Мислиш на 1 децимала на просекот?Поправија и во УППИ образецот и во електронската пријава кој ќе знае дека на 1 децимала ти било во УППИНекој од постариве да ме посоветува, мене УППИ-то ми е заверено на една децимала, и во електронската пријава со една децимала го пишав а се појавувало дека требало со 2 децимали јас не сум видела, да преправам што да правам, да не не ми го прифатат???
Ама па повеќе ми одговара на една децимала, хахаха со една децимала ми е 9,9 , а со две 9,86....Мислиш на 1 децимала на просекот?Поправија и во УППИ образецот и во електронската пријава кој ќе знае дека на 1 децимала ти било во УППИ
Гледам дека си на Економски, па така да те известам дека државјанството не го даваат од студентски (ново негде чини околу 150 денари), а извод не ти треба. Притоа за уверението за положени испити треба да уплатиш 300 денари. Исто така, за уверението за редовен студент доплаќаш плус 100 денари. За УППИ од сајтот на министерство не ти треба ништо да плаќаш. Инаку сите овие документи можеш да ги добиеш за еден денДа ве прашам дали изводот и државјанството можам да ги позејмам од факс или треба да вдам нови.и колку чини да вадам ддокумент со кој се потврдува дека сум ги положила сите испити ?фала однапред
Двете дати би требало да ти се исти сега (т.е. ко втората), провери дали ти се сменала првата. А идентификационите броја треба двата, за секој тип е посебен.Имам конкурирано за два типа, имам два различни термини и два идентификациони броеви. Кога ке одам таму кој да го носам идентификационен број и на кој датум да одам !?![]()
Мислам дека треба смерот, студиската програма, како и да е. Кај нас на факс така пополнивме.Сигурни сте околу ова ?? Некои мене ми рекоа дека таму треба да го напишам смерот на факултетот, па сегаа !?![]()
Сепак, мора да те корегирам затоа што информацијава не е точна. Значи, како што напоменав, аплицирањето за информатички стипендии се вршело во МОН, додека аплицирањето за останатите стипендии е во студентскиот дом Куман Јосифовски Питу. Информацијата е од вработен во министерството, така да не се сомневам во нејзината веродостојност.Документите дефинитивно се носат во МОН ! Проверено![]()
Студентите, кои електронски се пријавиле по конкурсот, потребно е во Министерството за образование и наука ул. Мито Хаџи-Василев Јасмин бб – Скопје, од 14.12.2011 година до 28.12.2011 година, од 9 – 16 часот,Сепак, мора да те корегирам затоа што информацијава не е точна. Значи, како што напоменав, аплицирањето за информатички стипендии се вршело во МОН, додека аплицирањето за останатите стипендии е во студентскиот дом Куман Јосифовски Питу. Информацијата е од вработен во министерството, така да не се сомневам во нејзината веродостојност.
Студентите, кои електронски се пријавиле по конкурсот, потребно е во Министерството за образование и наука ул. Мито Хаџи-Василев Јасмин бб – Скопје, од 14.12.2011 година до 28.12.2011 година, од 9 – 16 часот, А ова? Како можи таму да се носат а да не поправи на официјалната страна ? Зарем сите што аплицираат читаат по форуми да не има некој промени? Не знам од кај ги ваѓате информациите.Или пак намерно вака се прави за да се промарши терминот и да има помалце кои ќе добијат стипендии.
Се извинувам длабоко сеа видов на http://stipendii.mon.gov.mk/![]()