СрбоЛегенда
Сами против свих
- Член од
- 24 декември 2008
- Мислења
- 2.694
- Поени од реакции
- 123
1941ва шефе од жабарите го добија тоа како поклон за добри слуги.
Samo da te potsetam da ne se zaboravi ;balistite albancite vasite dedovci ubivaja i palea celi makednski sela , ubivaja makedonci kolezi kolku sakas .ZOSTO? 1913 Na smetka na makedonija dobivte drzava na tacna .aj sto ja dobivte pa od pusti romantizam toa bila etnicka teritorija na albancite do veles .jas neja izmisliv golema albanija sonot na sekoj albanecda zivee vo edna drzava.
Балистите фашистички слуги на Италија убивале Бугари што биле фашистички слуги на Германија. Има смисла...За балистите не ми спомињај. Балисите тепале и убивале бугари окупатори на овие територии.
Балистите фашистички слуги на Италија убивале Бугари што биле фашистички слуги на Германија. Има смисла...
opaaaaaaaaaaaaaaa vidi toa balistite ubivali bugari ova e novo za mene taka li ve ucataferim aferim sekoja cest na odlica propaganda.neznam od kade vo mavrovo belicica nikiforvo i sl.bugari .interesno makedonskite odredi borci i sl bile bugari .sekoja cest nemam komentar sekoj razgovor e izlisen nema sozivot ednostavno sekoja peda zemja kese plati so krv vasa ili nasa seedno koj e poerbap neka pobedi.iskreno jas sum vojna za etnicko cisti teritorii .a mislam deka mnogu brzo ke dojde .Епа ај чим сакаш потсетувања, да те потсетам и ја тебе кој се борел барабар со македонците, за независна Македонија баш во таа 1913та. Кој финансирал македонски револуции, за македонците да имаат независна Македонија. И за возврат што добија албанците? Курац Малцинство.
За балистите не ми спомињај. Балисите тепале и убивале бугари окупатори на овие територии. Ако некој близок твој бил убиен од страна на балистите, извини друже, ама реалноста боли. Или бил бугар, или соработувал со нив. Си го барал
П.С Албанија држава во 1912.
Македонија се дели во 1913.
Не барај вина во Албанија, година порано држава си направија.
За која независна држава се бореле албанците-илирида ,дарданија?Епа ај чим сакаш потсетувања, да те потсетам и ја тебе кој се борел барабар со македонците, за независна Македонија баш во таа 1913та. Кој финансирал македонски револуции, за македонците да имаат независна Македонија. И за возврат што добија албанците? Курац Малцинство.
За балистите не ми спомињај. Балисите тепале и убивале бугари окупатори на овие територии. Ако некој близок твој бил убиен од страна на балистите, извини друже, ама реалноста боли. Или бил бугар, или соработувал со нив. Си го барал
П.С Албанија држава во 1912.
Македонија се дели во 1913.
Не барај вина во Албанија, година порано држава си направија.
opaaaaaaaaaaaaaaa vidi toa balistite ubivali bugari ova e novo za mene taka li ve ucataferim aferim sekoja cest na odlica propaganda.neznam od kade vo mavrovo belicica nikiforvo i sl.bugari .interesno makedonskite odredi borci i sl bile bugari .sekoja cest nemam komentar sekoj razgovor e izlisen nema sozivot ednostavno sekoja peda zemja kese plati so krv vasa ili nasa seedno koj e poerbap neka pobedi.iskreno jas sum vojna za etnicko cisti teritorii .a mislam deka mnogu brzo ke dojde .
Србо ако се прави етнички чисти и ти ќе леташ.Мисли малку.Него нема врска муабетот со балистите,ајде да ги убиеме сите турци бугари,срби што живеат во македонија зошто знаеме кој колел и бесел порано(посебно турците 500 години).Ама турците денеска најголеми пријатели на Македонија??????????Денеска е друго време и треба да се заборави на минатото и да се проба да се живее заедно затоа што не може да има етнички чиста територија во никој случај.Еве и Грците пробаа ама ку*ац пак им излегуваат работите што ги криеја толку време.:pehar:
Da be da. Oaza na mirot. Ili kako i da ја oslovuvaa. Abe sade ubajni imase. Merak ti bese da zivees, poarno i od Svajcarija i Noz Zeland bese.1. ВО ГОЛЕМА ЗАБЛУДА сте дека немало соживот.
Македонија беше пример за соживот помеѓу сите националности.
Тоа што Европа го пишува на хартија ние на дело го имавме.
Се до кобната 2001.
Се сложувам. Немам ништо против Албанци, од секогаш живееле во Македонија посебно во западните делови, и супер се живеело со нив, на кое што сум бил сведок бидејќи имам голем број на роднини низ Тетово и околината. Ги почитувам како народ и ги сметам за многу кроток, топол и пријателски настроен народ. Но, во 2001 се се смени. Албанците кои беа прифатени од Косово, ги направија сите проблеми, во таа иста година. Едноставно, секогаш можам да ги разликувам оние "староседелците" од "дојденците".1. ВО ГОЛЕМА ЗАБЛУДА сте дека немало соживот.
Македонија беше пример за соживот помеѓу сите националности.
Тоа што Европа го пишува на хартија ние на дело го имавме.
Се до кобната 2001.
Таа беше врв, зошто процентот на доселени Албанци од Косово ја надмина бројката на староседелци Албанци.
Кој протестира, се некои Албанци со лош србски.
Кој зима пушка, грото косовари.
Вирусот се рашири и сега нема назад.
Или џа или бу.
Инаку не се важи што заедно во школо одевме, заедно факултет завшивме, заедно по одмори, заедно лебот го печалевме.
Ништо тоа, 2001, морало да пукне и крај.
И не очекувајте соживот, чекајте ја голема Албанија.