Сте се заљубиле ли некогаш во најдобриот/ата другар/ка?

Член од
17 јануари 2009
Мислења
27
Поени од реакции
0
Od prijatelstvo - do ljubov - kako ?!

Site sme go imale ili ce go imamo momentot co nekoj/a koga ce se rasprasamo sto sakamo ponatamu. Dali da vleguamo u ljubovna vrska ili da ostanemo prijateli?Kako toa da go napravimo? Dali ako vlezemo u ljubovna vrska ce ni rasipe se do sega sto smo imale zaednicko ili ne ?! Sto ponatamu?!

PS: Iskreno koga togas ova mora da se desi.Ne veruem u ljubov na prv pogled.
*Ajde komentari od podiskusnite clenovi na ovaa tema. :D

Член од
16 февруари 2006
Мислења
76
Поени од реакции
5
уф и ова е 50-50 или ке ве биде или не:helou:можеби и ќе останете пријатели, но не какви што сте биле...но постои и една мисла(не ми текнува од кого бесе) жена може да му стане пријателка на маж само по овој редослед: прво познаничка, па љубовница, па тек после пријателка...можеби држи можеби не...немам некое такво посебно искуство..така да не сум повеќе компетентна да дискутирам на оваа тема..:kesa:

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
од пријателсто до љубов секако дека МОЖЕ (ако вреди пријателството да го прокоцкаш за љубовта), ама од љубов на пријателство ТЕШКО

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Може да премине од пријателство на љубов. момент кој што е до тебе ќе почнеш да го гледаш со други очи, нема да сакаш само да ти остане пријател/ка бидејќи во него си пронашол/а нешто што те привлекува се повеќе и повеќе.
А обратна ситуација тешко заради горенаведените работи:smir:

Marionka_z

Omnia mea mecum porto
Член од
16 јануари 2009
Мислења
208
Поени од реакции
29
Znaci do sega dva pati sum se zaebala taka; so prviot drugar sme samo na zdravo, so vtoriot ne zborim i bas e gadno...a bas fini drugari si bevme, mnogu mi e zal, ali so da prajm. Moj sovet- ne si unistuvajte drugarstvoto, osven ako ste sigurni deka i on cuvstvuva nesto poveke od prijatelstvo.
So sreka

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
jas se nema zaljubeno vo drugarka,ama nekolku pati mi se slucilo drugarka moja da se zaljubi vo mene,i normalno da mi pravi problemi.

butterfly1135

Tutto questo amore...
Член од
30 август 2008
Мислења
209
Поени од реакции
5
Ne a ne ni sakam!!! Abe ajde begaj, na sto lici toa...Do vcera sto se vika sum mu gi kazuvala site tajni, site deckovci, pa ovoj ova mi kaza, ovoj ona, pa ovoj vaka mi naprai onoj taka, mi bil ramo za placenje koga me ostavil bivsiot decko i sl....i posle na kraj so nego da zavrsam :nenene: Spored mene ne ide :toe:

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Ne a ne ni sakam!!! Abe ajde begaj, na sto lici toa...Do vcera sto se vika sum mu gi kazuvala site tajni, site deckovci, pa ovoj ova mi kaza, ovoj ona, pa ovoj vaka mi naprai onoj taka, mi bil ramo za placenje koga me ostavil bivsiot decko i sl....i posle na kraj so nego da zavrsam :nenene: Spored mene ne ide :toe:
зашо да не иди ако чоекот стварно те сака ? не вреди да се потрудиш? јас мислам вреди

F

Foxy`BuTTerFLY

Гостин
ниедно блиско пријателство не останува пријателство, освен ако едната страна има различни чувства од другата.
инаку да сум се заљубила, иако сето тоа беше мноогу одамна и сега изгледа смешно.

butterfly1135

Tutto questo amore...
Член од
30 август 2008
Мислења
209
Поени од реакции
5
зашо да не иди ако чоекот стварно те сака ? не вреди да се потрудиш? јас мислам вреди
Ako veke toj me zasaka a so nego sum se druzela cel zivot.. ja ne bi mozela da go prodolzam toa prijatelstvo..Takov tip na covek sum, ednostano ne bi mozela da se zaljubam.. a ako veke toj me saka - drugarstvo nemoze da ima pomegu nas i mora pod itno da se prekine :toe: Moze nekoi od vas mozat taka, no spored mene nemoze nekoj sto cel zivot mi bil kako brat ja utre da go gledam kako maz :nenene::nesum:

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Ako veke toj me zasaka a so nego sum se druzela cel zivot.. ja ne bi mozela da go prodolzam toa prijatelstvo..Takov tip na covek sum, ednostano ne bi mozela da se zaljubam.. a ako veke toj me saka - drugarstvo nemoze da ima pomegu nas i mora pod itno da se prekine :toe: Moze nekoi od vas mozat taka, no spored mene nemoze nekoj sto cel zivot mi bil kako brat ja utre da go gledam kako maz :nenene::nesum:
добро периодот е релативен. ама па замисли како би било некој шо го сакаш стварно многу (ете ти на поинаков начин т.е. ко другар) па после то да пати и да плачи заради то шо не можите да бидите заедно. зато велам барем пробај никогаш не мојш да знајш шо и како ке биди ...

butterfly1135

Tutto questo amore...
Член од
30 август 2008
Мислења
209
Поени од реакции
5
добро периодот е релативен. ама па замисли како би било некој шо го сакаш стварно многу (ете ти на поинаков начин т.е. ко другар) па после то да пати и да плачи заради то шо не можите да бидите заедно. зато велам барем пробај никогаш не мојш да знајш шо и како ке биди ...

Nemoze toj taka lesno da trca da place zasto ne moze da bide so mene, ako ja uste od samiot pocetok jasno sum staila na znaenje deka toj mi e drugar i samo drugar - nisto poveke... Ok e, ti si imas vakvo mislenje i go pocituvam, megutoa jas neznam dali bi si dozvolila.. Sega si imam stabilna vrska i ne bi razmisluvala dali nekogas mozam da se zaljubav vo drugar

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Nemoze toj taka lesno da trca da place zasto ne moze da bide so mene, ako ja uste od samiot pocetok jasno sum staila na znaenje deka toj mi e drugar i samo drugar - nisto poveke... Ok e, ti si imas vakvo mislenje i go pocituvam, megutoa jas neznam dali bi si dozvolila.. Sega si imam stabilna vrska i ne bi razmisluvala dali nekogas mozam da se zaljubav vo drugar
ok, nice to talk about it :wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom