- Член од
- 11 април 2012
- Мислења
- 4.793
- Поени од реакции
- 5.577
Ok za parkingot pred sama zgrada sekako nema nikad mesto da najdes tamu ama e uracunato u cenata, nego dali dobivas prioriteten vlez vo wc vo ruzvelt ili i za toa ke treba da se doplati?
Ok za parkingot pred sama zgrada sekako nema nikad mesto da najdes tamu ama e uracunato u cenata, nego dali dobivas prioriteten vlez vo wc vo ruzvelt ili i za toa ke treba da se doplati?
Добиваш ќелија самоOk za parkingot pred sama zgrada sekako nema nikad mesto da najdes tamu ama e uracunato u cenata, nego dali dobivas prioriteten vlez vo wc vo ruzvelt ili i za toa ke treba da se doplati?
Уште и балкон да имаше во тие 28м2 и ќе беше цицка.
руските во тафталиџе?Ostajte toa nego tie zgradi se od 1960 godina ...
Автоматски споено мислење:
Se cudam kako postigaat tie ceni vo karpos vo starit zgradi. Site tie se komunisticki raspadnati zgradi od 60te
1.Poradi starosta na zgradata vlezot mirisa na muvla,staro.Има ли некој да живеел и во руските во карпош и во нова градба да направи споредба
Како што ми одговорија мене погоре. Јас живеам во руска зграда што го преживеала земјотресот. Има направено доградба. Биле по околу 50м² и сега се дојдени околу 65м². Ставен е лифт. И за сметка на ова, станарите му дозволуваат на инвеститорот да направи уште 3 ката нагоре станови по 80-100м². Незнам колку и дали сеизмечки изгубиле квалитет али дефинитивно не се веќе истите околности.Има згради во Карпош од пред земјотресот, значи ја преживеале 1963, што би требало да значи дека се сеизмички подобри од новите градби градени без правила така ?
Sent from my SM-A405FN using Tapatalk
Toa e vo red Ako ne se istite nadgradeni uste dva -tri sprata I pusteni terasite kon napred.Има згради во Карпош од пред земјотресот, значи ја преживеале 1963, што би требало да значи дека се сеизмички подобри од новите градби градени без правила така ?
Sent from my SM-A405FN using Tapatalk
Се дешава да не си го продал навреме станот.што се дешава ако имаш стан во зграда стара и за пример 2-30 години веке се распага зградата?
Не се надградени и проширени, мислам само поткровјето е направено спрат.Toa e vo red Ako ne se istite nadgradeni uste dva -tri sprata I pusteni terasite kon napred.
не е тоа е проблемотСе дешава да не си го продал навреме станот.
Доколку статиката е нарушена, пошто мислам дека живееш Битола и истата е трусно подрачје, сериозно размисли дали ќе го продаваш или не станот.
Опција ти е да земиш некоја куќа брусничко, буковски ливади или лавци *(тука поретко ги даваат) каде до град ќе ти треба кола пошто толку е развиен градот што автобуските линии цутат, но истата ќе ја најдиш во далеку подобра состојба од било кој порано изграден стан или од било кој нов изграден стан каде комшиите ќе ти знаат кој ден гаќи менуваш.
Ако ти е океј донекаде зградата, а уствари ти смета само станот, реновирање. Почни тоа што знаеш сам, за тоа што не знаеш мајстори.
п.с. штета Бистрица не е решен проблемот со вода/одвод инаку 5 мин не би се мислел за имот таму.