Српски турист загина во групна тепачка во Охрид

С

Спенсер

Гостин
Се тепале што се тепале... биднало... такви се нафураните дечки од обезбедување... највеќе мерак ми е кога јадат ќотек :) мислат дека ако се 120кила,ќелави,тесна маичка-и оп,ѕвер сум јас,обезбедување,ке се чаталам... треба и на нив малце да им се дотера паметот... 99% од обезбедувањето се такви...

највеќе сум против на тепање со *додатоци (палки,поксирачи и сл...) ... кај тоа,па башка и 10тина души му се пуштиле... секој си има различно гледиште на работите... оправдано е што го тепале (имало причина изгледа) но не е оправдано тепање до смрт...

а и таквите дечки,често знаат од ништо,да те скршат од ќотек... они се ѕверови,обезбедување... :pos2:

Член од
14 февруари 2009
Мислења
162
Поени од реакции
17
Извор: Инпрес

Бачев - Охрид во заложништво на полициското подземје! Охрид, 11. септември 2010 (ИНПРЕС)
Јанко Бачев, сега партиски лидер, поранешен обевештаец и добро упатен човек во случувањата во безбедносниот сектор во земјата, во авторски текст во неделникот „Фокус“, тврди дека Охрид живее во шемата на полициското подземје и дека тука треба да се бараат причините за убиството на српскиот турист, тепачките во кафулињата, рекетот и другите грди нешта.
фитабилни криминални интереси преку еден службеник во охридската полиција. Овој човек ја користи моќта што му ја овозможува полициската служба, а во заднина има регистрирано агенција за обезбедување на име на својот син, која го контролира речиси целокупното обезбедување на лица и имот од Охрид, тврди Бачев. Бачев не го открива името на полицискиот службеник и на неговата агенција за обезбедување, но е многу лесно читливо за кого станува збор. Во Охрид го знаат како разуздан ловџија, политички превртливец и слуга на политички моќните луѓе, или пак на поранешните стопански моќници. Прашање е само што прави министерката Јанкуловска и дали и таа не знае за кого станува збор и како сето тоа го толерира - нејзин службеник да завладува со бизнисите и безбедноста на Охрид.
Бачев тврди дека агенцијата на охридскиот моќник - полицаец, е регистрирана во непостоечка, фантомска Комора за обезбедување, која издала 15 илјади лиценци и заработила 6,5 милиони евра. Сите тие луѓе имаат право да носат оружје, а со бројката се над сите вооружени полицајци, но и над сите вооружени во АРМ. Кој ја контролира таа сила и во чии интереси работи?, прашува Бачев.
Полициското подземје, преку овој локален моќник во Охрид, ги остварува своите бизнис ионтереси. Тој функционирал како истурено одделение на фантомската Комора на обезбедувачи од Скопје и дека за 400 евра, делел лиценци, со печат и во име на фантомската комора.
Бачев потсетува дека критичната ноќ, кога е убиен српскиот турист, во центарот на градот немало полицаец и тврди дека подземјето во свои раце, од полицијата, го презело обезбедувањето на Охрид. Меѓу обезбедувачите, има лица со криминални досиеа, тврди Бачев.
- Полициското подземје целосно ја презема грижата за редот и поредокот на Охрид. Со еден збор, Охрид е во заложништво на локалните полициски службеници од шемата на главното полициско подземје, заради рекетирање и остварување на неговите профитабилни интереси, тврди Бачев.
Бачев предлага МВР најитно да воведе принудна полициска управа во Охрид. Без ова се релативизира успешното полициско расчистување на убиството на српскиот турист, а не гледам корист ниту од изјавата на премиерот Никола Груевски, дека не треба премногу да се драматизира сигурноста на граѓаните, бидејќи убиства се случувале и во околните држави, поентира Јанко Бачев, во својот авторски текст во неделникот „Фокус“. (Крај)

Член од
1 јули 2008
Мислења
165
Поени од реакции
19
при крајот на настапот на Рибја Чорба на Пиво фест се степаа две групи во гужвата, голема ја направија.... но мислам дека охриѓани беа...

Да се истепавме :), другар ви ваш скопски се измоча во чаша и ја фрли во гужва, сега види ти дали сме културни или не

--- надополнето ---

Иначе назад на темава, јас бев во кафичот таа вечер, арно не ја видов тепачката, ама од прва рака муабет е дека новаковиќ покојни ги држел газдата и другар му легнати на земја да ги дави.
Офф: побарајте на јутуб новаковиќ - ултимејт фајтер и шеф на обезбедување на најголемиот сплав во белград Х2О, и видете дали бил мирољубив граѓанин

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Да се истепавме :), другар ви ваш скопски се измоча во чаша и ја фрли во гужва, сега види ти дали сме културни или не

--- надополнето ---

Иначе назад на темава, јас бев во кафичот таа вечер, арно не ја видов тепачката, ама од прва рака муабет е дека новаковиќ покојни ги држел газдата и другар му легнати на земја да ги дави.
Офф: побарајте на јутуб новаковиќ - ултимејт фајтер и шеф на обезбедување на најголемиот сплав во белград Х2О, и видете дали бил мирољубив граѓанин
Многу се Охриѓани мирољубиви, секое лето плачете за пари, а кога ќе ви дојдат туристи одма тепачки, браво!

Колку и да бил насилен со претепување до смрт не се решава тепачка во дискотека... кај си чул ти некој да бил претепан до смрт во диско, а!?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.883
Поени од реакции
12.419

--- надополнето ---

Точен е податоков за обезбедување на објектот Х20? Или само се шпекулира?
Оти ќе испадне дека не било ништо случајно, дека не било баш како што спомнаа првите денови туку нешто малку повеќе.

Член од
15 септември 2010
Мислења
6
Поени од реакции
0
Нема полоша работа од гнида која го напаѓа сопствениот народ.Демек охриѓаните плачеле за пари а тие пари кои се заработуваат се распределуваат низ цела Македонија.Таков е случајот со сите градови.Данокот од се што се произведува оди во буџетот.Сметајки колку луѓе секое лето го посетуваат охрид изгледа и ти ги ацетотово ги јадеш парите по кои плачат Охриѓаните.
Неможам да сватам како некој може да ги брани србите а да го напаѓа сопствениот народ.Коко охриѓаните да не се Македоцни.
Што се однесува до српчево,убаво го изело.Нека поздрави на тој свет.Мислат дека можат да дојдат тука и да изигруваат некои курнази.Епа можат во скопје каде геј популацијата е на високо ниво ама во другите градови-крст.И јас сум од скопје ама тоа е вистината.Што ќе правиш.Кај нас поголемиот број,не сите,ама поголемиот број би му се воодушевувале на српчево ама арно не бил во скопје.А и во скопје можат да наебат.нека пазат.

--- надополнето ---

ohridmkd остави ги овие гејови што зборат глупости.знаеме сите какви се српските туристи.Ке дојда и мислат тука дека се којзнаешто.Дури и да било за девојка.Што барало тоа српско педерце да се пушта на некоја наша девојка која патем била зафатена.Па го фрснале со камена коцка во глава.Па голема работа.лелел.како да е првиот човек што изел коцка и умрел.Браво за момакот што си ја бранел својата чест и на девојаката.Треба и ние малку во скопје да земеме пример.:pos2::pos2:камена коцка:pos2:

Член од
11 јуни 2007
Мислења
1.505
Поени од реакции
1.302
Изречени затворски казни за убиството на српскиот турист во Охрид

Судот во Прилеп ги прогласи за виновни охриѓаните Митре Костоски, Илче Јоноски и Ѓоко Наумоски и Србинот Драган Ѓорѓевиќ во отсуство за убиството на туристот Дејан Новаковиќ од Белград, што се случи лани во август во Охрид. Јоноски ќе отслужи казна затвор од четири и пол години, Костоски и Ѓорѓеви по четири, а Наумоски една година. Тоа е содржината на пресудата што денеска ја објави Судскиот совет во Прилеп. Судот го преквалификува делото од свирепо убиство во учество во толпа во која има смртен исход за тројца од обвинетите, а Наумоски само за учество во толпа. Пресудата не е правосилна, а адвокатите најавија жалби.
Предраг Ќириќ, адвокатот на семејството Новаковиќ, чии претставници не беа во судницата, не го криеше незадоволството од пресудата и од целиот процес воопшто.
- Со пресудата не се опфатени и на слобода се најмалку уште три-четири други лица кои се соизвршители на убиството. Тоа укажува дека не сум задоволен. Не сум задоволен од пропустите направени во полицијата и истрагата во Охрид. Не ги коментирам најавите на некои правно неуки луѓе за жалба во Стразбур - изјави Ќириќ.
Адвокатот на Јоноски, Воислав Димоски, изјави дека квалификацијата била предимензионирана.
- Пресудата е некој компромис, подалеку е од охридското Обвинителство, но е далеку од реалноста. Не сум задоволен. Ќе поднесам жалба по сите основи оти не е докажано дека го сторил делото. Можеби има елементи за учество во тепачка, а разликата е драстична - рече Димоски.
Антон Моцан, адвокатот на Наумоски, е изненаден од пресудата.
- Очекував дека Судот ќе донесе правилна и законита одлука со која мојот клиент ќе го ослободи. Ова е компромис да се покрие притворот од речиси една година, во кој се наоѓа Наумоски - изјави Моцан. (Љ.М.)

Дечки ај да се собереме толпа луѓе да ги утепаме Бране и Грујо па да одговараме за учество во толпа во која има смртен исход !

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Нема полоша работа од гнида која го напаѓа сопствениот народ.Демек охриѓаните плачеле за пари а тие пари кои се заработуваат се распределуваат низ цела Македонија.Таков е случајот со сите градови.Данокот од се што се произведува оди во буџетот.Сметајки колку луѓе секое лето го посетуваат охрид изгледа и ти ги ацетотово ги јадеш парите по кои плачат Охриѓаните.
Неможам да сватам како некој може да ги брани србите а да го напаѓа сопствениот народ.Коко охриѓаните да не се Македоцни.
Што се однесува до српчево,убаво го изело.Нека поздрави на тој свет.Мислат дека можат да дојдат тука и да изигруваат некои курнази.Епа можат во скопје каде геј популацијата е на високо ниво ама во другите градови-крст.И јас сум од скопје ама тоа е вистината.Што ќе правиш.Кај нас поголемиот број,не сите,ама поголемиот број би му се воодушевувале на српчево ама арно не бил во скопје.А и во скопје можат да наебат.нека пазат.

--- надополнето ---

ohridmkd остави ги овие гејови што зборат глупости.знаеме сите какви се српските туристи.Ке дојда и мислат тука дека се којзнаешто.Дури и да било за девојка.Што барало тоа српско педерце да се пушта на некоја наша девојка која патем била зафатена.Па го фрснале со камена коцка во глава.Па голема работа.лелел.како да е првиот човек што изел коцка и умрел.Браво за момакот што си ја бранел својата чест и на девојаката.Треба и ние малку во скопје да земеме пример.:pos2::pos2:камена коцка:pos2:
Slusaj ne napagjam jas sopstven narod, napagjam alapaci za pari. Go napravija Ohrid poskap od more, sporedi gi cenite so albanja, bugarija i juninistan i ce vidis. Koi pari gi davaat oni vo drzava? mislis sekoj gi placa turistickite taksi?

Jas ne sum vraboten vo administracija ili bilo sto, sto e pod drzavna kapa. Naprotiv jas si placam danoci za telefon, inernet, struja, benzin, hrana i ostanati proizvodi. I da mi se gadi koga ce vidam 160 denari makijato vo ohrid, se zamisluvaat deka e druga planeta. Kolku e zarabotkata na gazdata si razmislil li?

Jas do sega ne sum cul nekoj da se pofali od ohrigjani. Rani kuce da te lae e ova.

P.S. Izvini sto kasnam. ;)

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Ubistvo Srbina 14 godina, ubistvo Francuza 240 godina:mad:

ističe da je presuda sramna, a advokat porodice Novaković da je problem u tome što je makedonsko tužilaštvo prekvalifikovalo optužnicu iz „svirepo ubistvo" u „učestvovanje u tuči sa smrtnim ishodom".- Katastrofalno je da ubice dobiju tako blage kazne. To nije bila tuča, kako ju je tužilaštvo predstavilo, već brutalno ubistvo!
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/hronika/story/168624/Ubistvo+Srbina+14+godina,+ubistvo+Francuza+240+godina.html

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.257
Помина скоро една година,чоекот си замина (бтв,не е и тој чист),капак на се правите луѓе не се осудени.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Naprotiv jas si placam danoci za telefon, inernet, struja, benzin, hrana i ostanati proizvodi. I da mi se gadi koga ce vidam 160 denari makijato vo ohrid, se zamisluvaat deka e druga planeta. Kolku e zarabotkata na gazdata si razmislil li?
Тоа што ти го плаќаш за телефон, интернет, струја се викаат сметки, не даноци. Друго е данок.;)

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
А кој ти рече било што за 18% ддв? Ти велиш данок за сметките, таа грешка ни баба ми не ја прави...
Sakas da kazes za smetkata od struja, telefon i slicno nema presmetano ddv???

Ili ne si razbral sto pisuva ili teras inaet. Vo bilo koja smetka ti e naveden i danok koj e vklucen vo smetkata pokraj proizvodo
--- надополнето: Jul 16, 2011 1:54 AM ---
А кој ти рече било што за 18% ддв? Ти велиш данок за сметките, таа грешка ни баба ми не ја прави...
Sakas da kazes za smetkata od struja, telefon i slicno nema presmetano ddv???

Ili ne si razbral sto pisuva ili teras inaet. Vo bilo koja smetka ti e naveden i danok koj e vklucen vo smetkata pokraj proizvodot ili uslugata.

Za babati ce go prasam dedo mi... :D

Kajgana Shop

На врв Bottom