[DOUBLEPOST=1517837435][/DOUBLEPOST]
Англиски зборови во македонскиот јазик и србизми,да. Ама тоа да ми го каже русин, а не Бугар што за фала вика МЕРСИ од француски, и ФЛАГОВЕ за знамиња од FLAG. Никој не рече да ми зборат на македонски, реков да ме разбираат, а не да се прават наудрени. Ако јас можам да те разбирам бугарски, можеш и ти мене македонски, нели. Ако јас водам некаков бизнис или вршам некоја дејност за пари, и сега ти како клиент Бугар, ми доаѓаш за да ти земам пари, ќе ти напраам два реда на бугарски, или на македонски, а не да ти го речам она типичното ваше Do you speak english? а јас му се обраќам на бугарски

Тоа е исто и за вас, најмногу туристи имате од германија, скандинавија, британија Не тврдам дека храната во Happy е квалитетна, туку е најдобра по вкус и за парите, за тоа што го нудат останатите ресторани во Бугарија, барем во тие што сум бил. За келнерот не лажам, може сакаше да испадне смешен со фората, ама испадна глуп и кретен.
И ќе ми одговориш ли каде ве учат да ги замарате сите македонски туристи дека сме пријатеУи , и за пет секунди му викаш "Ee братле ние сме един народ две држави, вие сте блгарчета" . И ти ќе му кажеш ако сме еден народ две држави, тогаш вие сте македонци, се лутите

Од дома ли така ве учат или во школо ?