Соопштение за обложувачите

• Креатор на темата Avenger99
  • Време на започнување
Член од
8 септември 2011
Мислења
3.675
Поени од реакции
2.622
inaku do denes mislev pogaden covek od branko nema
nikogash da e na vlast.
Aj dobra nokj.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Секое чудо за три дена,ќе видите дека кладилниците ќе бидат пак полни.Проблемот е за луѓето со социјални примања.Дали тие ќе смеат да идат на добивка,пошто се приматели на социјално?Како што знам во Германија,социјалните случаи несмеат да се коцкаат.

Решлив е и овој проблем,на секој тикет може да се даде 10% бонус на добивката,кој ќе оди како персонален данок во случај на добитен тикет.

Како што Копачка можеше да дава 155% добивка за Супер 15ка,така сега ќе дава 10% бонус на секој тикет,без разлика на уплатата или коефициентот.

Уплаќаш тикет со евентуална добивка 1000 денари.Ако тикетот е добитен земаш 900 денари,а 100 идат во данок.Е сега со 10% бонус добивката ќе биде 1100 денари,од кои 100 денари во данок и 1000 денари чисти пари.

Ќе се најде решение и за ова без секирации.

R

Rigel Kent

Гостин
Нема да има двојно оданочување од овој тип , целта е да се регистрираат сите добивки односно да се идентификуваат добитниците бидејќи до сега тие никаде не се евидентираа . Кога ќе се евидентираш кој си и со колку добивка тогаш влегуваш во системот на УЈП , со тоа мораш во годишната пријава за персонален данок да пријавиш приходи од ваков вид. Во случајов наплатата на персоналниот данок е во рацете на кладилниците а вие треба да добиете потврда за добивката и за платен персонален данок кој ќе го внесете во даночната пријава.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.879
Поени од реакции
23.280
Заклучок е дека има повеќе комарџии од пушачи во државата.
Сега незнам што е полошо( или подобро).
И истиот муабет се врти. Ке затвореле кладилниците, ке останеле луѓе без работа и бла бла бла.
Ете гледам сите кафани и кафичи затворија, па аналогно на тоа ке си помрчите некое време и после пак со билтенот во раце.
А да законот е глуп и безвезен, да не речите дека го поддржувам и оправдувам. Само и тука ке се најди некој кој ке рече дека ова е за ваше добро и дека законот е да ве заштити вас и вашите најблиски од непотребни трошоци и загуби по кладилниците.

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Не само да продолжи да мисли, туку и да тврди и да мава заушки на оние кои не му веруваат :)

Туку не беше предлогот да се намали лимитот за пресметка од 10 на 5.000? Од каде пак сега дека на секоја добивка ќе се пресметува данок, сигурни сте?

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.402
Поени од реакции
16.632
Докурца, не дека сум некој голем зависник од вакви игри, ама од принцип не влагам у кладилница да играм више.

R

Rigel Kent

Гостин
Не само да продолжи да мисли, туку и да тврди и да мава заушки на оние кои не му веруваат :)

Туку не беше предлогот да се намали лимитот за пресметка од 10 на 5.000? Од каде пак сега дека на секоја добивка ќе се пресметува данок, сигурни сте?
Лимитот од 5000 ден е за игри на среќа , а не за обложување.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Баш пред 2-3 недели правев муабет со еден другар што работи во Зортлајф тогаш ми рече дека кај нив и мислам уште во Бетпоинт и Златна копачка важи ова и за добивки само над 10 000 денари, може беше и за 5 000 не се сеќавма точно...А сега изгледа за било која добивка ќе зимаат 10%, а верувам дека наскоро и за сите кладилници ова ќе важи...И чекај бе, кој им курац бе, еве јас и не играм баш така често, скоро и да не играм спортска, ама што има мене некој да ми зема 10% од мое ливче со мои комбинации бе? Па тоа ливче јас сум си го играл, што мајка бара некој друг кај мене пари да бара бе? Јас сум си ги типувал утакмиците јас сум вложил пари јас сум ги погодил и на некој начин заработил, и како може сега некој да дојде 10% да ми бара, па макар и 200 денари да се тие 10%? Марш у пичку матер, убав пост прочитав негде, следна година уште да почнат да бараат 10 % на коледарите...:нинџ:
Само затоа што е држава... може да ти одземе што сака, у смисла не можеш со држава да си го мериш к*рот. Одсекогаш сум викал дека данокот е легален рекет.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708

100 % , ова со 5000 ден е за годишната даночна пријава која ќе ти стигне како честитка дома.Гледам има уште членови кои не веруваат дека ќе ги оданочат двојно:ROFLMAO:

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
100 % , ова со 5000 ден е за годишната даночна пријава која ќе ти стигне како честитка дома.Гледам има уште членови кои не веруваат дека ќе ги оданочат двојно:ROFLMAO:
Мислам дека треба малку да подпрочиташ повеќе пред да го тврдиш тоа.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
Мислам дека треба малку да подпрочиташ повеќе пред да го тврдиш тоа.
"Од 2008 година, стапката на оданочување на доходот на граѓаните се намалува и изнесува 10%. Од 1 јануари 2009 година со воведувањето на интегрираната наплата на данокот и придонесите од плата, даночната основа за остварениот годишен доход, се намалува за износот на даночното ослободување од 84,000 денари"

Тука се е јасно , правиш дополнителни приходи над 84 000 на годишно ниво , данок од 10 % , без разлика што те дерат 10 % на секој добитен тикет.

R

Rigel Kent

Гостин
Зарем не спаѓа обложувањето во игри на среќа? Посебно е дефинирано во законот?
Е паметниве тоа го тргнаа на страна , не било исто . Очигледна е намерата за форсирање на Државната Лотарија на сметка на приватните кладилници.
--- надополнето: 8 јануари 2014 во 02:32 ---
"Од 2008 година, стапката на оданочување на доходот на граѓаните се намалува и изнесува 10%. Од 1 јануари 2009 година со воведувањето на интегрираната наплата на данокот и придонесите од плата, даночната основа за остварениот годишен доход, се намалува за износот на даночното ослободување од 84,000 денари"

Тука се е јасно , правиш дополнителни приходи над 84 000 на годишно ниво , данок од 10 % , без разлика што те дерат 10 % на секој добитен тикет.

Не мешај баби и жаби.

Член од
19 октомври 2011
Мислења
296
Поени од реакции
253
TheGambler returns токму кога е најпотребен на неговите другарчиња. :D

Значи овој закон е ништо друго освен рекет и крадење 10% од џебот на граѓаните. Очигледно оваа паторчина има огромна желба да пенетрира во сите пори на општеството се додека некој него не го пенетрира и не му каже доста ти беше власт уништи се' што можеше нема ништо повеќе оди си!!! Не сум засегнат од овој закон пошто и така ретко се кладам во наши кладилници, најчесто онлајн играм, ама како и да е изиритиран сум од овој закон пошто е нешто невидено. Толку е бесрамен и проѕирен!!! Спремаат некаков си монопол најверојатно или се толку глупи да не можат да сфатат дека обложувачите се тие што ќе ги бутнат од власт. :) Огромна армија на играчи е тоа, да гласа против нив готови се кај ќе бегате Грујчиња и Ставричиња, шушумиги едни се однесувате како државата да е ваше наследство!

Она што е врв на овој закон и што ја прелива чашата е што за секоја исплата на тикет, макар и најминимална ќе ти побараат лична карта или пасош и ќе те впишат во регистарот на УЈП како некоја си овца. Баш тоа ќе го прават со овој закон, ќе бараат овци за стрижење. Епа слободно бидете овци и закачете си го УЈП на врат со одење по нашиве кладилници. Со овој закон ниту да помислиш да се кладиш, а ако ќе се кладиш ќе се молиш да не добиеш за да не влезеш во рекетниот лист на Грујо. :D Изгледа тоа им е целта да ги откажат играчите од играње и да отворат своја државна кладилница или да соберат што е можно повеќе данок, меч со две острици е, некој ќе мора да го јаде подебелиот крај.

Не играјте додека важи законов макар и да е тоа засекогаш! Имате онлајн кладилници и никој ништо не ви може таму (бар засега) и уживајте во тие благодети. Тотално незамисливо е да се полни буџетот за легачи (мрзливци), рамковни, административци, некадарни дебили итн. остали дворски шутови со овие 10% + како шлаг на тортата секоја година УЈП ќе ви испраќа фина “честитка“ за Нова година.

Kajgana Shop

На врв Bottom