Српски и грчки владици на церемонија кај Вранишковски

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.690
Поени од реакции
48.910
Eхххх да бев на власт и некој и нешто во држава имав спремно чаре и пол за тој човек .Секој ден ке плаќав да го ебат цигани дур не му го напараат гзот ко Јапонско знаме.А сега ке шета слободен и ништо не можеме.

T

trilobite

Гостин
Ја мислам дека Вранишковиќ немаше потреба да се затвара воопшто.
Со тоа само се актуелизира синонимот за наводно"мачеништво".
Да се прогласи персона нон грата или како државен непријател е политички покоректно(поради добрососедски односи со Србите)како што направија со тој америчкиот шпијун пред 4-5 г.за завера против државата,штом веќе не се во состојба црквите да го решат на Христијански начин.
Ова е политички проблем и ништо повеќе и така треба да се пристапи кон ова.
Кога државата би имала донесено јасен став по ова прашање со изгласување во парламент,потешко би одело со мешање на политики однадвор во исклучиво домашен проблем.
Значи, да се лоцира и дефинира правилно,да се заземе јасна позиција и да се изолира бактеријата.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Време е да се размисли за признавање на Црногорската црква,како автокефална.

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Пу пу машала

ABC напиша:
Време е да се размисли за признавање на Црногорската црква,како автокефална.
НО ШИТ. Ама и Егејската.

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
а многу е лесно решението. требаат еден камион и еден патриот и една сообраќајка

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
сега читам по весници, радниците се обидувале да влезат во Некои од црквите межу кои и во таа на плаошник и да држат богослужба.
Тимотеј за весникот вика демек МПЦ неможе да стави чувар пред секоја црква, зошто не се најде по некој секогаш да дежура поред локалната црква, па кога ќе дојдат да го викне локалното население да ги избркаат. За да имс е даде на дознаење дека не се добрдојдени ниту во земјава.

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
brainbug напиша:
SPC bese preedvesnik a podocna i glasnik na celata srpska hegemonisticka politika na ovie prostori.
Mene me interesira kako uspeale tie dva avtobusi da vlezat vo RM, i kako toa na samiov cin nitu edna bombaska edinica na komitite ovoj pat nemase. Da se razbereme ovde stanuva zbor za potkupuvanje na korenite i kako drzava i kako nacija.
Kako sega nema pompa od tipot na proverenite socijalisticki istoricari niz vesnicite mediumite kolumnite....
Sepak sreken sum deka svesta postoi barem megju progresivnata mladina koja sto e ovde na forumot. Mnogumina i so mene ne se soglasuvaat veruvam no sepak se raduvam sto abrem tuka ovoj cin i akt e osuden jasno i nedvosmisleno
potpolno se soglasuvam tokmu taka kako stoe kazano .te podrzuvam vo tvoeto razmisluvvanje.

Член од
6 март 2007
Мислења
72
Поени од реакции
0
Па, се разбира. Без таква цел, изродот немаше да биде каде што е.

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Абе се добро од прогресивната младина, но дали некогаш ќе можеме да преземаме нешто во свои раце? Е тоа не зависи само до нас.

Член од
5 јуни 2007
Мислења
890
Поени од реакции
9
umoren sum, samo sto se vrativ od rabota theMac3donian no eve od rakav eden progresiven akt :P

sekoj den po eden vas mnogu pocituvan mail na SPC i POA web kako izraz na nesoglasuvanje so nivnata politika sprema MPC i makedoncite.

note: pozelno e istiot da go ispecatite i ispratite na nivnata adresa. kolku sto se sekavam od infoto na kajgana od prilika 5-6000 posetiteli dnevno = 5-6 iljadi pisma i mailovi = odlicna promocija na javnoto mnenie, imajki predvid deka istite se upateni od pretezno mladi (mladi=idnina), nema idnina za srpsko/grckata crkveno/nacionalna propaganda vo RM

podobra, pokonkretna i pokoncizna poraka ne bi mozele da primat :)

toa ne e mnogu za nikoj od nas o znaci sa nas samite svoevidna sopstvena satisfakcija.. barem nitu eden idiot ko brainbug vo idnina ne ke moze da ve prozve i prasa a sto vie napravivte za MPC :)

Член од
29 октомври 2005
Мислења
26
Поени од реакции
1
Сите верски заедници активно учествуваат во политичкиот живот и не може никој да ја порече поврзаноста на верските организации со политичките. Кога дури ни Неговата Светост Патријархот Вартоломеј нема доволно храброст во себе да го облече оружјето на светлината и да изусти Република Македонија, тогаш навистина на испит е богоугодноста на клирот од Источно Православната вера.
Проблемот со канонското неединство на МПЦ е антихристијански наметнат од многу светости, блаженства и високопрепсвештенства кои што во името на големонационалните идеи забораваат на простиот факт оти Црквата не може владетел неверник со ираде да ја поништи. Не можеа ни римските императори и не може ни некој султан.
Инсистирањето на вистината е императив наметнат од Бог, зашто тој е Патот, Животот и Вистината и следејќи ја вистината всушност се следи Бог. И Затоа се додека МПЦ инсистира на вистината воопшто не ме грижи тоа што е во канонско неединство со екумената.
А секоја друга паралелна организација е едноставно многу врева за ништо.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Dali toa nekoj ja dupi GPC?!? Vekje pola godina imame sluchaj vo Poraneshnata Otomanska Provincija Junanistan (POPAJ) grupa lugje da sakaat se molat na antichkite bogovi, a GPC javn so najpogrdni zborovi gi "predupreduva". Shto mozhe da se izigra dobra partija tuka, .....

ANCIENT GREEK GOD's NEW BELIEVERS Previous rites have been performed covertly, but the culture ministry was obliged to grant permission for the event after a court last year legitimised the religion, which was eclipsed 1600 years ago by Christianity.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ona sto mene me iritira najmnogu e toa sto nasava MPC sekogas ama sekogas se naogja zatecena,nespremna!
Navodno veruvaat vo ''hristijanskata'' ljubov pa ke pocekale 'dobrata' strana da dobie pravedna zavrsnica,gospod ni bil svedok i kaj da e ke ja bide rabotava!
Mi deluvaat tolku pocetnicki mrzilvi i nezainteresirani za toa to im se slucuva pred nosot i ako nesto gi splotuva nivnite ''interesi'' toa bi bile samo crkovnata zemja koja ostanala za 'prodavanje' pa da mozat da se zbogatat,neznam dali se popovi ili biznismeni !

I uste da dodadam deka bi sakal nekogas da doznaeme predvreme kade se organizira nekoja sluzba na raskolnikot zaedno so gpc i spc pa da otideme da ne ''prosvetlat'' t.e. nie niv,pogotovo prodadenite makedonci koi sto glumat ludilo tamu,neznam dali mesnoto naselenie kaj sto se odrzale vakvite sluzbi znaelo nesto prethodno i ako znaelo zasto ne gi sprecile!!!!!????

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Се убаво...

brainbug напиша:
umoren sum, samo sto se vrativ od rabota theMac3donian no eve od rakav eden progresiven akt :P

sekoj den po eden vas mnogu pocituvan mail na SPC i POA web kako izraz na nesoglasuvanje so nivnata politika sprema MPC i makedoncite.

note: pozelno e istiot da go ispecatite i ispratite na nivnata adresa. kolku sto se sekavam od infoto na kajgana od prilika 5-6000 posetiteli dnevno = 5-6 iljadi pisma i mailovi = odlicna promocija na javnoto mnenie, imajki predvid deka istite se upateni od pretezno mladi (mladi=idnina), nema idnina za srpsko/grckata crkveno/nacionalna propaganda vo RM

podobra, pokonkretna i pokoncizna poraka ne bi mozele da primat :)

toa ne e mnogu za nikoj od nas o znaci sa nas samite svoevidna sopstvena satisfakcija.. barem nitu eden idiot ko brainbug vo idnina ne ke moze da ve prozve i prasa a sto vie napravivte za MPC :)

Јас сум за... само што колку % од форумов ги боли за „Политика и Вести“ или пак „историја“.

Македонската младина (се извинувам за тие правите) не ги боли!!!
ТАЖНО НО РЕАЛНО.

Kajgana Shop

На врв Bottom