Соседи, комшии и меѓусебниот однос

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Комшија комшија - не.
Али имаше еден кај теренот за серва шо измислуеше бебето дека му спиело и ни викаше полиција ради “нарушување на јавниот ред и мир“.
Малку заби и преќина :)

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
не еден, 2-3ца беа и се уште се :tapp:а најлошиот од нив сите мајмуни не викаше и ние намерно пред куќа кај него игравме, ама сепак на улица бевме и немаше право да ни вика, не е негова улицата. и секогаш викаше: Одајте кај Дарко играјте, мајмуни неваспитани :pos: оти знаеше дека јас сум организаторот.
колку топки само на душа ќе ги носи.
а што е најтрагично другите двајца се откажаа сега повеќе не им викаат на децата, а тој уште е истиот. баш гледав од тераса кај што играат неколку деца со топка, а тој надвор седеше и намерно чекаше в двор да му појде топката и вистина дочека. па кога ја фати кутра топка со ножот. кога фати да ја дупи, да ја сече...ужас. башка пред тоа едно тениско топче му дојде в нозе и го фрли на куќа, на ќерамиди кај другиот лошотилок т.е. неговиот сосед :tapp:
абе се тоа е забегано кај мене

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.792
Поени од реакции
30.656
Имаше и кај нас, ни маваа ќеси со вода јајца, ни сечеа топки...али се заебаа ние бевме упорни дечки, видоа не видоа се преселија :D

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
duri bevme mali ne ne pushtashe komshijata da igram oti trebalo da se odmori od kaj 11 h do kaj 2-3 h .. posle odruchekta ako igravme ne brkashe od ulica oti vreva sme praele.. i ni turashe lejdzen so zheshka voda :vozbud:

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.433
Поени од реакции
6.081
Имаше комшивка на која сме и ги "кршеле цвеќињата" со топката...и лапна вода...

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Да, има еден, се му смета мамицата негова. Мајка ми вика, децата негови коај биле мали правеле галама ненормална, а никој ништо не им викал. Сеа он на сите се дере.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
Кај мене има неколку ''леви'' комшии. Има еден на први спрат секад се дере, од седми една лудача се дере цело време. И јас сум бил лош комшија така ми рекоа моите. Како мал сум го пуштил тушот да тече нонстоп и доле жената се поплавила и се пресели:nesum:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.940
Поени од реакции
12.530
Имам таков комшија (уште е жив), ни ги сечеше топките на половина...глупи беа родителиве наши што не го поболија од ќотек...без деца е само со жена му, затоа и немал деца затоа што е децомразач, така сам ќе умри...намќор :)

Кајганеро

Немој не ме радуј!
Член од
3 јули 2010
Мислења
2.880
Поени од реакции
2.763
Порано каде што живеев(пред да се преселам)имаше 3-4 комшии кои постојано ни дофрлуваа,но едниот од нив секогаш ни ги дупнуваше топките..а еднаш не имаше гаѓано co една метална шипка.. :smir:

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.413
Поени од реакции
2.547
Има продавница,и на тротоарот пред продавницата не смееш да стоиш,да јадеш сончоглед и семки,да играш нешто итн...Демек сме му ги бркале муштериите,а таа пак мајка му..бетер од него

Член од
28 јули 2010
Мислења
179
Поени од реакции
49
Еден имаше кај нас во маало не гонеше со секира. :kesa:
hahah а да не бил психопат? Терминот лош комшија малце благо звучи за ваков екстремен случај :)))
хехеххе ги имаше и уште ги има, никакви луѓе со празни животи на кои се` им пречи. Ама сме им се одмаздиле на свој начин, како и да е, чиста сметка :)

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Ехеее пола и више се терсене кај мене,но најомилениот ми вика полиција во време кога сите по дома спиеме, поради наводна музика, не тужи за безмислени работи колку да стигне писмо од суд и слични добро соседски работи.
Цела населба многу го сака, а само јас ја имам честа да бидам најблиску до него.Сите ни завидуваат:pipi:

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Кај нас има ментални комшии... Оти живеам во стан, а тие над нас, кога почнат да се дерат во 12 вечер, абе шо да ти кажувам... Еднаш вечер си доагам дома, и на првиот спрат немаше сијалица, и така си се качувам кога оваа со нож пред мене искача, срцето ми застана мамето да и ебам! нишо не ми напраи ама како што е малку мрдната...

Член од
10 јануари 2010
Мислења
113
Поени од реакции
56
малце заспана темава...ај да искоментирам и јас
Еден проблем шо ми напраја...им плакав за то на рати од 25 декември до 1 јануари.
Излегов од болница дека бев на операција, ме носеа дека уште не можев на нозе да застанам, и легнат јас веке дома в кревет и сестрами беше дома, немаше никој друг. И тие долу разгаламени а јас никако да заспијам, фрлет нешо кршат појма немам шо прает дечишта та и та мајка им и другиве возрасни толку се безмозочни та да незнает шо требит да прајт детето шо не...детски игри ама да маваш да кршиш шишиња стаклени и такви работи...ај јбг да продолжам..и ја праќам сестра ми на тераса да им кажит малце потивко ак мојт нек одат кај нив в двор нек игрет не пред куќа кај мене ме болит операцијава сакам да заспијам, сестра ми им рече и старава вештица само и враќат на сестра ми " Ти ко ке се дериш убо ти е а?? ај не замарај".
леле да можев тогаш да станам да им излезам....ке имаше Neighbours from hell...племе нивно:nerv::nerv::violent1:

Kajgana Shop

На врв Bottom