Соседи, комшии и меѓусебниот однос

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
ЧАРЕ еве ви -ќе ги држи настрана од вас лошите комшии
Keeps away evil forces and bad neighbours!:pos:

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Имаше еден деген, до игралиштето живееше што игравме во маало кај мене со другарите фудбал .. Околу 10 саат навечер, али колку што знам се дур не се изгасат рефлекторите можеш да играш .. И овој дегенов ни вика не лупајте (позади голот има ѕид од школото, каде врз ѕидот има железо поставено и кога ќе удриш се слуша тресење јако .. ) и јас како за беља шутирање пуна у пречка кога лупна .. И се симна идиотов и ми ја зема топката .. И ми вика утре дојди земи си ја .. :tapp: .. И дојдов утредента и ја земав ..

Имаше еден друг случај, игравме на улица порано серва, пред куќа на богаташ, и овој беше нешто изнервиран, и зимање со црево ме опече јако едно 2-3 пати .. Влезе внатре .. Зимање камен у аудито (многу јако ауто) у страничен прозор (цело стакло се искрши, парче) .. Коа распука стаклоно, џом да ме нема со другарите ..

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
а сега ми текна кај братучед ми каков комшија имаа.
беше муслиман и беше господ на бељата. луѓе сакате верувајте, сакате не ама овој со пушка стоеше на пенџере :tapp: тој може немаше да пука, фала богу, ама какви стресови им правеше на децата посебно кога играа жмурка на вечер.
и ја еднаш се погодив и ај братучед ми ми вика идај по мене да се криеш ( зашто не го знаев убаво маалото) и ме носи покрај куќа кај овој будалиов. ја не ни знаев дека бил таков ама случајно го гледам на пенџере со пушката и не гледа нас. му викам на братучедов, што праи бе овој на пенџере, а братучед ми вика: леле тука бил, не заминал кај внука му во Италија. и детево фати да трча, ја по него и не знам што се случи ама паднав и како што бев клекнат цел живот ми помина низ глава. таков страв никогаш не сум почувствувал. човеков ни излезе, ни пукна, ништо не направи ама ја мислев зад мене е и секој момент очекував да ми ја разнесе главата :(
кога ќе ми текне само.....
сега да сум мајката ќе му ја е*ам......

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
^ Некој снајпериста овој од војната 42'. :pos:

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Иначе баш за ова зборевме пред некој ден со другари !!! Секое маало, ама буквално секое маало има еден таков комшија кој не дава да играш фудбал, кој ти ги зима топките, те брка коа играш жмурка итн... Непишано правило е ! :pos:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Какви се доселија до мене :tapp: Додека жената на типот се мачи да оди по работа да рмба да ги издржува, овој во 9 сабајле пушта џез до макс и свири до накај 11, после стишува, јаде ваљда, па излага некаде, па пак џезот од 5 почнува до накај 8. Како кафана да имам.
Тие што се десно од мене имаат бурекџилница во Аеродром негде и секои 4-5 дена во гаражиштето пржат месо и цел реон смрди на кромиѓе, недај Боже тогаш да отвориш прозор или нешто, ќе се усмрдиш и ти и собата до максимум. Среќа алиштата ги пружаме на другата тераса иначе маф ни е работа.
И од позади иаме „случаеви“, жената се дере како мегафон да голтнала што и да сака да каже, во секој момент знаеме што им се случува дома ама сепак, во споредба со горенаведениве, не ни пречи нешто многу.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Од цела улица само една комшивка се најде да брчи демек сме и сметале иако галамевме далеку од нејзината куќа, а поблиску од останатите. Ние повеќе не се збираме на улица да муабетиме, да се бркаме, да играме крианка (мижаница), џамија и разни маалски игри, додека прекарот кој и го дадовме Хитлер и остана до ден денешен и кај младо и кај старо :)
И има уште едни други забегани кои од цела улица прават муабет само со две куќи со сите други се искарани :pos:

I

Ivanovska

Гостин
Хахаааа имавме и ние една комшика во старото маало, абе незнам дали мразеше деца ама постојано и пречевме. Мажот нејзин неколку топки ни дупна и еднаш една другарка се изнервира (бидејќи последната топка што ни ја дупна беше нејзина) и зеде ја шутна право во нејзин прозор и таа баш како за беља одма истрча на тераса и виде кој шутнал. После и отидоа со мажот нејзин на другарката на врата и со нејзините се карале и најпосле кажала што е работата, татко и на другаркава извадил пари за прозорот, им ги дал и им рекол дека нејќе да ги види веќе. После почнавме да и правиме разни сплетки (и она постојано ги сопираше во влез нашите родители и им се жалеше, овие рецка не и маваа зашто знаеја што сорта е:D), под нејзин прозор ковевме даски, правевме гласен муабет, мававме со ситни камчиња по прозорот (доволно големи за да прават врева, без да го скршат прозорот) итн. :pos:
Е имаше една интересна случка. :) На таа истата другарка од претходната случка со топката за роденден и купија многу скап баскет и ние игравме нели радосни и излезе тој мажот и на комшивкава, го зема и го дупна. Ни еден ден не и потраја топката на другаркава. Леле кога зема да плаче :D а во тој момент татко и си иде од работа. Кога дозна што е работата, заедно со него сите пред врата на комшииве :icon_lol: кога им ја кажа цената на топката, овие пребледоа, промрморија едно извинување и рекоа од пензијата ќе плателе, татко и рече само едно не треба (после другиот ден и купи иста таква, абре живи радости беше :D), ама ако уште еднаш ги чепкате децата, ние имаме право да ве тужиме. Од тогаш се смирија за некое време и пак старата приказна додека не пораснавме (без бушење топки :D) и еве уште не им викаме добар ден. :D

Selekt3

Волшебник
Член од
3 август 2011
Мислења
254
Поени од реакции
45
Овај пост е за сите оние кои имаат откачени комшии.И еве да ве запознаам со мојот комшија.Тој е мн забеган.Секоја недела се кара или се тепа со некој.2 пати неделно сигурно се кара а 1 месечно сигурно се тепа.Незнам што му е филмот но комшијата мој има проблеми со нервите.Едноставно речено да ти е страв да го погледнеш во очи.А возраста му е најака.Сега си викате овај некој 10 години така.Овај е негде 29-30.Тоа е мојот комшија.Ама тежок комшија а ? :)

Довичински -

Довичински П.
Член од
26 ноември 2009
Мислења
1.205
Поени од реакции
674
Мојот поранешен комшија е 24/7 пијан кога си иде накај дома вика на цел глас , пцуе , пее песни ово оно паѓа на секој 2 чекор иде дома ја тепа жената ги брка сите надвор крши се што ќе фати и тоа е мојот поранешен комшија. Поранешен затоа што таму веќе не живеам хД

Selekt3

Волшебник
Член од
3 август 2011
Мислења
254
Поени од реакции
45
Е оваа сега што ќе ви ја кажувам живее малце подалеку од мене.Незнаеше што прави жената.Со 50 души сигурно кавги има водено море малце се 50,150 кавги.Тие синојте нејзини белаџии едни немиени во двор се сереја.Еднаш на тој помалиот (двајца се) тула од гла му скршивме и гајле немаше.И ко ќе ги скршевме од ќотек етеја та Принцес Свиња да не брка.Синчињата со секири со ножиња та со витлерите на коса и не бркаја.Тешко тебе ќе биде ако те фати.Сега се тро посмирени.Ама порано беа кој од кој.Само мажот беше нормален.Жената и синчињата од почеток до крај беа земени.Тешко овие да ти се комши.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
мојот комшија е талент...додека научи да вози ги истурка сите столбови......

vaga1985

Разочарена од се
Член од
30 јули 2011
Мислења
1.564
Поени од реакции
418
Хахаха интересна тема за најоткачен комшија ќе го претставам дедото од соседниот двор кој е како телохранител нон стоп си седи и не гледа нема тука трте мрте нема нешто што од поглед може да му избега ама пак добар е не чува сите нас. :LOL:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Мојот поранешен комшија е 24/7 пијан кога си иде накај дома вика на цел глас , пцуе , пее песни ово оно паѓа на секој 2 чекор иде дома ја тепа жената ги брка сите надвор крши се што ќе фати и тоа е мојот поранешен комшија. Поранешен затоа што таму веќе не живеам хД
Овој не е откачен комшија, овој е за во категоријата нај ропачаана комшија.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Мојот комшија оди во продавница со кола (продавницата е на 100м). :pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom