмин бб – Скопје, од 14.12.2011 година до 28.12.2011 година, од 9 – 16 часот, А ова? Како можи таму да се носат а да не поправи на официјалната страна ? Зарем сите што аплицираат читаат по форуми да не има некој промени? Не знам од кај ги ваѓате информациите.Или пак намерно вака се прави за да се промарши терминот и да има помалце кои ќе добијат стипендии.
Се извинувам длабоко сеа видов на http://stipendii.mon.gov.mk/ :)

Kajgana Shop

На врв Bottom