Спектакуларна прослава по повод 20 години од независноста

Статус
Затворена за нови мислења.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
not.
Неможам да поверувам дека ќе прават паралелна прослава, дека паралелно ќе трошат пари со цел да си го измерат. Треба да се воведе закон со кој ќе се казнуваат политичари, али дефинитивно тоа треба брзо да се донесе.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Тоа е во организација на Општина Карпош, на паралелната прослава, на тие што се строго против делењето на народот.
За ова досега немам прочитано. Сигурна ти е информацијата? Ако да незнам што да кажам, не дека сум изненаден, но се надевав дека некој луѓе барем за момент, барем еден момент во животот ќе имат доблест.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
За ова досега немам прочитано. Сигурна ти е информацијата? Ако да незнам што да кажам, не дека сум изненаден, но се надевав дека некој луѓе барем за момент, барем еден момент во животот ќе имат доблест.
Информацијата ми е од пријател кој живее во Карпош. Градоначалникот организирал прослава на која ќе пее Гоце Арнаудов, негде на амфитеатар крај Вардар. Не ме лаже човекот сигурно.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
А да за тоа слушнав но мислев дека е на некој друг датум. Незнам што да кажам се обидувам да го дочекам денот кога во Македонецот ќе преработи националната свест и свеста за единство и државотворност.
Патем Алфа тв убаво го покрила со видео она што беше и погоре напишано.
http://www.vesti.alfatv.com.mk/default.aspx?mId=57&eventId=40372

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Кај оваа власт ми се допаѓа тоа што барем се труди да организира нешто.Можеби тоа ќе биде кич и смешно, ама барем организира нешто.
Да беше сдсм на власт гарант ќе имаше коктел во таа големата сала во собранието, ќе се доделеа 2-3 награди и чао пријатно.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Мене ме нервира Александар Македонски, да можам да го клонирам, ке го клонирам само за да го убијам, јавно. Чисто ради да изнервирам народ ;)

А исто така ме нервира независност на република македонија, зашто не осетив никакво подобрување откако бидна самостална. Да можам да ја клонирам македонија и да клонирам атомска бомба, и све да дигнам у ваздух, чисто ради тоа да изнервирам народ.

Исто така ме нервираат Црквите и Џамиите, да имам антиматерија, па да ги ушмукам сите тие објекти и на нивно место да изградам обзерватории за луѓето да гледаат во големата слика тамо горе низ универзумот.
А ти да не не замараш нас со вакви испади,и онака животот ти немал смисла,удави се в шоља без никаква штета..

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Има некаде официјална програма по интернетов? Кога ќе почни прославата? Шо ќе има на распоред? Недела дена пред настанов само шпекулации се шират...

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Интересен дел од програмата е пренесувањето на декларацијата на независност од парламентот во „музејот на македонската борба за државност и самостојност„, што ќе овозможи овој важен документ да биде достапен за граѓаните. Што мислите за овој чин?

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
1.000 деца први ќе поминат низ портата "Македонија"
Илјада деца ќе ја испеат роденденската песна на композиторот Марјан Неќак. Тие први ќе поминат низ портата "Македонија", што ќе ја симболизира иднината на државата:eek:
Од 83 општини ќе има бесплатен автобуски превоз до Скопје.

Со театарски ораториум "Непокор" пред Музејот ќе бидат илустрирани сцени од минатото, во изведба на актери од сите македонски театри во Македонија, а Армијата, со почесна стрелба, ќе им оддаде почит на сите загинати херои.
Покрај спомениците, на Плоштадот ќе стојат актери во костими, за да ги симболизираат историските периоди во кои живееле соодветните личности.
На 40-метарска сцена на Плоштадот ќе следува музичко-сценски спектакл, насловен "Македониум", во кој, покрај 300-те уметници, ќе настапат уште 90 пејачи и групи од естрадата.
По обраќањето на премиерот Никола Груевски, на Плоштадот ќе биде пуштена грандиозната фонтана со споменикот "Воин на коњ".
http://www.vest.com.mk/?ItemID=A521952EF0B77842A08CBE699CEA2D7B

НА СПЕКТАКЛОТ ЗА ОСМИ СЕПТЕМВРИ
Примабалерината Мијалкова ќе биде сонцето

"Музичкото дело на Неќак е спектакуларно, се чувстува македонската историја, но и современо, звучи како да е за отворање на Олимпијада во 2034 година на Марс"...
...вели хрватскиот кореограф Сташа Зуровац, автор на кореографијата на спектаклот "Македониум"
http://www.vest.com.mk/?ItemID=33F13ADC9B4A6A49AB0B05F04B09C988

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
634
згрозен сум од најавите за бојкот и паралелни прослави

засрамен сум од моите сонародници кој партија ставаат пред држава и народ... вакви делби во 2011? вакви делби, малци ли ни беа..срамота, навистина се срамам

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Згрозен сум и јас Македонцки . До последен момент се надевав дека нема да се случи вакво нешто. Но дефинитивно волкот го менува влакното.....
Но народот гледа, тоа е најважно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom