Социјалниот феномен “Тоше“

G

Gray Foxx

Гостин
Знајш како?
Ко ќе те читам, се газам од смеење.
Ми го прајш денот, човече :)

Оти бе прво не ги прочиташ постовите, оти прво не ја сфатиш суштината на постот, па после да решиш да реплицираш?
Мило ми е шо ти побудувам смеи, уште помило ми е шо ти го праам денот.
Фактот што усреќувам барем еден човек во денов каде и да се наоѓа значи дека сум хуман. Ја мислам време е да ме прогласите за светец.
:icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.771
Поени од реакции
6.567
Мило ми е шо ти побудувам смеи, уште помило ми е шо ти го праам денот.
Фактот што усреќувам барем еден човек во денов каде и да се наоѓа значи дека сум хуман. Ја мислам време е да ме прогласите за светец.
:icon_lol::icon_lol::icon_lol:
Али ти во негативна,а Тоше во позитивна смисла:toe:

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Сеа сум хит во истата група за Тоше со мое име и презиме на топик на групата и со лоши зборови за мене.
Ама това е, лудаци.
Значи сега ваљда знаеш какви “лудаци“ бевте вие, додека јас трпев разноразни напаѓања и лоши зборови, така? Мило ми е.:smir:

Lorddd

Титула - Лорд
Член од
18 март 2007
Мислења
1.067
Поени од реакции
53
Темава е типичен застапник на македонскиот синдром....Плукај по своето, вака онака, ние сме вечни хејтери, сите имаме свое мислење, па макар и човек ко Тоше, не ни смете да го омаловажуваме и да си го искажеме своето мислење затоа што ние сме Македонци кои сме без влакна на јазикот...........

Ја ќе ви кажам искрено кога умре Тоше, земав пинг понг палица и топче и мавав по зид... Зашто??? Затоа што не сакав да плачам искрено, ми се скина срцето што еден таков човек, кој што даде многу, кој што не заслужи таква судбина, отиде на ваков начин....
Не, туку синдромот - Каде стадото овци, таму и јас..
Немам ништо против Тоше, ама толпата луѓе што веднаш после неговата смрт се јавија како негови хардкор обожаватели и нивното осудување на секој лош кажан збор за него, е тоа ме иритира малце.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Значи сега ваљда знаеш какви “лудаци“ бевте вие, додека јас трпев разноразни напаѓања и лоши зборови, така? Мило ми е.:smir:
Хахаха свашта. Потенцирање дека правиш лоши споредби т.е. глупи споредби и не е исто со тоа некој да те вика ненормален, болен, љубоморен на останатите итн. Тоа од мене а мислам и од другите не го доби!
И понатаму јас не се согласувам со твоите постови ама не сум те навредувала, не ја доби таа "чест" а нема ни да ја добиеш. Не преувеличувај :)
Ламбе Алабаковски имаше успешен хуманитарен концерт

Срамежливото момче од Љубојно, кое пред пет години публиката го избра за нов музички идол, на завчерашниот прв солистички концерт во Универзална сала се претстави како комплетен и зрел музичар...

„Ламбе порасна“ - беше најчестиот коментар што можеше да се слушне од задоволната публика кога излегуваше од салата по два и полчасовната свирка.

Парите од влезниците од концертот на Ламбе Алабаковски ќе бидат донирани за обнова на манастирот „Свети Јован Бигорски“ .

...http://www.prespana.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=479:2009-11-30-03-01-37&catid=26&Itemid=49

дали со ваков гест и Ламбе треба да биде проглесен за светец ?
Kога убаво ќе прочиташ дали јас сакам да го споредуваат и да сакаат да се прогласи за светец, ангел ... е тогаш цитирај ме и прашај ме. Вака без врска ме цитираш за нешто за кое и јас сум против.

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Хахаха свашта. Потенцирање дека правиш лоши споредби т.е. глупи споредби и не е исто со тоа некој да те вика ненормален, болен, љубоморен на останатите итн. Тоа од мене а мислам и од другите не го доби!
И понатаму јас не се согласувам со твоите постови ама не сум те навредувала, не ја доби таа "чест" а нема ни да ја добиеш. Не преувеличувај :)
Грешка. Тоа што си ти за нив, бев јас за вас. Анатема. Бласфемија (оп, нов збор :) ). You name it. Исто до крајната граница на еквивалентноста. Но, досега истражувањата секогаш се сведоа на едно - за кого како. :smir:

Член од
5 април 2009
Мислења
874
Поени од реакции
75
Леле не ми се верува со каков народ живеам,ова е срамота што пишувате дека тоше бил само обичен човек и дека бил само добар пеач.Па по хуман човек не сум видел во светот од него а вие тука зборите се и сешто за него,сегде идеше помагаше и секогаш сакаше другите да бидат среќни:toe:Тоше беше ангел и беше пример посебно за македонците кој требаше барем малку да научат нешто од него и неговата хуманост:toe:Затоа ке биде почитуван од цел балкан а од нас тешко заради некои што идиотски размислуваат:toe:
Зборуваш точно...токму затоа треба да го следиме неговиот пример...а не сега да му даваме епитети..Светец?Ангел?..Што е следно Крал,можеби..?Не е фер спрема самиот Тоше.На мн им е криво да признаат дека пред тој да почине не го доволно почитувале..и не биле свесни за неговата работа и неговото дело...А сега тука критикуваат кој се прави како него,каков е Тоше/Не е фер спрема него...пред се спрема неговиот спомен..

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Без ум се.

Исто како оваа...

Тоше и фановите

И кога пишав дали е нормална што прави фотошоп со Тоше и себе или некои други фанови, добив коментар дека сум будала и љубоморна.
Некои луѓе немале можност да се сликаат во живо па ете она им овозможувала преку фотошоп.
Последната слика е крајност. Психопати!
:ubijam:

Постар пост но ок добро е за мојата констатација. Претераа луѓево со Тоше. Веќе според мене ги поминува сите граници на нормалното. Ова веќе е болест. Уф...колку и да грубо ке кажам get something TOSHE CAN'T... A LIFE!!!

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Ако требало да чекаш на Тоше да ти покаже како изгледа да се биде хуман, купи им пиштол на твоите родители за роденден а во картичката напиши им, “Се употребува на себе, среќен роденден.“

Мислев дека се откажа од темава. Како и да е, мило ми што ти ја приближив смислата на феноменот. Фала што сега не поддржуваш, се надевам во иднина ќе почнеш и трезвено да размислуваш по ова прашање. Поздрав... :smir:

Коа сме више кај родителите,ти можеш слободно да им порачаш за роденден да ти купат буквар,пошто очигледно е дека слабо ти оди со азбука читање и слично.

Незнам кај прочита дека Тоше ни покажал,туку пишав само дека не потсети на тоа како е да се биде хуман,што има голема разлика.

Самиот твој пост само го потврдува она што го напишав,и многу ми е жал што ништо не си разбрал и применил кај себе од она што Тоше го носеше,но тоа е тоа!Можда ќе сватиш некој ден.....Можда.

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Па како прат сите, демек сите се хумани и не им е потребно никој да ги потсеќа дека тоа треба да се прави.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.699
Поени од реакции
34.230
Ruler, sandbox? Како ќе си ги домерите?

S

smart ass

Гостин
Напишано од smart ass
Тоше беше обичен човек,талент со маестрален глас и ништо повеќе...

Еве горан пандев сега е промотор на македонија...или уште ќе се лоботомираме со тоше??

Оставете го да почива на Мир.
Некои работи не се јасни.

Поради вакви реченици на човек да му се одмили да направи нешто позитивно за државава и луѓето во било која област од животот.
.
Овде барам одговор,имено како што се гледа напишав

Тоше беше обичен човек,талент со маестрален глас и ништо повеќе...
Дали лажам??

Дали тоше одеше по охридско езеро и со рибарот климе нахрани 5000 холандски социјални туристи???

Дали тоше правеше чуда??

Одговорет е повеќе од очигледен НЕ!!

оттука
Т
оше беше обичен човек талент со маестрален глас и ништо повеќе...
И навистина не ми е јасно што не е јасно овде??

А неговите фанови го СИЛУВАА купувајќи вакви НЕДЕЛА од кои малоумните и неспособни "бизнисмени" профитираа.

[/IMG]

Не мора да ми реплицирате, затоа што нема да враќам, доста ми беше веќе од темава и од хејтање
Не користам такви термини и не го мразев тоше,а се разбира неговото дело го почитувам...маестрален глас-тоа е реткост.

И после се чудиме како земале други државјанства луѓево и бранеле бои на други земји...
Ова нема АПСОЛУТНО никаква врска со тоше.

Коа сме више кај родителите,ти можеш слободно да им порачаш за роденден да ти купат буквар,пошто очигледно е дека слабо ти оди со азбука читање и слично.

Незнам кај прочита дека Тоше ни покажал,туку пишав само дека не потсети на тоа како е да се биде хуман,што има голема разлика.

Самиот твој пост само го потврдува она што го напишав,и многу ми е жал што ништо не си разбрал и применил кај себе од она што Тоше го носеше,но тоа е тоа!Можда ќе сватиш некој ден.....Можда.
Маршалот Тито покажа што е хуманост-пола африка ја ослободи од колонијалистите кои масакрираа по алжир и низа други држави,без пари студираа нивни кадри овде,вишокот храна одеше за гладните..и.т.н.

Не ме чуди што на неговиот погреб присуствуваше ЦЕЛ СВЕТ!!

Понатаму Мајка Тереза,Флоренс Најтиџел(прва медицинска сестра која ги негувала и лечела ранетите војници )...има и многу-кои немале глас ама ете биле хумани.

Ако некој сака со тоше да каже дека ете он кажа што е македонија....тогаш за жал во најмала рака ќе ни се смеат и ќе речат ејјј еве бе МАКЕДОНЕЦ...абе имало македонци..

Нејсе александар му го зазема местото.

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Некои работи не се јасни.

Овде барам одговор,имено како што се гледа напишав

Дали лажам??

Дали тоше одеше по охридско езеро и со рибарот климе нахрани 5000 холандски социјални туристи???

Дали тоше правеше чуда??

Одговорет е повеќе од очигледен НЕ!!

оттука
Т
И навистина не ми е јасно што не е јасно овде??

А неговите фанови го СИЛУВАА купувајќи вакви НЕДЕЛА од кои малоумните и неспособни "бизнисмени" профитираа.

[/IMG]

Не користам такви термини и не го мразев тоше,а се разбира неговото дело го почитувам...маестрален глас-тоа е реткост.

Ова нема АПСОЛУТНО никаква врска со тоше.

Маршалот Тито покажа што е хуманост-пола африка ја ослободи од колонијалистите кои масакрираа по алжир и низа други држави,без пари студираа нивни кадри овде,вишокот храна одеше за гладните..и.т.н.

Не ме чуди што на неговиот погреб присуствуваше ЦЕЛ СВЕТ!!

Понатаму Мајка Тереза,Флоренс Најтиџел(прва медицинска сестра која ги негувала и лечела ранетите војници )...има и многу-кои немале глас ама ете биле хумани.

Ако некој сака со тоше да каже дека ете он кажа што е македонија....тогаш за жал во најмала рака ќе ни се смеат и ќе речат ејјј еве бе МАКЕДОНЕЦ...абе имало македонци..

Нејсе александар му го зазема местото.
Бо јак пост.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.448
Поени од реакции
6.127
Се изначитав постови едни за други против исто како во собраниено(разликата е што овие во собрание си земаат плата за тоа).

Тоше си замина а со тоа остави и порака но жалам што многу луѓе погрешно ја сфатија... мене што ми преостанува е да бидам по хуман од порано и да уживам во неговата музика а не да се расправам дали да е светец или слично(no sense-и самиот тој се трудеше да биде еднаков со народот а не да се изделува како благородник,светец и слично).

Kajgana Shop

На врв Bottom