Сте се заљубиле ли некогаш во најдобриот/ата другар/ка?

vlatkolik

~I'm busy U are UglY,Have a Nice DaY!!!~
Член од
17 мај 2007
Мислења
2.647
Поени од реакции
28
Aleee напиша:
беше тоа еднаш со мојата најдобра другарка, се заљубив во неа, ама другарството секогаш ми беше на прво место, јас не направив ништо, ама кога таа ми кажа дека е заљубена во мене, дојдовме до заклучок дека двајцата сакаме исто, па имавме врска некој месец, па се скаравме и сега го немаме ни другарството
За ова и јас зборував дека прво треба да се размисли дали ти е побитно другарството од љубовта,сите врски не успеваат секогаш без разлика колку добро сте се познавале...вака сега нема ни љубов ни другарство кое гарант било ко шо треба

Член од
27 февруари 2006
Мислења
1.356
Поени од реакции
9
vlatkolik напиша:
За ова и јас зборував дека прво треба да се размисли дали ти е побитно другарството од љубовта,сите врски не успеваат секогаш без разлика колку добро сте се познавале...вака сега нема ни љубов ни другарство кое гарант било ко шо треба
другарството ми беше побитно, ама кога и двајцата сакавме, немаше логика така да,е немаше избор, и еве сега нема ништо, ни муабет не правиме

LaTiTeA

Ветена госпоѓица Маленковска
Член од
17 април 2007
Мислења
156
Поени од реакции
2
Еднаш се затрескав во најдобрата другарка и одма ми дојдоа мисли како да ја легнам [my mind is always going that way], но за жал она не беше по таква егзебиција.
~too bad~ :salut:

Затоа па ја легнав нејзината друга другарка што не се дружеше многу со мене. :vozbud:

Mesaja

Dot.
Член од
14 јуни 2005
Мислења
5.532
Поени од реакции
16
Да... али онака, не многу... али ништо од тоа, сеа сме си добри другари...

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
72
Да се случило тоа и јас во неа и таа во мене ....еден период не комунициравме али после тоа сфативме дека сепак..не губиме ништо и си продолжи нашето другарство...сега студира у Бг и криво ми е што помалце комунициираме и се гледаме:helou:

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Mi se nema deseno da se zaljubam vo najdobar drugar, odma si postavuva granica sto e sto, ama mi se ima deseno najdobar rugar da se ima zaljubeno u mene e ne e mnogu interesno toa, zatoa sega imam samo malku drugari onaka najbolji

Член од
21 јуни 2007
Мислења
9
Поени од реакции
0
Јас се имам заљубено во најдобрата другарка и тоа толку се зацепав што еднаш дури и кажав дека ми се свига и дека ја сакам повеке од другар и замислете што се случи КОРПА. Ми вика она дека ме сака само како другар и дека не сака ништо да се случи меѓу нас бидејќи ако нешто се деси ќе престанеме да бидеме другари. Од тогаш таа е некако поинаква и се разбира поладна. Кога и да седнеме да разговараме за нешто нејзе и станува непријатно мисли дека пак ќе и се пуштам, али нема врска то е. Што си посеал тоа ќе жнееш.

N

NaSTy`G|rL

Гостин
Mene mi se dopagashe eden drugar, i toa shkolski drugar. Ama toa beshe detska ljubof :D Bevme zaedno i posle kako nishto da ne bilo .. :)

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
Таман работа да се заљубам, па да го изгубам мојот најдобар и најискрен критичар, нема шанси. Башка тоа френдови сме уште од средно, така што ако до сега не се десило, тешко дека и отсега. Ко што тој другар ми ги плеска работите сурово у фаца, никој друг така не се осмелува. Брутален е на моменти, ама знае и да ме пофали кога треба. И баш поради тоа најмногу си го сакам ко другарче. :)

Член од
13 мај 2007
Мислења
7
Поени од реакции
0
samo edno drugarstvo pomegu masko i zensko nema
se zavrsuva koa eden od niv ke go pogledne drugiot so drugi oci a toa se slucuva porano ili podocna

a ja nea ja poglednav taka

Член од
12 ноември 2005
Мислења
396
Поени од реакции
8
Iskreno , neznam , mislam deka bi mozelo da ima prijatelstvo ako i dvajcata se svesni deka nisto ne bi mozelo da ima megu niv i imaat izgradeno takov stav. Jas licno imam mnogu drugarki, ama se znae do kade jas mozam da idam so niv i oni so mene ... sme go prifatile faktot deka nemame seksulana privlecnost eden sprema drug ... i kako ke ima , so niv izrasnav... dobro od vreme na vreme koga ke se doteraat, mi ide misla u glava, masko sum, normalno... ama brzo ke se iskuliram...

Член од
26 јануари 2007
Мислења
72
Поени од реакции
1
Da,jas se zaljubiv i uste su srekno zaljuben veke 9 meseci i se cuvstvuvam prekrasno!Mora da priznaam deka mislam deka taa e vistinskata!!! :wub::wub::wub:

Ч

Чек Он Ит

Гостин
Mи се случило другар да ми изјави љубов. Ептен се шокирав, ама знам дека јас бев крива бидејки можеби кога ќе ме фатеа ''бубачките'' по МСН го зезав демек дај да се фатиме бе ... И така цело време еден период се зезавме ама мислев дека не чувствува ништо повеќе од другарска љубов за мене и дека не ме сфаќал сериозно или пак не си помислил дека позади сите тие зезанции имам уствари скриена намера. И еден ден ми вика ... ај дојди кај мене демек сакам да правиме сериозен муабет, те сакам ... Јас му објаснив фино лепо ... знаеш дека како другар те ценам, премногу, но никогаш не би можела некако поинаку да те сакам. Ако ти речам ќе дојдам или неможам ќе ти дадам лажна надеж, вака знај дека меѓу нас неможе да има ништо. Несакам да те повредам и незнам како ќе го прифатиш сето тоа ама сакам да останеме другари, бидејки ми значиш. Си отиде без збор. И после се понашаше по старо како ништо да не ми рекол и не сум му рекла. Се оддалечи. Сеуште ме сака. Повеќе не сме како што бевме. Го загубив најдобриот другар.

А јас лично да се заљубам не ми се случило и не ни сакам. Поука = Немој да го гледаш другарот како нешто повеќе, оти 90% е дека се ќе заврши лошо. :helou:

OrTacE

мангуп
Член од
28 мај 2006
Мислења
628
Поени од реакции
5
мене ми се нема случено, а со оглед на тоа дека многу долготрајни пријателства се расипуваат! мислам дека има многу ... како и што сум запознат со неколку такви.

ThugProphet

I'ma die a hustla!
Член од
14 јули 2007
Мислења
468
Поени од реакции
8
Ми се има случено... Уште трае.. И ќе трае... Еве ништо се нема случено што може да влијае на нашите односи, било да се другарски или било какви... Затоа што пред се... Ја гледам како СЕСТРА, што значи ја гледам како другарка, потоа ја гледам како жена... И т.н.
А не е воопшто лошо.. Затоа што за да се заљубиш во некој, (не мислам, туку знам дека) треба да го познаваш во срце и во душа, од проста причина што не можеш да се врзеш за некого што не го познаваш. Мора да имате нешто (читај:многу) заедничко, па да воспоставите врска, која би се темелела на оние погледи што го имате кон светот, начинот на пристапување на проблемите и т.н. да не набројувам.
Со неколку зборови: Ако некој/а ти е достоен/достојна да ти биде другар/ка, тогаше достоен/достојна да ти биде многу повеќе... Независно од тоа како изгледа. Сепак, љубовта не се заснова на изглед, туку на она што ве поврзува.
ВРСКИТЕ ЗАСНОВАНИ НА СЕКС НЕ ТРААТ ДОЛГО! НАЈДИ НЕКОЈ ШТО ГО ЗНАШ, ШТО ТЕ ЗНАЕ И КЕ БИДЕШ СРЕЌЕН/СРЕЌНА СО НЕГО/НЕА!

Kajgana Shop

На врв Bottom