бре бре бре.. моја зграда
Да почнам од трети спрат (кај што сум јас) па надоле.. јас не памтам мал бев, ама мајка ми ми кажуваше се карала со прва комшика па и до кубење малку дошло хахаха
Ден денес не зборат. Ама луѓето се малку на лево, се разведе пустиот со жена му, а со ќерка му се кара секој ден. После имаш албанци, што невести носат секоја недела, а секоја веселба им трае толку, така да нема ден да не скокам преку 10000 чевли пред нивна врата.. Идеме на втори спрат
Тука имаш еден простор, метар на метар така, пред вратата на луѓево, кај што ни гас маска не те спасува , да не збориме за внатре. Одма до нив ти е стара жена со изместена лева хемисфера и без мал мозок. Меѓу другото, ни фрли цела кофа со вода од тераса, право на нас на клупата долу, само дека сме биле малку погласни. Недај боже вода од цвеќињата од тераса кај нас да отиде кај неа на тераса, ќе ти пцуе се што имаш до Гоце Делчев, и назад. И кулминацијата ти е на први спрат, кај што имаш од се по нешто. Ќе ја спомнам само најстарата станарка во наша зграда. Освен што не колнеше порано (што до негде ми беше и смешно) и што ни се дереше за секоја ситница, будалата ја оставила чешмата пуштена во ВЦ, и излегла. За некое чудо и заклучила, обично не го прави тоа
Па од кај неа вода низ цел спрат. Се качуваа преку тераса, отвараа некако, па да средат. Абре луда работа, ама интересно ми е, секој ден нешто ново праат. како во reality show некое сум, де се караат, де те пцујат.. и така