Станови во Скопје, совети за купување.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.822
Поени од реакции
36.849
Jas druze si iam SK stan vo Centar i mestoto e za kur haos neviden, odzana me budit sekoe sabalje vo 4am, zato si zemav i kuka vo periferijava i kade kade poke ja preferiram koa sum vo SK ;) Ne kukam ama ic cisto si debatiram sho e normalno za tuka, neli spodeluvame mislejna i moeto e deka osven sho si ti pingvin e i deka SK ne vredit za parite sho se baret ,ona sho go nudit e zagaden vozduh, smrdea. necistota, zelki na site strani, nefukncionalen sobrajkaj, infrastruktura vo minus, leten period otpecatoci ostavas koa gazis na asvalt i ostali srajna, Drugo sho ne razbiras e da jas neam problem i so 2500 i 3000e ama mrazam koa nekoj me ebit vo zdrav mozok i me ubedvit deka vo Ruskite zgradi vo Taft. koj ocigledno ti ne znajs koj se deka 2000e e normalno.

Druze jas rekov za lifecoast deka e kao SK, ete si bil vo BG valda uvide koi cash flow go imat, valda uvide kolku kinezi, amerikanci, rusi, latinosi imat, valda uvide deka i vo 5am gradot e razdvizen i se trosat pari na veliko... Debar Malo e samo kopija na Skadarlija taka da ne se brukaj molimte..Samo za ilustacija ista komp. vo SK i BG- SK platite im se 1200-1500e vo BG 2500-3000e..I posledno de sporedi gi tie na pazar3 sho gi gledas i tie na nekretnine pa sam vooci ja razlikata vo kvalitet ;)
Е не ти знајш кој сет руските згради в Тафта :LOL:

Трубите едното исто цело време. Не вредело Скопје. Љубљана поубоо било, ама Љубљана ќе се опрчиш ко кабадаја тамо, пет комада за квадрат у некои Љубљански руски згради. Поубаво е Љубљана и Белград и Загреб исто. Точно е тоа. Затоа се поскапи. Вие сакате Бачка Паланка цени, епа ете пазарот не мисли така.

На крај на денот секогаш постои опцијата да си го продадеш станот в Центар ако не ти чини.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.041
Поени од реакции
11.300
На крај на денот секогаш постои опцијата да си го продадеш станот в Центар ако не ти чини.
A само што ти рече еден посто погоре дека мрази кога некој го еби во здрав мозок, ти пак истото.

Навистина сте некои ликови прича сама за себе.

Во право е за поентата која ти ја извлечи и истата е ите како во корелација со темата, тоа што не ви одговара туѓо мислење не мора да го сведуваш од типот „ако не ти чини продај го станот“. Глуп муабет е тоа.

Ти кажа со убаво, дека не му чини си купи куќа во околината на СК, но сепак со отворени очи гледа наоколу шо се дешава и коментира без пристрасност - што очигледно ви смета.

Член од
22 февруари 2024
Мислења
73
Поени од реакции
154
Jas druze si iam SK stan vo Centar i mestoto e za kur haos neviden, odzana me budit sekoe sabalje vo 4am, zato si zemav i kuka vo periferijava i kade kade poke ja preferiram koa sum vo SK ;) Ne kukam ama ic cisto si debatiram sho e normalno za tuka, neli spodeluvame mislejna i moeto e deka osven sho si ti pingvin e i deka SK ne vredit za parite sho se baret ,ona sho go nudit e zagaden vozduh, smrdea. necistota, zelki na site strani, nefukncionalen sobrajkaj, infrastruktura vo minus, leten period otpecatoci ostavas koa gazis na asvalt i ostali srajna, Drugo sho ne razbiras e da jas neam problem i so 2500 i 3000e ama mrazam koa nekoj me ebit vo zdrav mozok i me ubedvit deka vo Ruskite zgradi vo Taft. koj ocigledno ti ne znajs koj se deka 2000e e normalno.

Druze jas rekov za lifecoast deka e kao SK, ete si bil vo BG valda uvide koi cash flow go imat, valda uvide kolku kinezi, amerikanci, rusi, latinosi imat, valda uvide deka i vo 5am gradot e razdvizen i se trosat pari na veliko... Debar Malo e samo kopija na Skadarlija taka da ne se brukaj molimte..Samo za ilustacija ista komp. vo SK i BG- SK platite im se 1200-1500e vo BG 2500-3000e..I posledno de sporedi gi tie na pazar3 sho gi gledas i tie na nekretnine pa sam vooci ja razlikata vo kvalitet ;)
Јас никаде не реков дека нема кинези или руси во Белград. Србија има 10-20% поголема плата од нас, а имотите им се дупло и тро дупло од нас во Белград. Ти тврдиш дека Белград има станови од 2,000 квадрат, споредуваш ефтини маала со строг центар во Скопје. Очигледно незнаеш и не си бил. Искршените згради што се стари карши кале мегдан, од таму па се до таа улицата што им е на плоштад е центар во Белград. Таму старите одат од 3,500++ не зборам за нови. Београд на води е Плафон ама викаш остај тоа не го рачунај. значи треба да рачунам само гета во Белград?

Ти реков да ми пратиш во кое маало збориш дека е 2,000 евра не ми одговараш, остај ме ти ја глуп сум и незнам. Него ти разгледај како стојат работите. Тогаш така ако збориме Скопје становите се по 900 евра квадрат,Белград 9,000 евра квадрат.
И ја ке го зеам најефтиното тука и ке го споредам со најскапото таму и ке се праам приглуп без да пратам оглас.
Автоматски споено мислење:

Е не ти знајш кој сет руските згради в Тафта :LOL:

Трубите едното исто цело време. Не вредело Скопје. Љубљана поубоо било, ама Љубљана ќе се опрчиш ко кабадаја тамо, пет комада за квадрат у некои Љубљански руски згради. Поубаво е Љубљана и Белград и Загреб исто. Точно е тоа. Затоа се поскапи. Вие сакате Бачка Паланка цени, епа ете пазарот не мисли така.

Они Сакаат Скопје 500 евра квадрат во Дебар Маало, а Центар во Белград 1,000 евра, Дубровник 1,500 евра.
И на крајот од денот со прста во уста остануваат таквите, само дробење пиперки на темава со години.

Последно уредено:
Член од
24 август 2017
Мислења
552
Поени од реакции
1.233
Јас никаде не реков дека нема кинези или руси во Белград. Србија има 10-20% поголема плата од нас, а имотите им се дупло и тро дупло од нас во Белград. Ти тврдиш дека Белград има станови од 2,000 квадрат, споредуваш ефтини маала со строг центар во Скопје. Очигледно незнаеш и не си бил. Искршените згради што се стари карши кале мегдан, од таму па се до таа улицата што им е на плоштад е центар во Белград. Таму старите одат од 3,500++ не зборам за нови. Београд на води е Плафон ама викаш остај тоа не го рачунај. значи треба да рачунам само гета во Белград?

Ти реков да ми пратиш во кое маало збориш дека е 2,000 евра не ми одговараш, остај ме ти ја глуп сум и незнам. Него ти разгледај како стојат работите. Тогаш така ако збориме Скопје становите се по 900 евра квадрат,Белград 9,000 евра квадрат.
И ја ке го зеам најефтиното тука и ке го споредам со најскапото таму и ке се праам приглуп без да пратам оглас.
Me treniras taka :/ ? Pod kinezi se podrazbirat zgolemuvajne na naselenie, luge koi se doselile vo BG od tuka ke zaklucis deka gradot imat priliv a ne odliv kako SK, dosta so to plata 20%-30% oni imet polno moznosti i mnogu polesno od nas mozet da dostignet do pogolemi cifri da ne zeam pa vo predvid ako imaat po 2-3 passive incomes..Drugo kaj procita deka sporeduvam SK centar so BG eftini maala i so koj um voopsto go sporeduvas BG so SK vo bilo koja sfera, trgni od faktot deka kako sho denes cela MK go gradit SK taka togas cela Yuga go gradese BG samo sho razlikata e deka nie ne znajme kaj terame . Ae ne ti zameruvam za toj delot sho si mi go pisal poso SK nemat Istoriski Kvart ili staro zacuvano jadro i ocigledno ne ja znaes goleminata na istite taka da +3500 za tamo i ne e bash skapo..po 2k vo BG garant ke najdes vo Zvezdara, Novi BG a moguce i Vozdovac ne gledaj ti tamo kaj Vracar poso samo ulica "Ohridska" sho ja imat ti krevat edno +2k na cena. I voopsto ne si glup niti pa rekov da si, problemot e samo sho mislish da Zemunski Klan e futbalski tim

Член од
2 април 2023
Мислења
225
Поени од реакции
471
Со овие демографски трендови , кој е млад реално може да почека и 20-30 години за бесплатен стан у ск, таман ќе го делите со колегата од Непал за Џ.

Само секс скопје спасава, ајде лека ноч.

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.431
Поени од реакции
2.433
Кога почнав викендицата да ја реновирам сватив зошто голем дел од луѓево не се замараат со барање плацеви и изградба на куќа. Мајстори се помалку, од тие што се останати ретко кој нормален зимаат капар па ги нема, и најбитно цени на работна рака изгор
Точно е.
Цените на становите на атрактивни места и понатаму ке летаат во облаци.
Млад пар во МКД со обични плати можат да сонуваат за нова куќа....и плац Гратис да добијат со дозвола неможат да изградат,скупо је

Член од
24 август 2017
Мислења
552
Поени од реакции
1.233
Точно е.
Цените на становите на атрактивни места и понатаму ке летаат во облаци.
Млад пар во МКД со обични плати можат да сонуваат за нова куќа....и плац Гратис да добијат со дозвола неможат да изградат,скупо је
Dobra varijanta i ke zamena ke se ovie montaznive/modularni, gledam dosta luge vo posledno i kaj nas pocnaa da gi zemet mada pretezno za vikendici - valda ke im trebit use nekoe vreme da se usovrset i za vremeno smestuvajne

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.690
Поени од реакции
21.182
овој за одржување во зградата плаќа колку што јас месечно плаќам сметки за вода струја и греење .... рецепција 2.500 денари, плаче за 450 денари трошоци за адвокат !!!!

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.389
Поени од реакции
5.741
На таа цена што се становите, барем добар распоред да имаа...сите се како во американскине сит-коми директно влегуваш на сетот и спремен си за снимањето да отпочне.

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.207
Поени од реакции
1.236
Овој да не има некои канцеларии таму, па затоа да плаќа толкаво одржување? Нема логика за стан од 60-80 квадрати да плаќаш 150 евра одржување...

Член од
26 јануари 2009
Мислења
12.010
Поени од реакции
18.819
Хахахаааа, јакооо, бричење на суво е ова. Турчинот уште малце данок во крв ќе почне да им наплаќа на ѓаурите, да се надокнади за еден век ненаплатени даноци.

Kajgana Shop

На врв Bottom