Спамирајте со Тошо (наградната игра на Топ Шоп)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
10 април 2007
Мислења
97
Поени од реакции
0
E pa sea vidi...

Sea videte jas sum vo Toronto i dobivam poraka od nekojsi 1-Krste@yahoo.com. i sea koj e toj, nit go znam niti nisto,,od Top Shop.
Sto mene moze vo toronto topshop da mi dade,,,plus toa e tesko spamiranje. Ovde gi dobivam sekojdnevno, free this,. free that, ama moras ili nekogo da preporacis ili nesto da kupis, i togas ne se znae dali ke dobies.
samo lagi, reklami i nisto drugo.
AAA i da ne zaboravam , kolku pati sum dobivala od Great British loterry deka sum dobitnik na 1.000.000 funti, i toa istite finti, pa nekoj si od nigerija mislam,,,samo i da vi kazam deka imase edna emisija ovde vo Kanada, kako nekoi dve glupi guski nasednale na takva semi za ostavnina od onoj tipot od Nigerija, i ne znam kolku pari dale, a na kraj nisto!!!
pa izlgeda treba nesto da ti fali da veruvas na finti,,,sve se toa lagi,,a sve sto pisuva FREE , e bas ne enisto FREE!!!!
Ajde uzivajte,,,a oni neka samo gi lazat lugeto, ama onie budalite i naivnite:uvo:

Kajgana vie ste najdobar makedonski sajt, i stalno ve pratam,,very very coool:back:

Член од
10 април 2007
Мислења
97
Поени од реакции
0
A za malce i jas ke glasav za Tose,,ama si vikam sto se praam budala, koga znam deka sve e tao teska zaebancija!!!!

Член од
9 април 2007
Мислења
1.277
Поени од реакции
977
Ејј сум се дрснал од смеење...:pos2:

Член од
27 ноември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
11
Исус рекол „прости им Боже не знаат што прават”. И вие не знаете што правите. Дневно ве спамираат од сите страни за светот, а вие сте се запнале за Топ Шоп ве спамирал, големо чудо, сте добиле неколку е-маил пораки. Па отиде работата до таму да се покажуваат Ип адрси па вака па нака и сл. Топ Шоп живее од рекламините за производите кои ги продава и тоа е нормално. Организирал наградни игри, ако тоа е во рамките на законот, тогаш негово право е како ќе го организира тоа и дали некому би му се допаднло или не. Кога ги читав коментарите сватив дека некои луѓе тука се тхе бест оф и дека се најдобри во се и дека можат се и дека...

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Dejan] напиша:
Исус рекол „прости им Боже не знаат што прават”. И вие не знаете што правите. Дневно ве спамираат од сите страни за светот, а вие сте се запнале за Топ Шоп ве спамирал, големо чудо, сте добиле неколку е-маил пораки. Па отиде работата до таму да се покажуваат Ип адрси па вака па нака и сл. Топ Шоп живее од рекламините за производите кои ги продава и тоа е нормално. Организирал наградни игри, ако тоа е во рамките на законот, тогаш негово право е како ќе го организира тоа и дали некому би му се допаднло или не. Кога ги читав коментарите сватив дека некои луѓе тука се тхе бест оф и дека се најдобри во се и дека можат се и дека...
Прости му... незнае што пишува....

Член од
13 март 2007
Мислења
6
Поени од реакции
0
1. Рушење интегритет, кое Вие го спомнувате, на оваа тема нема врска со реалноста. реалноста е дека овде е искажано мислењето за наградната игра, во врска со можниот спам кој произлегува од вашата наградна игра, а кое само по себе, не претставува ниту клевета, ниту навреда, и сето тоа може да се докаже на суд. Многу лесно!
Значи и самите признавате дека се плашите од можниот спам кој би можел да произлезе од наградната игра, кој во овој момент не постои а тука е претставен како веќе постоечки. Наградната игра од ваков вид се става на исто мерило како и некои спам пораки од видот освојте 1.000.000 долари, зголемете ја својата .... итн.
И само да додадам дека наградната игра е сеуште во тек и ниту еден учесник досега не добил никакви понуди и ,,спам,, пораки како што тоа тука се презентира.
Во самите правила кои се и законски одобрени се наведува дека секој ќе може да се откаже од понатамошно примање на е-маил пораки од наша страна само со еден клик. Спам пораките ја немаат таа опција и затоа се незаконски
Поради ова темата е отворена во погрешно време и ги става во заблуда сите учесници во наградната игра.

Поздрав
Кирил

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Овде никој не се плаши од можниот спам, туку укажува дека има можен спам. Како?
Јас имам (и не само јас) многу пријатели од Македонија со сопствен е-маил.
Денес отворив поштата, и имав 10 исти пораки, со Тошо и Вашата наградна игра. Нели е тоа спам? Јас ќе го исклучам спамот...но веќе сум спамиран. Барем еднаш. Ако решем да ја играм играта, тогаш ќе има уште на многу меил адреси Ваша порака, така?
А колку може една меил адреса да прими ваши пораки? Многу нели?
Затоа, не си губете времето да се замарате со нас, туку со оние погоре кои ги спомнав под точка бр. 3. Тие навистина Ви штетат на угледот.

Поздрав!

JFK

Член од
9 март 2007
Мислења
966
Поени од реакции
52
heya, don't fukk wif Tosho, cuz u will hear from their lawyerz... ROFL :lol: :) :D :) :vozbud::vozbud::devil1:

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
И мене ми пратија ваква порака, али ја игнорирав! Џабе глупости се!

E

error

Гостин
Мене уште од почетокот на Март ми пуштија, видов Топ Шоп и не ни ја прочитав, одма delete

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Delete message. Mission acomplished :) Спам тежок и класичен.

KaiTekk

R&B boy
Член од
17 март 2006
Мислења
1.045
Поени од реакции
22
TOSO напиша:
Значи и самите признавате дека се плашите од можниот спам кој би можел да произлезе од наградната игра, кој во овој момент не постои а тука е претставен како веќе постоечки. Наградната игра од ваков вид се става на исто мерило како и некои спам пораки од видот освојте 1.000.000 долари, зголемете ја својата .... итн.
И само да додадам дека наградната игра е сеуште во тек и ниту еден учесник досега не добил никакви понуди и ,,спам,, пораки како што тоа тука се презентира.
Во самите правила кои се и законски одобрени се наведува дека секој ќе може да се откаже од понатамошно примање на е-маил пораки од наша страна само со еден клик. Спам пораките ја немаат таа опција и затоа се незаконски
Поради ова темата е отворена во погрешно време и ги става во заблуда сите учесници во наградната игра.

Поздрав
Кирил
Прво да разграничиме што е спам бидејќи очигледно не ја знаеш дефиницијата.
Ова што вие го правите не е МОЖЕН СПАМ, ТУКУ СПАМ ВО ВИСТИНСКА СМИСЛА НА ЗБОРОТ.
Спам (во вашиов случај) е порака пратена со цел да се изрекламира некоја компанија, нејзините продукти, нејзините промотивни понуди и сл. БЕЗ ЖЕЛБА НА КОРИСНИКОТ КОЈ ЈА ИМА ПРИМЕНО ТАА ПОРАКА. Значи, таа имејл порака е небарана, непосакувана наречи ја како сакаш. Мистичен имаше право, вашата апликација ја нарече СПАМ АПЛИКАЦИЈА бидејќи праќате имејл со една иста содржина а како оправдание дека вие не сте го пратиле тој мејл тврдите дека тој мејл е пратен како покана од некоја трета личност да се разгледа понудата што вие ја нудите. Тоа со поените е ОК, веќе стана познат начин на рекламација колку повеќе поени собираш толку подобро.
Ако сакате ова ваше таканаречено рекламирање да биде МОЖЕН СПАМ тогаш не би било лошо да додадете доле ЛИЧНА ПОРАКА со која тој што го прима мејлот ќе знае кој му го препорачал сајтот итн итн. На пример, на Мистичен во случајов со лицево кое му го пратило мејлот ако би имало опција со лична порака би требало да биде пропратена во мејлот нешто во смисла: Еј Дарко овде Гоце од ЕТФ од таму и таму се знаеме...само сакав да ти кажам за награднава игра супер е и се тоа. Меѓутоа бидејќи немате таква опција + многу лица имаат пријавено дека мејловите кои им стигнуваат и луѓето кои ги вклучуваат, т.е. нивните email adresi НЕ ИМ СЕ ВООПШТО ПОЗНАТИ тогаш се работи за СИГУРЕН СПАМ.
Во врска со она за тужењето на Кајгана од ваша страна е НЕНОРМАЛНО СМЕШНО. Интернетот е слободен медиум, секој може за секого да пишува АПСОЛУТНО ШТО САКА без притоа да вметнува и да ги злоупотребува неговите лични информации, матичен број и слични приватни ствари. Во овој случај ништо од тоа не е прекршено. Ова е слободна критика која може да ја даде било кој сајт за вашата компанија. ПА ЗАРЕМ АКО МАЈКРОСОФТ ОДЕШЕ ПО ВАШИОТ ПРИМЕР, ДОСЕГА ТРЕБАШЕ ДА ДОСТИГНЕ НЕКОЈ СИ РЕКОРДЕН БРОЈ НА ПОДНЕСЕНИ ТУЖБИ ПРОТИВ САЈТОВИ КОИ ГО РЕЗИЛАТ?????????????
Се, на се морам да кажам за вас, НАВИСТИНА УЖАСНО НЕПОЗНАВАЊЕ НА ИНТЕРНЕТОТ КАКО МЕДИУМ ако сте регионални менаџери на Студио Модерна за Македонија, тогаш ПОД ИТНО БИ ТРЕБАЛО ДА ВЕ СМЕНАТ бидејќи вашето ниво на незнаење а и на НЕПРОФЕСИОНАЛИЗАМ (одење по форумов, неосновани закани) е застрашувачко.
Благодарам.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Таверна - Студио Модерна
[media]http://www.youtube.com/v/XZ6N5m8FpVg[/media]

:pos: :pos: :pos: :pos:

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Језивото божиќно венче што пее кога ќе поминеш пред него, ми прави кошмари веќе со години.

За да не заврши ова на суд (претпрена траума и слично) ми се задоволил со одредена сума пари за надомест за болката и страдањето кои ги доживеав, доживувам и со кои ќе се соочувам до крајот на животот.

Член од
9 февруари 2006
Мислења
112
Поени од реакции
2
Никогаш не сум праќал такви маилови и никогаш нема да праќам, инаку Тошо е "произведен" по не знам чива нарачка во студиото над Броз Кафе, не дека рекламирам туку браос за тие што работат во маркетинг.
Поздрав Соекот

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom