Споменик на Александар Македонски на плоштад Македонија?

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Абе каков споменик стварно, дај тие пари колку се на пр. 200.000 евра да ги поделиме на секој граѓанин, на сите 2 милиони.

Тоа ке му дојде на секој човек по
0,1 евро или
6 денара.

Со тие пари ке се решат проблемите на граѓаните, а не тука споменици ке ми градите на некојси александар - квазипатриоти едни!
Уф колку ве мразам!!!

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
.

колку повисок споменик толку подобро за да може повеќе предавници да го гледаат и думрат од инает
а за нас вистинските македонци да му се восхитуваме.

trance123

Не сум ПАРТИот
Член од
29 јануари 2006
Мислења
104
Поени од реакции
6
колку повисок споменик толку подобро за да може повеќе предавници да го гледаат и думрат од инает
а за нас вистинските македонци да му се восхитуваме.
Супер за тебе, можеш и да се сликаш со споменикот, а може до него да направат уште еден поголем на Колјо големиот Македонски, па ќе ви биде атракција супер време ќе си поминувате ти и таквите како тебе. Можеш и да се облечеш и како војник во фалангата и да го чуваш од вандализам. Секако уште долго не ќе може да излеземе од границите на Македонија па ќе се гордееме и ќе бидеме патриоти најголеми.

Да не е смешно би било тажно :baeh:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Нешто се мислам...,а кој тоа ќе НАПРАВИ споменик од 30 метра????....., а да не се сруши, што ќе биде брука невидена :) и нормално да биде убав,елегантен, неповторлив, каков што Александар заслужува...
Не како оној куп железо на Водно..кој само што не почнал да кородира....:)
Кој всушност и по кој тендер ги делка ова споменициве на Гwујо????

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Ја искрено не разбирам како може уствари некој да има нешто против ставање споменик на личноста на која сите се гордееме и на која гејците љубоморат ... а уште помалце можам да разберам како некои луѓе го оправдуваат тоа .... срамота.:kesa::kesa:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
mrs pickati mater komunjarska, ajde do 22 mart uste malce IMA

Значи овде членови на вмро можат да пцујат ида вреѓаат а модраторите да не мрднат со прст. епа затоа и ќе пропаднете затоа што сте проста маса која знае само да биде вулгарна - вулгарос - булгарос - нечисти.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Значи овде членови на вмро можат да пцујат ида вреѓаат а модраторите да не мрднат со прст. епа затоа и ќе пропаднете затоа што сте проста маса која знае само да биде вулгарна - вулгарос - булгарос - нечисти.
Така е!
Ми се занасаат тука од прееска , споменик на александар ке праеле.
Зашто?

Демостен рекол дека Македонците се негрци и варвари.
И таму уште 50 антички клошарски историчари.

Кој к*р е па Демостен?!?!?!?

Никој и ништо, ех деца деца...

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.314
Поени од реакции
5.984
Јас не знам на 31 година така да размислуваш а се правиш наудрен или ступиден дека ние не сме веле сила па остро да играме некој фактор на балканот. Заради ваквите провокации и даваме причина на Атина да става вето и секаде да не попречува бидејќи е она веле сила за нас.
Зотакис, ој ти антички човеку..Не се сите како тебе да се излежаваат на грчко тло поради тоа што биле гратис лежалките, и таму ти „правеле“ метании, те нарекувале Македонец дури им ги фрлаш парите, за пак кога ќе се вратиш во Македонија, прво да им заметеш таму на Евзони, и после пак да те фиромизираат се до другото лето, кога ќе го привлечат твоето внимание, годинава можеби ќе ти дадат безплатни жетони за на тобоган...
Ќе се налутела Атина? А зошто продаваат аптекине лексилиум?:toe:

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Зотакис, ој ти антички човеку..Не се сите како тебе да се излежаваат на грчко тло поради тоа што биле гратис лежалките, и таму ти „правеле“ метании, те нарекувале Македонец дури им ги фрлаш парите, за пак кога ќе се вратиш во Македонија, прво да им заметеш таму на Евзони, и после пак да те фиромизираат се до другото лето, кога ќе го привлечат твоето внимание, годинава можеби ќе ти дадат безплатни жетони за на тобоган...
Него како?!?!?

Па зарем таква личност си да лутиш некого?

Зашто?

Заради некој си мочан Александар кој е дел од твојата небитна историја.

На кого па му треба историја?

Глупости.
Ако побараат и полот треба да си го смениме, за да не ни се налутат.

Така се гради добрососедски односи, а не тука споменици ке ми градите!

Ај сега мрш!

ЕДИТ:

Само да знаеш дека ние сме Словени дојдени на балканов со сламка гњурејки преку Дунав во 6 век

Словени сме од Крапина дојдени

Член од
12 септември 2008
Мислења
271
Поени од реакции
42
Споменик на Александар Македонски на плоштад Македонија?

Kolku shto e mozno pogolem da go napravat! I po moznost so sredniot prst nakaj juznite komshii da pokazuva! :wink:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Одлична идеја, ја поддржувам, фала Богу му текна на некој. Нека биде осветлен, повисок и ако е можно заграден, ради копиљаната која ќе сака да шкрта по него и што не, да земеме пример Гоце Делчев во Парк. Кој мерак само ќе ми се оствари и стадионот ако се нарече Филип II. И јас како Деко би ги прашала тие што имаат против споменик на Александар на плоштад, која е причината зошто не сакаат? На кого да му направиме споменик, на Коста Бургов? Лејм ќе биде ако кажете дека не треба да провоцираме. Европа е испровоцирана од нас како народ прво, додека постоиме ние како народ со свој сопствен јазик, и со прст да не мрдаме ќе провоцираме.

П.С. Кога им кажував на контактите на MSN дека ќе се гради споменик кај елката, на некои прва реакција им беше: "Леле бе па елката каде ќе ја ставааат? :cry:"
:pos2:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646

Абе човече како се градат добрососедски односи, сигурно не со ставање на споменик на Александар Велики кој официјалната влада од атина ќе го искористи во пропаганда дека еве ние ги провоцираме и ќе им даде поголемо право да кренат џева и да ен блокираат од еу и нато. Ак ое тоа целта на вмро тогаш мене ми е јасно дека они не саакаат да не внсесат тамо и затоа ги прават овие потези. Значи јас не сум против да с естави споемник но мислам дека не сега таков моемент.

п.с. а што ќе речеш за споменикот на крсте петокв мисирков што сакаат бугарите да го стават на плоштад во софија? Дали тоа ќе биде провокација од страна на бугарија? Дали вмро ќе реагира на тоа?

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
И без тој споменик ќе те обвинат за провокација.
Најголема провокација е што ја окупираа Беломорска Македонија.

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Абе човече како се градат добрососедски односи, сигурно не со ставање на споменик на Александар Велики кој официјалната влада од атина ќе го искористи во пропаганда дека еве ние ги провоцираме и ќе им даде поголемо право да кренат џева и да ен блокираат од еу и нато....
А како да сега ние не сме блокирани од ЕУ и НАТО...:tapp:
Гледате ли што ви вика Грција? Ако не го смените името на државата, нема влез нити во НАТО, нити во ЕУ. Така да, не се замарајте многу со тоа дека правиме провокација со тоа што преименуваме објекти, правиме споменици итн...
Ако ние стварно им требаме на ЕУ и НАТО, самите ќе не побараат, без оглед на тоа, што Грција мисли...

Kajgana Shop

На врв Bottom