Станови во Скопје, совети за купување.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.870
Поени од реакции
12.099
Дали во еден комплекс згради може да се пушти во употреба една зграда само? Да се вселени да живеат или мора целиот комплекс да помине на одобрување па после на вселување?
Правно не сум запознаен ама имам видено доста згради недовршени а веќе вселени како успеале технички прием да направат стварно не знам ама дефакто ако се има желба очогледно може
Автоматски споено мислење:

Мислам дека не ви се дискутира.
Си слушнал ти за Сан Мамеш?

Член од
28 март 2006
Мислења
18.042
Поени од реакции
12.821
Многу од нив и немаат технички. Па и имотни. Им прејде во навика и да ја однесат фирмата во стечај, да ги лапнат парите и чао Чаци

или којзнае како го поминале техничкиот

Член од
16 јануари 2025
Мислења
54
Поени од реакции
184
Sega zema drugar kukja vo Holandija, Eindhoven, mu baraa poteklo na pari so dokumenti, so sve. Nema sansi da se kupi so kesh ako nemas poteklo na parite makar i milioni da imas. Plus imashe dolg proces na biranje, intervjua, ideshe po opstini na sredbi i zosto saka da kupi, znaci dolg i kompliciran proces, mnogu se pazat.

Da se nadovrzam pogore, ne samo na nego, tuku i na zhena mu poteklo na pari i trista dokumenti. Bukvalno do toj stepen se rigorozni i gledaat se.
Ама затоа Али од Сирија ќе лапа гага куќа од државата додека другиве ги дупат со регулативи и остало.. класично дупење у мозок од западњачката еу бирократија против својот народ.

Член од
15 јануари 2020
Мислења
979
Поени од реакции
3.225
Грешка си, ти си тој што ја утна темата не јас. Ти почна да споредуваш коли со станови.
Колата е потреба....да! Точно е.
Но станот( посебно за човек кој веќе има станови) не е потреба, туку погоди што?
Инвестиција! Хуреј! Така?!

Инвестиција која треба да се исплати на долг рок. За тоа и е темава, и за тоа дискутираме а не за коли. А примерот со Мерцедесот е на место, и вистина е.

Исто може да се каже и за новиве згради кај што нагрнале да купуваат станови сега. Прв газда, да прв газда,но ако почне нешто да "чкрипи" и првиот газда да се премисли, да сака да продава, секако неможе да го продаде на втор газда станот, по истата цена,така да и таа компарација ми е на место, велиш немало да се премислиш да продаваш кола ако си ја купел од салон, хах смешно размислување, па така ако гледаме никој нема да купува и продава коли, а најчесто огласите за коли се најчестите од било кои други,

ако не било така, Татко ти сеуште ќе си го возел Југото од салон купено ново. Зар не?(y)
Прегледај го приврзокот 449118
Боже господе со АИ бот како да дискутирам. Јас се надоврзав на некој член кој побара од финансискиот гуру кој по 10009989300 пати да каже дека него лично не му се исплаќа да купи стан. Само се надоврзав дека истото го има кажано и за колите дека била непотребен трошок и цитрони ни ги прави како било поисплатливо да се вози со такси наместо кола бидејќи ја губела вредноста.
Да точно е дека кола губи вредност од ден на ден со секој изминат километар. Ама од колата не се очекува да те одслужи 5 години и да ти ги брка основните потреби и на крај да очекуваш да ја продадеш за повисока цена од што си ја купил.
Кола не е нити некогаш била инвестиција. Тоа е потреба за полагоден живот.
Ти измеша баби и жаби и проба да ми објасниш работи што 5 годишно дете ги знае. Што не беше поентата на постот.

Последно уредено:
Член од
27 октомври 2017
Мислења
730
Поени од реакции
1.084
Ne e isplatlivo ni gajki da kupuvas. Racunaj 10 para gakji godisno x 5 evra =50 eur x 80 godini = 4000 evra za cel.zivot mozes da zastedis Ako ne nosis gakji. Tie 4000 eur Ako gi investiras u berza presmetaj kolku pari ke napravis za cel zivot...
E sega ke to orbijat nekoe iljadarce za kovceg I grobno mesto...Ali bar ne si frlal pari za gakji vo zivotot

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
2.131
Поени од реакции
3.878
Правно не сум запознаен ама имам видено доста згради недовршени а веќе вселени како успеале технички прием да направат стварно не знам ама дефакто ако се има желба очогледно може

Си слушнал ти за Сан Мамеш?
Со помош на трикови, чирибу чириба, никако како. Е овака направиле како оваа зграда во Ѓорче што е, 100% сите се такви "квалитено"напраени.
Многу од нив и немаат технички. Па и имотни. Им прејде во навика и да ја однесат фирмата во стечај, да ги лапнат парите и чао Чаци

или којзнае како го поминале техничкиот

Секоја чест за линков, нека гледаат сите што се од ѓубрешки згради се продава во Скопје.

Член од
22 декември 2018
Мислења
522
Поени од реакции
730
Купи Мерцедес бенз Е 350 од салон 63.000$$$ донеси го дома пред зграда паркирај го, и следниот ден огласи го дека го продаваш. Што мислиш по колкава цена ќе го продадеш? Највеќе 25% од цената која си ја платил т.е највише можеш 15.000 $$$ да добиеш за Мерцедесот. Чим напушти салон чим си го возел, тој Мерцедес не е веќе невина мома, си му ја зел неиноста и го продаваш на старо, као стара возена роба иако е нов. Па сеа ти види.
По сегашниве цени таа цена ќе падне тек после 11 - 12 години возење, а 1 деценија не е мала бројка реално да се возиш во премиум возило и да ја вртиш цела Европа кај што ќе посакаш, а да не се надеваш дека ќе те остави на пат.

Kajgana Shop

На врв Bottom