Србија вознемирена од парадата во Нови Пазар

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 септември 2010
Мислења
3.059
Поени од реакции
2.635
оти да не?
нас не има од швајцарија па до црно море, се тоа беше наше пред да се доселат ваму словените и да донесат красти вошки и прша
И ти наместо да говориш на raguseo, veklisun, rumeri kuvinta, murlaška besyda или gan-veyan, принуден си да зборуваш на еден од словенските јазици. Кутриот ти!
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.911
Поени од реакции
31.208
И ти наместо да говориш на raguseo, veklisun, rumeri kuvinta, murlaška besyda или gan-veyan, принуден си да зборуваш на еден од словенските јазици. Кутриот ти!
ако имаш некоја аудио снимка или напишан текст од зад карпати од период кога се селеле словени па да докажиш дека ова сега е словенски јазик.....
 
Член од
12 март 2009
Мислења
14.421
Поени од реакции
9.110
Без разлика што голем број на Срби се доселиле во поново време, уште од 9-от век кога Унгарите за првпат дошле во Централна Европа, Војводина имала мнозинско словенско население. Од тогаш па се до денес, Србите претставуваат мнозинство во неа, можеби со кратки периоди на унгарско мнозинство.
Дури и да влезат во ЕУ, едноставно Србите се во поголем број таму и тие ќе бидат главниот фактор во евентуална одлука дали да имаат поблиски односи со Унгарија или не, а не како кај нас, кога малцинството одлучува на сметка на мнозинството.
сакам да кажам, староседелците срби може исто да сакаат да бидат во аутономна Војводина, па i имаа автономија se dodeka Милошевиќ ne прати една банда пијани платеници која влезе во вовоџанскиот парламент и ја прекина седницата
5. okt/lis. 1988
Pod kontrolom Slobodana Miloševića, Mihalj Kertes i 100.000 ljudi iz Bačke Palanke i ostatka Srbije ulaze u Novi Sad da podrže proteste protiv vojvođanske vlade.
6. okt/lis. Nakon što je JNA odbila da rastera gomilu ili zaštiti zgradu skupštine u Novom Sadu, vojvođanske vlasti daju ostavku i zamenjeni su političarima lojalnim Miloševiću[16]. Srbija sada ima 2 od 9 (uskoro 8) glasova u Predsedništvu SFRJ.

Kertesov uspon u visoku politiku je počeo tokom Antibirokratske revolucije, ustanka protiv „starog režima“ i podržavajući Miloševićevu politiku - započeo proteste u Bačkoj Palanci i vodio protestante do Novog Sada. Događaj, poznat kao „Jogurt revolucija“, je doveo do ostavke pokrajinskog vođstva i postavljanja vođstva odanog Miloševiću. Njegova izjava „Zašto se vi kao Srbi plašite Srbije, kad se ja kao Mađar ne plašim?“, ga je posebno proslavila. [7]
 
Член од
3 септември 2010
Мислења
3.059
Поени од реакции
2.635
ако имаш некоја аудио снимка или напишан текст од зад карпати од период кога се селеле словени па да докажиш дека ова сега е словенски јазик.....
Тuоne Udaina сега во гробот се превртува зошто не си го почитуваш и негуваш својот јазик!

Еве ти, да си знаеш за другпат:

http://dalmatianlanguage.yolasite.com/
 

Hulse

Дурак
Член од
24 октомври 2012
Мислења
786
Поени од реакции
483
сакам да кажам, староседелците срби може исто да сакаат да бидат во аутономна Војводина, па i имаа автономија se dodeka Милошевиќ ne прати една банда пијани платеници која влезе во вовоџанскиот парламент и ја прекина седницата
5. okt/lis. 1988
Pod kontrolom Slobodana Miloševića, Mihalj Kertes i 100.000 ljudi iz Bačke Palanke i ostatka Srbije ulaze u Novi Sad da podrže proteste protiv vojvođanske vlade.
6. okt/lis. Nakon što je JNA odbila da rastera gomilu ili zaštiti zgradu skupštine u Novom Sadu, vojvođanske vlasti daju ostavku i zamenjeni su političarima lojalnim Miloševiću[16]. Srbija sada ima 2 od 9 (uskoro 8) glasova u Predsedništvu SFRJ.

Kertesov uspon u visoku politiku je počeo tokom Antibirokratske revolucije, ustanka protiv „starog režima“ i podržavajući Miloševićevu politiku - započeo proteste u Bačkoj Palanci i vodio protestante do Novog Sada. Događaj, poznat kao „Jogurt revolucija“, je doveo do ostavke pokrajinskog vođstva i postavljanja vođstva odanog Miloševiću. Njegova izjava „Zašto se vi kao Srbi plašite Srbije, kad se ja kao Mađar ne plašim?“, ga je posebno proslavila. [7]
Тoa сaкaв и дa гo пишaм пoгoре, Вoјвoдинa мoже дa биде сaмoстoјнa сaмo aкo Србите тaму гo пoсaкувaaт тoa, иaкo е нелoгичнo.
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.911
Поени од реакции
31.208
Тuоne Udaina сега во гробот се превртува зошто не си го почитуваш и негуваш својот јазик!

Еве ти, да си знаеш за другпат:

http://dalmatianlanguage.yolasite.com/
значи за понављачи уше еднаш, дали имаш аудио запис или пишан текст нна словенскиот јазик од зад карпати во време на нивно доселување овде?
 
Член од
3 септември 2010
Мислења
3.059
Поени од реакции
2.635
значи за понављачи уше еднаш, дали имаш аудио запис или пишан текст нна словенскиот јазик од зад карпати во време на нивно доселување овде?
Tи во мене се сомневаш!?

Не само аудио запис и пишан текст, туку и видео-запис во кристал ако ти треба.:D
 
Член од
12 март 2009
Мислења
14.421
Поени од реакции
9.110
Тoa сaкaв и дa гo пишaм пoгoре, Вoјвoдинa мoже дa биде сaмoстoјнa сaмo aкo Србите тaму гo пoсaкувaaт тoa, иaкo е нелoгичнo.
и хрватите од Истра ( истриани) а и тие од Далмација уште од ехЈу навиваа за автономии и форсираа иалијански јазик, дури и босанци доселени таму учеа италијански....
се сменија таму работите со доаѓањето на ХДЗ на власт а и пред се со отворени граници за хрватите уште пред 20 години, посебно со влезот во ЕУ... Ова со Војводине може да биде притисок на Србија за одбивање од Русија...
 
Член од
20 декември 2015
Мислења
204
Поени од реакции
67
оти да не?
нас не има од швајцарија па до црно море, се тоа беше наше пред да се доселат ваму словените и да донесат красти вошки и прша
За Тракијците ли зборуваш?
 
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.560
Поени од реакции
1.014
оти да не?
нас не има од швајцарија па до црно море, се тоа беше наше пред да се доселат ваму словените и да донесат красти вошки и прша
Летчо и циганите ги има од Индија па до Ирска со векови . За разлика од вас делумно го задржале и јазикот и обичаите , цареви имаат, па не се речиси никаков фактор .
Али сега имаш шанса да си најдеш побратимче во @ хан Ацо , да си позборувате за штетното влијание на Словените врз вашите благородни народи .
 
Член од
20 април 2012
Мислења
2.650
Поени од реакции
6.242
значи за понављачи уше еднаш, дали имаш аудио запис или пишан текст нна словенскиот јазик од зад карпати во време на нивно доселување овде?
А дали ти имаш аудиозапис од германски јазици од 3 век,пример???
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.911
Поени од реакции
31.208
А дали ти имаш аудиозапис од германски јазици од 3 век,пример???
пример немам, така да испаѓа дека овој Македонски јазик е древниот, а не некакво си словенско грофтање и ржење[DOUBLEPOST=1471768350][/DOUBLEPOST]
Летчо и циганите ги има од Индија па до Ирска со векови . За разлика од вас делумно го задржале и јазикот и обичаите , цареви имаат, па не се речиси никаков фактор .
Али сега имаш шанса да си најдеш побратимче во @ хан Ацо , да си позборувате за штетното влијание на Словените врз вашите благородни народи .
цигани, срби, хрвати, босанци, албанци, бугари... се се тоа понови народи кои се појавуваат доцна во историјата и кои не играле никаква улога во креирање на цивилизациски вредности
 
Член од
20 април 2012
Мислења
2.650
Поени од реакции
6.242
пример немам, така да испаѓа дека овој Македонски јазик е древниот, а не некакво си словенско грофтање и ржење[DOUBLEPOST=1471768350][/DOUBLEPOST]
цигани, срби, хрвати, босанци, албанци, бугари... се се тоа понови народи кои се појавуваат доцна во историјата и кои не играле никаква улога во креирање на цивилизациски вредности
Да и сево ова го научи од германските аудио записи од 3 век???Да и сево ова го научи од германските аудио записи од 3 век???
Сметаш дека еден Никола Тесла нема никаков цивилизациски допринос?
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.911
Поени од реакции
31.208
Да и сево ова го научи од германските аудио записи од 3 век???Да и сево ова го научи од германските аудио записи од 3 век???
Сметаш дека еден Никола Тесла нема никаков цивилизациски допринос?
Па јас тврдам исто како тебе дека нема аудио записи од 3 век или од некакви си словени зад карпати. Се слагам со тебе и не може никој да каже дека овој јазик кој го зборуваме е некаков си заткарпатски словенско ропски јазик.
Македонци како народ постојат во континуитет имаа свои царства и цареви пред 3000 години. Пред да настанат и срби и роми и бугари и хрвати и црногорци и босанци и словенци....
А цивилизација не значи трофазна струја, цивилизација не е ни голот на Шакири ни лименка скопско. Си има тука поголеми работи
 
Статус
Затворена за нови мислења.
На врв Bottom