Со „врски“

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Go sakam toj sistem na vrski , eden tel eden muabet telefon za 5 sati , edna molba stan preku maticata . Ne mi smeta sto luge imaat vrski znajte i sami kolku e po lesno koga imas svoj coek negde na funkcija .
Za sreka jas oT Resen sum i ne ima bagi segde za blagodarenie na Buzlevski i super mie to sto mnogu lesno se si sreduvam .
I " double face " e da vikate deka vi smeta koga stom mozite go koristite sistemot na vrski :)

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
61
Jakov напиша:
Ќе одиш да извадиш пасош минимум 24 дена пред денот на патување. Приказна дека одеднаш испаднало да се патува не држи зашто од овде не се патува апансас никаде. За секаде треба подговотвки така да има време по регуларен пат да се извади пасош или било што.
Држи.

Ти јавуваат дека некој близок роднина од странство е многу болен, т.е пред умирање.
И што ќе напраиш Јаков? А немаш пасош, а мораш да одиш...?
Има такви случаи....

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
Мене ми се случи такво нешто,требаше на одмор да одам и 3 дена пред да го дадам пасошот во агенција за виза да ми извадат видов дека ми завршил пасошот и треба нов да вадам!Отидов во пасошко,дадов документи и гимолев тие таму да ми го дадат пасошот ако може утредента зашто треба на одмор да одам и следниот ден ми беше готов-без врски и директно од пасошко отидов во агенција,се спасив!!!

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
ThA-BiTcH напиша:
Држи.

Ти јавуваат дека некој близок роднина од странство е многу болен, т.е пред умирање.
И што ќе напраиш Јаков? А немаш пасош, а мораш да одиш...?
Има такви случаи....
Ако немам пасош нема да одам. Ако можам да фатам врски ќе фатам.Ќе бркам врски и јас...впрочем ја не сум опериран од тие работи
Суштината е друга.
Ако роднината не ми е болен у Србија, Хрватска, Бугарија или Турција и така и така ќе си умре без мене(знаеш што мислам).
Ако е во овие соседниве земји а јас сум бил толку неспастрен и не сум си внимавал кога ми истекуваат документите тогаш пак ќе умре пустиот без мене...

Yugo

Law rules
Член од
12 декември 2005
Мислења
8.251
Поени од реакции
28
Мислам дека џабе зборите дека некој не фаќа ич врски за било каде. Прво и прво за во школо сите фаќаат врски за да ги мазнат повеќе, после тоа за боло каде ак треба да се чека повеќе ред и сеа да не се губи време одма ако имате некој познат фаќате врски за да влезете преку ред или да заршите преку ред. А со Јаков ич не се согласувам. Не викам и јас дека не фаќам врски. Коа можам и каде имам. Понекоаш и без да сакаш ќе мора да побараш врски за да завршиш некој работа.

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
Па цел живот е таков,снајди се!!!

N

NeMiRnA

Гостин
Uuuuuuuuuuu vrskiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii,grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr uf uf uf sto sum nesposobnaaaaaaaaaaaa pa vrski da mi baraaaaaat????Epa ete zasto nisto ne funkcionira drzavata.Nikogas ne sum imala vrski za nisto pa nema ni ponataka :)

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Би ме нанервирало ако стварно ептен брзам или пу пу пу сум многу болна па да чекам на доктор. Инаку што знам ... секој си гледа за себе, па што има тука лошо. Кој и да има шанси да заврши нешто со врски ќе заврши така, наместо да чека редови и денови за една работа. Е сега, јас сум се нашла во таква ситуација, тетка моја на огромна гужва пред мене да ме викне во ординација преку сите ... ептен ми беше непријатно и после неколку пати и кажав дека ќе си влегувам кога ќе ми дојде ред, дека најчесто пред мене биле луѓе со болки и не ми било пријатно да одам пред нив на обично поправање заб што воопшто не е итно.
Спротивно од тоа па, кога сум се наоѓала во огромни болки сум влегувала сама и ако имало пациенти внатре ... така да зависи од ситуација ... значи ако е нешто итно, според мене е во ред да побараш или да си ги искористиш врските за да завршиш работа побрзо, но ако е тоа од мака да се чека, не е баш фер кон сите останати во редот.

Мари

...
Член од
31 декември 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
0
Па ако не се брзам ќе чекам 1 до 2 личности преку мене ама и јас ако се брзам ќефатам врски што?

Буковец

www.KETERING.com.mk
Член од
3 јули 2005
Мислења
996
Поени од реакции
15
Врски - ФУЈ.
Прво примерот на Дабиче со пасошот ми е малку карикиран.
Пред се многу мрзам луѓе кои вадат пасош на 1 Јули за на 10ти да идат у Грчка на одмор...повторно ФУЈ. А ако стварно го даваш како пример за болен роднина, јебига тоа еднаш би се десило, не ти умираат родинини у Германија секои две недели. Како и да е сакам да го кажам следново:
Можеби малку овде имам заборавено како е да вадиш извод преку врски, да идеш на лекар преку ред и мал милион други работи. Ама како и да е врски се ложа работа и нормално, функционираат само кај нас.

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Абе сега нормално дека секој ке рече врски... никако!.... ама факт е дека кај нас тука никој не може ништо да направи без било каква врска.... ке одиш на пошта (бараш пријател)... одиш на банка (бараш пријател).... одиш на лекар (да да, погодивте... БАРАШ ПРИЈАТЕЛ).... и тоа нема уште долго време да се искорени кај нас.

D

DJ_DEXTER

Гостин
Никогаш не можеме да го смениме ова. реалност е, и многу ме нервира,

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Од секогаш сум се чувствувал глупо кога сум морал за нешто да бркам врски, искрено само замногу малку работи сум го правел ова ама некогаш едноставно мораш бидејќи само поради тромоста на администрацијата може да ти отидат многу пари или да пропуштиш многу битни работи во животот, ама воколку администрацијата се опорави и човек ќе може и во итни случаи да среди работа без врски ондак и ќе се намали потребата од имање врски. Инаку Дивајн како не ти е срам како можеш туку така да влегувваш во ординација, свесна ли си колку е тоа е неетички што го правиш кон докторот, јас на татко ми не му влагам во ординација додека некому буши заб, а па да не збориме за друг ви на лекар, едноставно со тоа ја рушиш професионалноста на лекарот.
Имањето познаници инаку во админисртрација би требало да биде со најмногу примање некои препораки кога да се намине , кога има најмалку гужва илки сл. бидејќи мене лично би ми било многу незгодно на некој едноставно да му кажам ајде ќе те протнам батали ги другиве, едноставно тоа е потполно непочитување на останатите од моја страна.

Член од
6 мај 2006
Мислења
1.890
Поени од реакции
4
искрено не ми пречат многу(ми пречат али се поднесуваат) си се снаоѓаат луѓето , па и на крај на краева секој има за негде врски некој на школо, факс некој во полиција некој во болница итн итн

Kajgana Shop

На врв Bottom