Спектакуларна прослава по повод 20 години од независноста

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 март 2006
Мислења
17.776
Поени од реакции
12.239
Мене ми личи на рекламирање. Јас ќе славам независност на Македонија,а нема да ги славам портите и фонтаните, има некој против? Славев и на самиот ден кога станавме самостојни, на 5,на 10 на 15,дочекав и 20. Ќе си седнам во двор со скара и алкохол, со стари македонски песни и ќе пеам во чест на независноста. Тоа е мое мислење, јас така сакам. Вие ако сакате скакајте низ плоштад и мавајте се од земја, летајте или на кранови скакајте ич не ми е гајле.
На здравје забава каде и да славиш... само бриши го кранот, резервисан е за Каролина...и квариш кариера ;)

Има инфо дал паркинзите ќе бидат бесплатни? ако одат луѓе со кола...

Оваа тема уште еднаш ми потврдува колку мизерна нација сме.
стварно сме за нигде, нели?

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Има инфо дал паркинзите ќе бидат бесплатни? ако одат луѓе со кола...
Е да бе и паркинзи бесплатно и јадење бесплатно, да не сакате и Каролина без пари да пее. Не ми се верува дека ќе биде бесплатно, ама и не би ти препорачал да одиш со кола.
--- надополнето: Aug 26, 2011 1:06 PM ---
Ќе си седнам во двор со скара и алкохол, со стари македонски песни и ќе пеам во чест на независноста.
Кажи што пиеш, за да знам што да донесам.. ;)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.776
Поени од реакции
12.239
Е да бе и паркинзи бесплатно и јадење бесплатно, да не сакате и Каролина без пари да пее. Не ми се верува дека ќе биде бесплатно, ама и не би ти препорачал да одиш со кола.
--- надополнето: Aug 26, 2011 1:06 PM ---

Кажи што пиеш, за да знам што да донесам.. ;)
па да ти кажам право, сакаме, јас сакам. Ако је бал...зашто да плаќам 300-400
јадење, пиење...
акхм, изумив дека го гледам сето ова низ призмата на парите, од лична корист не сум патриот...;)

патем, не знам некој дали забележал...ако има малку сожалување, заради овој спектакл,...на овие температури градежниците сеуште работеа околу 12-13 ч. као црнци...дали нема да прекинат на 40+?

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
па да ти кажам право, сакаме, јас сакам. Ако је бал...зашто да плаќам 300-400
јадење, пиење...
акхм, изумив дека го гледам сето ова низ призмата на парите, од лична корист не сум патриот...;)

патем, не знам некој дали забележал...ако има малку сожалување, заради овој спектакл,...на овие температури градежниците сеуште работеа околу 12-13 ч. као црнци...дали нема да прекинат на 40+?
Абе сакаме, ама нема. :)

Инаку за градежниците неам зборови, уште работат на 40С, само да е завршено се на време. Греота.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.776
Поени од реакции
12.239
оф.т. од над собрание ги нема, најверојатно ги имаат пуштено.

у секој случај нека ни е на здравје каде и да сме за денот

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Дали ќе има автобуси до Скопје од другите градови ?

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Има нешто ново околу прославата? Некои протечени информации за тоа што се ќе се случува? :)
Гледам доста хеликоптери летаат низ Скопје деновиве... Да не вежбаат за 8-ми? :)

Член од
13 август 2008
Мислења
827
Поени од реакции
101
Космополитска програма со целиот уметнички потенцијал за 20 години независност

31.08.2011 - 13:20 |

Портата Македонија, музејот на македонската борба како и фонтаната на Воинот на коњ, од 8-ми септевмри и официјално ќе ја красат државата.

На денот на одбележувањето на 20 годишнината од македонската независност, манифестацијата ќе почне во 18 часот од пред Собранието каде претседателот Вељановски ќе им ја предаде декларацијата за независност на македонската гарда.
Со свечена поворка придружувани од 1000 деца заедно ќе поминат низ портата потоа од плоштадот по Камениот мост па се до новиот музеј.
Таму ќе ги пречека претседателот на државата, Ѓорѓе Иванов кој ќе ја положи декларацијата во архивите на музејот.
- Програмата има космополитска димензија и мисија да ги обедини сите граѓани без оглед на нивната политичка припадност, идеологија, вера и националност. Вистинско обединување за просперитетна и долговечна Република Македонија. Таа ќе ги илустрира нашето минато, сегашност и иднина... и ќе ги прикаже националните обележја и уметничките капацитети на државата, рече министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска.
Утрото на 8-ми ќе биде положено свежо цвеќе на вечните почивалишта на првиот претседател на Владата на независна Македонија, Никола Кљусев како и на трагично загинатиот претседател, Борис Трајковски.
Ова ќе бидат само дел од активностите кои ќе бидат реализирани по повод две децении од независноста на Македонија.
На 6-ти септември пак ќе бидат промовирани новопроизведените двокатни автобуси, а свечено ќе биде пуштен и во употреба обновениот и модернизиран аеродром “Александар Велики”.
Сите граѓани кои ќе сакаат да дојдат во Скопје и да бидат дел од големата манифестација, Владата ќе организира бесплатен превоз од 83 општини.
Гости од странство нема да бидат поканети, туку само домашни личности кои придонеле за независноста на Македонија. СИТЕЛ

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Dopolnuvanje od drug mmedium:

Независноста ќе се слави цел септември

Централната прослава на независноста ќе се одржи на 8ми септември, а прв пат ќе биде приредена и воена парада.

Големина на буквите
Мирјана Спасовска
31.08.2011

Централната прослава на 20 годишнината од независнсота на Македонија ќе биде одржана пред новиот споменик на Александар Македонски на 8 ми септември, а прв пат ќе биде приредена и воена парада. Свеченоста како што кажа минситерката за култура Елизбета Канчевска Милевска ќе

Одлуката беше да се поканат само домашни личности, значи граѓани на Република Македонија, личности од политичкиот, културниот, општествениот живот, личности кои во изминатиот период дале свој придонес за независна Македонија.
почне пред зградта на Парламентот каде ќе биде предадена Декларацијата за независност на Гардата што со дефиле ќе биде доствена до новиот Музеј на македонска борба, и положена од претседателот Ѓорге Иванов.

Министерството за култура засега не соопштува колку ќе чини прославата на 20 годишнината од независноста, а според зборовите на Канчевска Милевска уметничките учесници не побарале надомест за своето учество

„Сите оние коишто се вклучија се вклучија со голема енергија, без никакви финансиски средства. Во однос на целокупната програма, сите се вклучени без ниту едно прашање како она што го прашувате – колку средства се потрошени итн

„Сите оние коишто се вклучија се вклучија со голема енергија, без никакви финансиски средства. Во однос на целокупната програма, сите се вклучени без ниту едно прашање како она што го прашувате – колку средства се потрошени итн.“

Според прогармата На 40-метарска сцена на плоштадот ќе има - музички – спекаткл „Македоуниум“ со над 300 уметници како и хепенинг на околу 90 пејачи или бендови од забавната и народната музика, кои ја одбележале музичката историја во изминатите 20 години. Според изјавите на организаторите на манифестациајта сите би требало да ги надминат поделбитете со огледе дека како што рекоа одбележуавњето на независноста ќе има космополитски карактер. Државните манифестции акј нас често се политички концепирано. Милевска кажа дека им е упатена покана на гости од политичкиот културниот и општествениот живот политичрите . Претходно во медиумите се споменуавше доаѓање на турскиот премиер Реџеп Таип Ердоган на отврањето на ародромот Алексанадар Велики но според оргнзатрите гостите се од земјава и покана им е упатена ан околу двеилјади личнсоти

„Одлуката беше да се поканат само домашни личности, значи граѓани на Република Македонија, личности од политичкиот, културниот, општествениот живот, личности кои во изминатиот период дале свој придонес за независна Македонија.“

Тие треба да дојдата да се држат со граѓаните за кои владата од 83 општини им оргзнизира бесплатен автобуски превоз до Скопје. Главниот дел од прославата ќе биде во знакот на Алекснадар Македоски односно на плоштадот „Македонија“ каде што е поставен неговиот споменикот и уште десетина споменици на личности од македонската историја. Премиерот Никола Груевски треба да ја отвори фонтаната пред споменик по што ќе одржи говор. Еден ден претходно Манифестација е планиарна на аеродромот Алексанаадр Велики во Скопје каде што ќе биде пуштена во употреба новата ародромска зграда. Планирано е цел септември да биде во знакот на прослави.
http://www.time.mk/read/a3ee186edc/405a07e93d/index.html

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
Одбележување и спектакуларно славење со илјади евра е различно.
--- надополнето: Aug 26, 2011 9:08 AM ---

Ова на мајка ти да и го кажеш ;)

ovaj napravil nesto i povejke od sto treba za rim, tuku ona naseto so ima napraveno pa sebesi preku ovaa pompezna nezavisnost so sebe promocija sto saka da ni prikaze kakvi atributi saka da si napise, sam na sebe...
--- надополнето: Aug 31, 2011 2:09 PM ---
Мене ми личи на рекламирање. Јас ќе славам независност на Македонија,а нема да ги славам портите и фонтаните, има некој против? Славев и на самиот ден кога станавме самостојни, на 5,на 10 на 15,дочекав и 20. Ќе си седнам во двор со скара и алкохол, со стари македонски песни и ќе пеам во чест на независноста. Тоа е мое мислење, јас така сакам. Вие ако сакате скакајте низ плоштад и мавајте се од земја, летајте или на кранови скакајте ич не ми е гајле.
nema da dodjes od mesto i tamu patriotite -Vudkunk Kvislinzi ce go okupiraat sose milenko :pos:
--- надополнето: Aug 31, 2011 2:12 PM ---
Има нешто ново околу прославата? Некои протечени информации за тоа што се ќе се случува? :)
Гледам доста хеликоптери летаат низ Скопје деновиве... Да не вежбаат за 8-ми? :)
imase najava i za suhoite su 27 ali po se izglea nema da gi ima samo mi 24 i mi 17 kolku sto gi imame aktivni vo nasiot vozdusen ving

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Зашто Каролина кога некаде во Карпош во летната програма пишуваше дека на 8ми септември се Гоце Арнаудов и Сузана Спасова. Радо би нив.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Мене ме нервира Александар Македонски, да можам да го клонирам, ке го клонирам само за да го убијам, јавно. Чисто ради да изнервирам народ ;)

А исто така ме нервира независност на република македонија, зашто не осетив никакво подобрување откако бидна самостална. Да можам да ја клонирам македонија и да клонирам атомска бомба, и све да дигнам у ваздух, чисто ради тоа да изнервирам народ.

Исто така ме нервираат Црквите и Џамиите, да имам антиматерија, па да ги ушмукам сите тие објекти и на нивно место да изградам обзерватории за луѓето да гледаат во големата слика тамо горе низ универзумот.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Зашто Каролина кога некаде во Карпош во летната програма пишуваше дека на 8ми септември се Гоце Арнаудов и Сузана Спасова. Радо би нив.
Тоа е во организација на Општина Карпош, на паралелната прослава, на тие што се строго против делењето на народот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom