Соседи, комшии и меѓусебниот однос

A

aye

Гостин
Па фини си се, е сега можат и уште пофини да бидат ама тоа е. Едино ми смета тоа што кога ќе седнат на клупа пред зграда за секој што ќе помине знаат буквално се и гo исмејуваат, a ако се "странци" од глава до пети ги анализираат.
 

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.668
Поени од реакции
4.397
Фини луѓе секој ден ги слушам како се расправаат, размислувам книга да напишам. :свиркам:
 
S

StormRage

Гостин
Комшиите дома, едните ги нема, другите се двајца браќа, пијаници, и нивните родители, стариот е забеган, старата дома не се прибира... Често во недела гледав ultimate fight меѓу браќата... Полиција и слично.
Комшиите во гоце, да речам, комшивките се онака фини луѓе, секој ден ми прават кафе ја им изигравам сервисер... Ама знаат и многу галама да прават, па им рикам звучниците до крај додека не се стишат :D
 

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
На прсти се бројат комшиите кои ги препознавам и знам кај мене у зграда :D.
Поголемиот дел кои ги знам и имав некој муабет се отселени а новиве нон стоп ротираат па не се ни мачам да ги запамтам, единствено ако нивната фаца ми се врежи во меморијата. Смешното е што стално заборавам кој на кој спрат е па тоа ни е најчестиот муабет во лифт при кој често си пијам ремет :D.
Порано од почит на секој, било да го знам било да не го знам, велев "добар ден" и слично меѓутоа се испостави дека имам хаце намќор фаци во зграда со кои денес не сакам да го делам истиот простор додека чекам лифт, камоли да ги поздравам :D. Со овие другиве што останале, а со кои сум се дружела како малечка, наоѓаме чат пат време да се видиме и да се навратиме на старите добри времиња.
 

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
ако се отселам во канада, првиот комшија има да ми биде на 25км :pos:
не сум дифтар, али неможам да ги смислам 90% од нив. кој од кој. едните дигнати, другите плачковци, третите гревови без пари, четвртите досадни (фосили од 70+) год, деца неваспитани, ..... да продолжам? :mad:
 
Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.330
Поени од реакции
27.874
Бомбона комшии у зграда со 5 спрата има 10 станови од кој 2 се празни. Овде до мене фамилијата се исели пред 3-4 години. Го издаваше станот и имаше една србинка плавуша :drk:. Увек у денот ќе заѕвонеше на врата, те апче немала глава ја боли те цигара дали сме имале да не иде до продавница, па отварачи за вино па миксер итн итн. Врвот беше коа дојде куфер да бара ќе одела на пат, немала. Договорено на ти куфер (самсонајт беше :place:). Пакување малата и отиде на пат. После недела дена чук чук чичко полицаец кај нас на врата да ја бара комшиката, викам отиде на пат, аха добро. Нареден ден доаѓање рушење вратата и внатре наоѓаат 1 пиштол, муниција дрога и златен накит. А, да не кажам дека секоја вечер различен ебач и доаѓаше. И тек тогаш сфатив дека малата кидна со мој куфер, мој!! После се досели уште една фамилија, а жената буквално пореметена беше.

Увек на скали коа ќе ме сретнеше пискаше и ме нарекуваше курвиче, а ја машки род :( Лупаше по ѕидови саксиите у влез ги корнеше итн итн. Над мене станот џандар сам живее нема повеќе од 30 години дечкото, дојде и мајка му од Гостивар била се претстави 20 дена го немала видено чуено, од полиција го бараат не се јавил на должност и на крај дечкото отишол на одмор без да се најави. Старава под мене увек на прозор и ме глеа у влез дека си влагам и ме чека на скали, синко баба да види не видуе убаво кој е да не има крадци. Не бабо не јас сум.

Влезов ги има најјаките суштества што може да постојат. На времето бабата вруќ зејтин истураше ако се играше фудбалче пред зграда.
 
Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.122
Поени од реакции
15.937
Комшии, се и свашта има.

Почнувајќи од тие позади куќа што ми се, едниот од двајцата браќа кога имавме по 9-10 години ми ја дупна главата со шишарка од бор и иам минимален белег на чело.
Со тие од десно, моите порано за караа за оградата, уште не си ја имаат решено состојбата.
Имам постари луѓе ко комшии иначе, ги поздравувам од култура. Едната од бабичките ме нервира секогаш, зашто кога и да ме види вика колку сум пораснала, а јас од 13 години неам пораснато ништо и се иста сум. Задолжително е и да ме изгушка. Истава бабичка ме виде еднаш како се враќам од школо со еден школски, блиску живееме и си одевме од школо, и се истрча да јаде трици дека ме видела и дека ваљда ми бил дечко. :D

Многу се секираат иначе, за факс, за здравје, за љубов, а уствари си бараат материјал за озборување по другите комшии. Затоа не ги фермам ич. Можда некогаш не сум најкултурна, али не треба никој да го замара што и како правам.
 

Беркут

Мрчатор
Член од
12 април 2010
Мислења
10.033
Поени од реакции
14.966
Кога моите соседи куќен бр.6 се караат, цела улица затвара прозорци. Се бркаат низ двор, караат фамилии, а иста фамилија се :) навикнав на кавгите. ЛЧудно ми е кога нема кавги.
 

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.530
Поени од реакции
17.887
Ја едноставно сум магнет за будали комшии,како е можно све што е ненормално у градов да со доселува до мене.Прво имав кралици на ноќта ова демек модерно така се викало:D.И со нив се знае што иде опасни типови;),дрога криминал и све што иде со тоа.Така една година немав мир навечер,среќа што секако седим касно немав обврски инаку ќе беше повуци потегни.И така еден ден се се заврши дојдоа специјалци у 5 сабајле и го однесоа у непознат правец:icon_lol:.После имав некој си брачен пар секој ден се млатеа ко магариња.Ајде тоа заминаа сеа имам некој малолетни џанаци,изгледа овја ќе го платат цехот за сите што беа пред нив,а за све е крива лошата изолација,стварно треба да си мајстор да ставиш онаква изолација(n).
 
Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.630
Моите комшии сеуште живеат во 13 век и се бават со маџии и остала :гомце: понекад се осеќам ко да сум Хари Потер
 

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Шо беше тоа комшии?!
Шо ни стори ова “нетов“ или незнам што...
 
Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Karsi mene kukjata, svetlo slabo pustaat, levo od niv, iskacaat babata i dedoto na terasa cat pat, a snaata i sinot dole po decata "Matejaa *imeto na drugiot so go zaboraiv".
Posle, desno od ovie karsi, imaat kucinja mnogu, zavivaat navecer ali ok mi se, zgoden sinot.
Levo od nas, nekoi koli menuvaat celo vreme, taa zenata ko iscupana kokoska mi e u kosata plava. Desno od nas isyo edno kuce, pitbul, srbi se, dobri se, so niv najvise si go imam. Kerka postara i sin pomal imaat. Majkata ja neam nikad videno.
Ok mi se osven ovie do mene so kosata iscupana :-D
 
Член од
24 октомври 2013
Мислења
74
Поени од реакции
82
Шо беше тоа комшии?!
Ќе те праша тоа госпот на денот на страшниот суд, пред да те фрли во огненото езеро. Како си му помогнал на комшијата свој, о грешнику???
 

Kajgana Shop

На врв Bottom