пунтер
betfair trader
- Член од
- 21 март 2011
- Мислења
- 5.511
- Поени од реакции
- 9.344
нормално е знае , на округло, на ќоше, од сите агли, ја следи дури и од грчка плажа.Се гледа дека си јако информиран. Само докажуваш дека ја знаеш партијата.
нормално е знае , на округло, на ќоше, од сите агли, ја следи дури и од грчка плажа.Се гледа дека си јако информиран. Само докажуваш дека ја знаеш партијата.
Да, и на крај прераскажува комуњарски спинови за ДА и СДСМ. Тоа е тоа врвно познавање на сржта на партијата. Како такво, дозволува секоја будала на интернет да ти кажува како било, кога ти наводно си бил присутен.нормално е знае , на округло, на ќоше, од сите агли, ја следи дури и од грчка плажа.
Зошто мислиш дека сме премала држава за трета опција?За трета опција, премала држава сме.
Затоа што немаме доволно кадар. Ако во една генерација имаме 10 способни за политика, веројатноста дека сите тие ќе завршат во политика, нема да си го најдат интересот во некоја од актуелните структури и ќе успеат да изградат толкава меѓусебна доверба, за да креираат трета опција е речиси никаква.Зошто мислиш дека сме премала држава за трета опција?
Хинт: Словенија
Абе види, не се разбирам ногу од политика, али според тоа што го гледам тука во Словенија, грешка си. Никој позначаен од поразената левица не помина кај Церар за да речиш дека е ребрендирање. И плус СМЦ не се декларира како левичарска партија.Затоа што немаме доволно кадар. Ако во една генерација имаме 10 способни за политика, веројатноста дека сите тие ќе завршат во политика, нема да си го најдат интересот во некоја од актуелните структури и ќе успеат да изградат толкава меѓусебна доверба, за да креираат трета опција е речиси никаква.
Во Словенија нема трета опција, туку има ребрендирање на губитничката. Истите луѓе, нов фронтмен и ново име на партија. Мислам дека после следните локални и СДСМ ќе го почне тој тренд кај нас.
Базата е иста, локалните функционери се исти. И да не ме разбереш погрешно, ништо лошо нема во тоа. Напротив, се одлепуваат од исцрпените и продолжуваат. Кај нас, за ВМРО да се одлепи од Љубчо требаше мини револуција да се прави, СДСМ требаше да се девалвира идентитетски за Бранко сам да избега од нив, а Милчин ни со бомбардирање не можеш да го избркаш. Тоа не е баш најздраво.Абе види, не се разбирам ногу од политика, али според тоа што го гледам тука во Словенија, грешка си. Никој позначаен од поразената левица не помина кај Церар за да речиш дека е ребрендирање. И плус СМЦ не се декларира како левичарска партија.
Според тебе, треба да поддржувам неспособна партија, на мој грб, грб на народот да дојде на власт? Партија која 10 години не постои? Да ги гласам? Не знам зошто од двете зла мора да го бираме едното (според тебе тоа е помало, според друг партијата на власт е помала) кога имаме опција да не одбереме ниту едно?А бе не подржувајте никого, сами ќе си паднат, а и да не паднат што ќе ти фали уште 20 години да си останат. И у затвор нека не одат, никој нека не одговара, на страна седење е најарно.
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Имаме опција да не одбереме ниту едно? Како ова го имаме?Според тебе, треба да поддржувам неспособна партија, на мој грб, грб на народот да дојде на власт? Партија која 10 години не постои? Да ги гласам? Не знам зошто од двете зла мора да го бираме едното (според тебе тоа е помало, според друг партијата на власт е помала) кога имаме опција да не одбереме ниту едно?
Кога мислев дека една партија е помало зло од друга, гласот го давав за некоја од наведените партии. Сега, кога ставот ми е дека се поддеднакво зло, не го давам, нит планирам во иднина да го дадам гласот за било која опција. Доколку ти агитираш да се даде гласот за опцијата која е во опозиција, ондак си Битуш за сиромашни, ништо повеќе.Имаме опција да не одбереме ниту едно? Како ова го имаме?
Тоа не е помало според мене, помало е според секој што нема ќар од ова другото. И не е помало, туку е 100 пати помало. Според тебе кое е помало?
Како може да се појави трета опција во време кога ни СДСМ не може да припари до некој медиум? Кој очекуваш да ти ја промовира? Пропагандата и критерумите кои ги наметнаа ДПМНЕ одма ќе ја сатанизираат и сите членови на новата партија ќе бидат на тапет. На крај краева ти ќе си кажеш кој е бе копиљов мене да ми биде трета опција до вчера му удираа ластици во маало. Трета опција не може да се создаде во вакви услови кога од чистачка па се до судија се корумпирани.Според тебе, треба да поддржувам неспособна партија, на мој грб, грб на народот да дојде на власт? Партија која 10 години не постои? Да ги гласам? Не знам зошто од двете зла мора да го бираме едното (според тебе тоа е помало, според друг партијата на власт е помала) кога имаме опција да не одбереме ниту едно?
Начелно се сложувам, ама мислам дека било која партија да дојде на власт не верувам дека овие говна на Груевски ќе може да ги повтори.Според тебе, треба да поддржувам неспособна партија, на мој грб, грб на народот да дојде на власт? Партија која 10 години не постои? Да ги гласам? Не знам зошто од двете зла мора да го бираме едното (според тебе тоа е помало, според друг партијата на власт е помала) кога имаме опција да не одбереме ниту едно?
Си го утнал времето кога си ги гледал како различни а кога како исти. Сега се итекако различни, порано беа исти зла. Јас еднаш имам гласано до сега, на претседателските за Стево Пендаровски, ова ќе ми е вторпат.Кога мислев дека една партија е помало зло од друга, гласот го давав за некоја од наведените партии. Сега, кога ставот ми е дека се поддеднакво зло, не го давам, нит планирам во иднина да го дадам гласот за било која опција. Доколку ти агитираш да се даде гласот за опцијата која е во опозиција, ондак си Битуш за сиромашни, ништо повеќе.
Ниту една, ниту друга партија гледајќи од 2016та па наназад, до денот на осамостојување на било каков начин (од моја перспектива) му имаат помогнато на овој народ или пак лично на мене и моето семејство. Затоа го имам тој став.
Отсекогаш сум кажувал дека сега само е подобро од она што беше пред 10 години.[DOUBLEPOST=1456232886][/DOUBLEPOST]Полека со бекпедалингот, ти кажа се било розево. Сега вака, прометно, непрометно, надвор, внатре, во гаража, може до утре.
Останатите назад на темата, последна опомена.
Мислам дека не си глупав да веруваш во овие работи.[DOUBLEPOST=1456232974][/DOUBLEPOST]????
Упад на 40 терористи во сред Куманово (Официјално. Неофицијално знаеме дека ДПМНЕ ги канело). .
Додуша и едните и другите поминаа исто, или ги ослободија од вина или поминаа со условни.[DOUBLEPOST=1456233090][/DOUBLEPOST]Баш ред имало, се знае кога Македонци ќе направат фрка се демонизираат ко хулигани по сите медиуми и се гонат кривично и прекршочно, додека кога спротивната страна го прави тоа доаѓа заменик министерот на МВР и лично им вади лисици од раце. Свака част на објективноста и патриотизмот.
И ти не веруваш во ова погоре што си го напишал.Си го утнал времето кога си ги гледал како различни а кога како исти. Сега се итекако различни, порано беа исти зла. Јас еднаш имам гласано до сега, на претседателските за Стево Пендаровски, ова ќе ми е вторпат.
Не знам како ти се сега исти, со милијарди на сметка, фирми во белизе и холандси антили, политички затвореници, исценирани терористички напади кајшто умираат 8 луѓе, апсење студенти, 600.000 иселени, малтретирања и закани, шамари на функционери, медиуми што се под директни наредби на власта, мизерија никогаш поголема, шунд никогаш поголем... не знам, ете исти се со некој што не си го видел 10 години, интересен критериум.
Немој и ти сега со ниски мислења. Може јас работам во Влада , не дечко ми.Можи дечкото да му работи у влада...За љубов многу работи се прават. <3
... И имаш образ мене да ме исмеваш за иснесените ставови? Holy Fucking Mother Of God Dude ....Јас еднаш имам гласано до сега, на претседателските за Стево Пендаровски, ова ќе ми е вторпат..