иако живеам во кука и тоа со 11 соби и знам дека е ептен тешко за одржување сепак појке би сакал да живеам во кука и тоа со што е можен поголем број на соби. пример од тие 11 соби 2 се лично мои каде ретко кој влага и затоа е ептен нечисто пошто дури и мајка ми не влага за да исчисти али таму си имам потполна приватност што сакам си праам. Имам компјутер, телефон, 2 работни маси итн...
додека татко ми има 4 соби и секоја му е за посебна работа, една му е како канцеларија др... бла..бла..бла... нема да ве интересира.
Значи дефинитивно сум за кука макар и да е некоја стара пред распаѓање бољи куќа највеке поради просторот а и исто така една од поголемите причини утре ако ти текне можеш да си продолжиш некоја соба плус нагоре или нанапред.
Е сеа имам пријатели што живеат во станови и велат поефтино е да си купиш 2стана еден до друг и ке ти бидат поголеми од куката одколку некоја кука... али знаете дека се си има предности ако живееш во стан утре ден може да ти дојде мрднат комшија и да си имаш проблеми да ти праи дупки по зидот или таванот... знам пуно пријатели што имаат проблеми со таванот од Вецето оти комшијата над нив имал проблеми со чешмата... хаххаа....
е сеа друг проблем решение за 21век е зграда оти на 150метри квадратно во 3на кука можат да живеат просечно 2 семејства по 6 луѓе максимум. а во зграда од 150 метри квадратни со 12 спрата и по 3 стана на спрат у просек може да живеат до 180 луѓе.